Μάλτα: Με τους “The Busker” στη Eurovision 2023!

Μπορεί τα μάτια όλων να είναι απόψε στραμμένα στην Ιταλία και στην τελική βραδιά του Σαν Ρέμο, λίγο πιο νότια όμως και πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε το MESC 2023 και η διαδικασία της εθνικής επιλογής της Μάλτας για τη Eurovision 2023. Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία με τρεις προημιτελικούς και έναν ημιτελικό, σήμερα έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός με 16 συμμετέχοντες να διεκδικούν την εκπροσώπηση του αρχιπελάγους της Μάλτας στον διαγωνισμό. Κατόπιν ψηφοφορίας κοινού και επιτροπών, νικήτρια αναδείχθηκαν οι “The Busker” με το τραγούδι “Dance (Our own Party)”, οι οποίοι και κερδίζουν το εισιτήριο για το Λίβερπουλ.

Οι “The Busker” αναδείχθηκαν πρώτοι έπειτα από ψηφοφορία επιτροπών και κοινού, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην προτίμηση των επιτροπών και την 1η θέση στην ψηφοφορία του κοινού, η οποία και τους χάρισε την εκπροσώπηση.

Ποιοι είναι οι “The Busker”;

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2012 υιοθετώντας ένα στυλ μουσικής συνδυάζοντας ήχους της ποπ, της ροκ και της φολκ μουσικής, με έντονες επιρροές και πηγή έμπνευσης από μια ευρεία γκάμα αστέρων της παγκόσμιας μουσικής όπως των Beatles έως τον Bob Dylan. Η σύνθεση του συγκροτήματος σήμερα αποτελείται από τον πρώην συμμετέχοντα του X-Factor της Μάλτας,  Dav. Jr στα φωνητικά, τον Sean Meachen στο σαξώφονο και τον Jean Paul Borg στα ντραμς.

Υπενθυμίζουμε ότι η εθνική επιλογή της Μάλτας ανέδειξε τους “The Busker” ως εκπροσώπους της χώρας για το 2023, ενώ το “Dance (Our own Party)” μπορεί και να αντικατασταθεί βάσει κανονισμών και επιλογής του TVM σε μεταγενέστερο στάδιο, εξέλιξη που έχει συμβεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, το 2016(Ira Losco) αλλά και το πολύ πρόσφατο 2022(Emma Muscat)!

 

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Μάλτας για το 2023; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερες εξελίξεις!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Βαβάτσης
    Γιώργος Βαβάτσης says:

    Οι καλύτεροι μαζί με την Brooke! Επιτέλους επέλεξαν κάτι διαφορετικό σε άκουσμα κόντρα στα φαβορί. Συμπεράνετε από τους προηγούμενους τελικούς τους:
    2022: Out of Sight. Αλλάζει σε I am what I am και φυσικά πατώνει
    2018: Taboo απλά λόγω διασημότητας τότε της Christabelle και φυσικά πατώνει
    2017: Breathlessly λόγω διασημότητας το ίδιο
    2016: Η Ira Losco θεωρούνταν φαβορί αλλά το τραγούδι πολύ αδιάφορο.
    2015: Warrior απλά μια μπαλάντα που πέρασε απαρατήρητη.
    2014: Coming Home που μόνο με κριτική επιτροπή πέρασε στον τελικό και φυσικά πάτωσε!
    Και πολλές άλλες χρονιές προηγούμενες βέβαια που η Μάλτα δε θέλει να θυμάται.
    Τουλάχιστον με τον Gianluca το 2013 και το γιουκαλίλι είχαν κάτι διαφορετικό και πέτυχαν δεκάδα!!
    Ελπίζουμε και φέτος να είναι η χρονιά που η Μάλτα θα λάμψει επιτέλους και το νιώθω

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν είχαν ξΞ ιδιαίτερες επιλογές εκτός από αυτό και το κομμάτι της brooke. Αυτό που επέλεξαν δεν με χαλάει, είναι ευδιάθετο με πολύ καλή σκηνική παρουσία. Το ότι συμμετέχει στον α ημιτελικό είναι το πρόβλημα, και δυστυχώς δεν ξέρω αν θα μπορέσει να προκριθεί. 6/10 καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Music -Man
    Music -Man says:

    Θα γράψω εδώ την γνώμη για όλα όσα άκουσα χθες και επιλέχθηκαν. Χαλιά μαυρα όλα τους. Σχεδόν κάκιστα. Της Ιταλίας μόνο μου άρεσε και αυτο, δεν ειναι από τις καλύτερες επιλογές τους. Της Κροατίας είναι για κλάματα. Πολλά. Γενικα, χαλιά σχεδόν όλα. Για την ώρα, Τσεχία και Νορβηγία τα καλύτερα μου. Εμεις χωρίς τραγούδι ακόμα, πέφτουμε στα στα στοιχήματα….Είμαι περίεργος τι θα γίνει με τους ημιτελικούς, που ψηφίζει μόνο το κοινό….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *