Κροατία: Με τους Let 3 και τo “Mama ŠČ” στην Eurovision 2023!

Το Dora 2023, ο καθιερωμένος εινικός τελικός της Κροατίας, έλαβε τέλος. Το HRT, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κροατίας, διοργάνωσε για άλλη μια φορά, τον καθιερωμένο τους εθνικό τελικό για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023.  H δημόσια τηλεόραση επέλεξε 18 καλλιτέχνες οι οποίοι διαγωνίστηκαν απόψε στον Μεγάλο Τελικό του Dora 2023!

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Mirko FodorMario Lipovšek Battifiaca και ο Marko Tolja. Ο Marko Tolja προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κροατία στο διαγωνισμό δύο φορές, το 2007 και το 2009, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην αρχή της βραδιάς, στη σκηνή εμφανίστηκε η περσινή εκπρόσωπος της χώρας Mia Dimšić ερμηνεύοντας την συμμετοχή της στην Eurovision 2022.


Οι φιναλίστ

Το διαγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε και παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εμφανίσεις των 18 υποψηφίων:

Top of the Pops feat. Mario 5reković“Putovanje”

Yogi — “Love At First Sight”

Boris Štok“Grijeh”

Tajana Belina — “Dom”

Krešo I Kisele Kiše“Kme Kme”

Maja Grgić“I Still Live”

Barbara Munjas“Putem Snova”

Đana“Free Fallin”

Patricia Gasparini“I Will Wait”

The Spitters“Lost & Found”

Hana Mašić“Nesreća”

Damir Kedžo“Angels and Demons”

Martha May“Distance”

Detour“Master Blaster”

Meri Andraković“Bye Bye Blonde”

Let 3“MAMA ŠČ!”

Eni Jurišić“Kreni Dalje”

Harmonija Disonance“Nevera (Lei, Lei)”


Τα αποτελέσματα

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή από τις περασμένες χρονιές, ο νικητής προέκυψε τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το τηλεοπτικό κοινό με ποσοστό 50% έκαστος.

Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής

Τα τελικά αποτελέσματα

Στη συνέχεια δώθηκαν τα αποτελέσματα του κοινού συμψηφίζοντας τα αυτόματα σε αυτά της επιτροπής.

Έτσι, με το άθροισμα των δύο επιμέρους αποτελεσμάτων, μεγάλοι νικητές του Dora 2023 αναδείχθηκαν οι Let 3 και θα εκπροσωπήσουν την Κροατία στην Eurovision 2023 με το τραγούδι “Mama ŠČ

Παρακάτω ακούστε την studio version του “Mama ŠČ“:

Πως σας φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα; Πείτε μας στα σχόλια!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Super Saturday
    Super Saturday says:

    Και πανω που η Ρουμανία επέλεξε το χειροτερο τραγουδι έρχεται η Κροατία να μας διαψευσει. Εντωμεταξύ οι Κροάτες έχουν να δουν τελικό απο το 17 οχι επειδή δεν έχουν ωραία τραγουδια αλλά επειδή δεν ξέρουν να επιλέγουν

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Οι harmonijia που ήταν το φαβορί, ήταν μια σκέτη απογοήτευση! Γενικά πλην αυτού δεν ξεχώρισα κάτι άλλο αλλά μετά από τέτοια εμφάνιση και η 2η θέση πολύ ήταν. Στα του νικητηριου, το τραγούδι είναι ξεκάθαρα τρολ! Προσωπικά, τέτοιες συμμετοχες θεωρώ ότι υποβαθμίζουν τον διαγωνισμό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Μου θυμίζει ένα συνδυασμό, Τσεχίας 2009, Μαυροβουνίου 2012, Πορτογαλία 2011 και Εσθονία 2008. Νομίζω θα έχει ανάλογη τύχη και θα αποκλειστεί. 3/10 και τελευταίο στην κατάταξη μου. Καλή επιτυχία.

    Απάντηση
    • Biti Zdrava
      Biti Zdrava says:

      Απέχουμε ακόμη από έναν 100% «σοβαρό» τελικό Eurovision πολύ απλά επειδή υπάρχει τεράστιο ιστορικό «εκκεντρικών» εμφανίσεων και μάλιστα πολλές από αυτές πήγαν καλά (και σωστά ίσως για κάποιες από αυτές). Αυτό που με ενοχλεί προσωπικά είναι όταν κάποιοι το κάνουν μόνο για να το κάνουν. Δηλαδή το “Dancing Lasha Tumbai” (ΥΜΝΟΣ – ως παράδειγμα) δεν μπορώ να το βάλω δίπλα δίπλα με αυτά γιατί είναι…
      Verka, είναι έτσι γιατί γουστάρει να είναι έτσι. Παρ’όλα αυτά όταν μία επιλογή σαν αυτή της Κροατίας κερδίζει όχι μόνο το κοινό αλλά και την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι σίγουρα σε κάποιες χώρες είναι ριζωμένος ο ορισμός «πανηγυράκι» για την τελετή. Το καλώς ή κακώς βέβαια το κρίνει πάντα η ιστορία…

      Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Ακόμα και ο χαβαλές έχει τον τρόπο του για να γίνεται και να είναι πετυχημένος. Το να καταφεύγεις σε αντιαισθητικά στερεότυπα πάνω σε ένα ανύπαρκτο τραγούδι, θέλοντας μάλιστα να περάσεις και πολιτικό μήνυμα, δεν σε κάνει “ιδιαίτερο” ή “εκκεντρικό”, αλλά ψιλοάθλιο.

    Απάντηση
  4. Ben
    Ben says:

    Ok, Πάντα χρειάζεται ένα τραγούδι που να είναι όχι απλά joke entry αλλα να ειναι φριχτης αισθητικης. Το βρηκαμε για φετος. Γενικα χαμηλο το επιπεδο. Παρεμπιπτοντως σε καποια γραφεια η αποδοση της Ελλαδας εχει πιασει πατο (εφτασε 370), μαλλον δεν πονταρουν επειδη θεωρουν πιθανο να αποσυρθουμε εντελως λογω δικαστικων εξελοξεων μετα απο ολο αυτο το μπαχαλο που φυσικα κανει τον ευρωπαικο γυρο του fandom.

    Απάντηση
  5. James
    James says:

    Το τραγούδι ανύπαρκτο έως άθλιο ή εμφάνιση κακή απομίμηση των Army of Lovers somehow, ασχέτως που ο τραγουδιστής μου έκανε κάτι σαν τον Χίτλερ που είδε πως χάνει τον πόλεμο και το γύρισε σε Drag Queen .
    Και που θα εμφανιστεί στον ημιτελικό ας το θεωρήσουν τιμή.
    Κάτι μου λέει πως το What They Say εκεί που το υποτιμούν λόγω του κακού demo όταν θα βγεί επίσημα θα μοιάζει αριστούργημα μπροστά σ όλα τ άλλα.

    Απάντηση
  6. Nefos
    Nefos says:

    Απορώ, τι τους άρεσε και το ψήφισαν μαζικά οι Κροάτες. Σάρωσε και στα δύο (Κοινο- Επιτροπές). Πολύ κακη επιλογή κατ’ εμέ, ειδικά όταν είχαν στον τελικό τους το Nevera (lei lei) ,παίζοντας με την παράδοση καθώς τα εθνικ αρέσουν στον κόσμο, (Σε αντίθεση με την ΕΡΤ που βγάζει σπυριά), και η Κροατία χρειάζεται κάτι που θα συσπειρώσει τον κόσμο για να την ψηφίσει. Πιστεύω ότι με το Nevera θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να τρυπώσει τελικό. Παρά την κακη εμφάνιση το Nevera ήταν μια καλύτερη επιλογή για τους Κροάτες. Τώρα για το Mama Sc θεωρώ ότι βάζει υποψηφιότητα για τελευταία θέση ημιτελικού. Απρόβλεπτη η ψήφος του κόσμου αλλά δεν μπορώ να το δω να προκρίνεται σε ένα τόσο δυνατό ημιτελικό. Απελπιστικάν και είπαν να τρολαρουν τον διαγωνισμό δεν ξέρω…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *