Κατερίνα Ντούσκα: “Δεν ήταν ο σκοπός μου να κερδίσω στην Eurovision!”

Καλεσμένη στο podcast της ZoePre βρέθηκε η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovison 2019, Κατερίνα Ντούσκα. Η ίδια μίλησε για την αγάπη της στη μουσική, την παράσταση που συμμετέχει και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Eurovision και την εμπειρία της από αυτή.

Αρχικά, ερωτώμενη για το τραγούδι και πως προέκυψε, δήλωσε:

“To Better Love ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα με ομάδα. Το επέλεξα γιατί είναι ένα τραγούδι πιο εξωστρεφή, έξω από τα νερά μου, κάτι σε power ballad, art-pop, κάτι πιο φωτεινό για τα δεδομένα μου. Το τραγούδι είχε μήνυμα “αγάπη χωρίς όρια και διακρίσεις”. Είναι κάπως σαν ευτυχισμένη κατάθλιψη, αυτό είναι το πιο ευτυχισμένο μου!”

Έπειτα, αναφέρθηκε στο ότι σαν καλλιτέχνης μπορεί να μην ένιωθε πως ταίριαζε στο διαγωνισμό αλλά έδωσε τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα.

“Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την Eurovision. Δεν έβρισκα τον εαυτό μου σε αυτό το διαγωνισμό. Ό,τι πήγαινε καλά δεν έλεγα ότι με αντιπροσωπεύει. Ήταν κάτι άλλο σε σχέση με εμένα.

Εγώ πήγα με κάτι εναλλακτικό, πιο indie, πιο τραγουδοποιός, πιο καλλιτεχνικό και ήθελα να κάνω αυτή την πρόταση. Σε πολλούς άρεσε, σίγουρα σε κάποιους δεν άρεσε καθόλου!”

Στη συνέχεια, μίλησε για τα έντονα συναισθήματα που της προκάλεσε ο διαγωνισμός λέγοντας:

“Η Eurovision είναι ακραία σε όλα της, και στα καλά και στα κακά. Υπήρχαν στιγμές τραυματικές. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, όχι αυτό που νομίζει ο κόσμος, πως δηλαδή ανεβαίνεις σε μια σκηνή και κάνεις μια παρουσίαση. Το από πίσω από αυτό και το τι σημαίνει να κάνεις μια καλή παρουσίαση είναι μεγάλο ζήτημα, πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλοι οι παράγοντες.

Πρέπει να είναι σωστή η ομάδα, το budget και σαν Ελληνική αποστολή είναι δύσκολο. Συναγωνίζεσαι χώρες με άλλους πόρους και άλλες ανέσεις. Προσπάθησα να το κάνω με τους όρους μου, αλλά δεν ήταν κάτι εύκολο. Πολλά πράγματα φύγανε από τον έλεγχο μου γιατί είναι κάτι τεράστιο δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τα ελέγξει όλα. Όπως και να έχει, παραμένει μια εμπειρία που μου έδωσε πολλά!

Για το αν θεωρεί δίκαιο το διαγωνισμό της Eurovision, η Κατερίνα Ντούσκα απάντησε:

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Όσοι το παρακολουθούν γνωρίζουν ότι υπάρχουν και τα γεωπολιτικά μέσα. Δεν ξεκινάνε όλες οι χώρες από το ίδιο σημείο. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο budget, την ίδια ομάδα και αυτά παίζουνε μεγάλο ρόλο.”

Στην ερώτηση άμα θα ξαναπήγαινε στο διαγωνισμό δήλωσε:

Δεν θα ξανά έκανα την Eurovision. Πιστεύω ότι για να το ξανακάνεις ο σκοπός σου πρέπει να είναι να κερδίσεις. Εμένα δεν ήταν ο σκοπός μου αυτός, φυσικά βέβαια και θα μου άρεζε, αλλά με ένοιαζε να το ζήσω.”

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και πως ήταν τιμή της να εκπροσωπήσει τη χώρα της σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού, με κάτι στο στυλ της και όχι mainstream στα Ελληνικά δεδομένα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω:

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ολγα
    Ολγα says:

    Το τραγούδι ήταν εξαιρετικό, από τις καλύτερες συμμετοχές μας, με ένα ονειρικό video. Κατά την γνώμη μου ατύχησε στην παρουσίαση την οποία βρήκα υπερβολική, (με μπάλα και κάτι κραυγές που δεν υπήρχαν στο κλιπ), αποτυχημένο μακιγιαζ και ρούχο και όχι καλή φωνητικά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *