Νορβηγία: Με την Alessandra Mele και το “Queen of Kings” στο Λίβερπουλ!

Μετά από τρεις ημιτελικούς γύρους έφθασε η βραδιά ανάδειξης του επόμενου εκπροσώπου της Νορβηγίας στον Διαγωνισμό της Eurovision. Και φέτος, η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου έγινε μέσα από τον μουσικό θεσμό του Melodi Grand Prix. Ο μεγάλος τελικός έλαβε χώρα στο Trondheim Spektrum και προβλήθηκε live μέσα από το κρατικό κανάλι της χώρας, NRK.

Συνολικά, 9 καλλιτέχνες διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της χώρας. Ο φετινός τελικός του MGP διέφερε από τους αντίστοιχους των προηγούμενων ετών αφού αρχικά επιτράπηκε στους καλλιτέχνες η χρήση autotune για ένα αρτιότερο φωνητικά αποτέλεσμα ενώ το τελικό αποτέλεσμα δεν κρίθηκε αποκλειστικά από το κοινό, όπως συνέβαινε τα τελευταία 4 χρόνια,  αφού φέτος είχαμε την εκ νέου εισαγωγή των κριτικών επιτροπών.

 

Οι παρουσιαστές:

Παρουσιαστές της βραδιάς, όπως και στους ημιτελικούς γύρους ήταν οι Arian Engebø και  Stian Thorbjørnsen.

 

 

Οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών:

 

  • JONE —“Ekko inni meg”

Πρώτος στη σκηνή ανεβαίνει ο JONE για να ερμηνεύσει το πρώτο από τα δύο electro-folk κομμάτια της βραδιάς. Πιο άνετος στη σκηνή, σε σύγκριση με τον ημιτελικό, ωστόσο τα πολλά μακρινά πλάνα φαίνεται να μην λειτουργούν υπέρ του νεαρού ερμηνευτή. Παρόλα αυτά αποτελεί ένα καλό και δυναμικό ξεκινήμα του διαγωνιστικού μέρους. 8/10.

  • Eline Thorp — “Not Meant to Be

Σαφώς περισσότερο αγχωμένη η Eline από την εμφάνιση του ημιτελικού. Δε παύει όμως το “Not Meant to Be” να είναι ένα καλό κομμάτι όμορφα και απλά παρουσιασμένο. Στα συν της Eline οτι δεν υπάρχει κάποιο άλλο τραγούδι μεταξύ των υπόλοιπων παρόμοιο με το δικό της. 7/10.

  • Skrellex — “Love Again”

Αλλάζουμε κλίμα και διάθεση αφού στη σκηνή ανεβαίνει η Skrellex. Με περίσσια αυτοπεποίθηση και glamour αισθητική η Νορβηγή draq queen ξεσηκώνει τους πάντες. Παρόλο το χάρισμα της ως performer το τραγούδι με το οποίο διαγωνίζεται δεν ανταποκρίνεται στις ικανότητές της. 6/10.

  • Ulrikke Brandstorp – “Honestly“

Τέταρτη στη σκηνή το πρώτο από τα μεγάλα φαβορί της αποψινής βραδιάς. Η νικήτρια του MGP 2020 επέστρεψε στη διεκδίκηση του χρίσματος της εκπροσώπης της χώρας και πάλι με μια δυναμική μπαλάντα. Οι φωνητικές της ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες και καταφέρνουν να κάνουν ένα μέτριο τραγούδι να ακούγεται… τέλειο. 9/10.

  • Umami Tsunami“Geronimo“

Μετά από την μπαλάντα της Ulrikke το δυναμικό pop κομμάτι των Umami Tsunami εμφανίζεται στην καλύτερη θέση για να αναδειχθεί. Κι αυτοί εμφανίζονται με μεγαλύτερη σιγουριά επάνω στη σκηνή από ότι στον ημιτελικό γύρο. Το τραγούδι “Geronimo“ από τη φύση του και έτσι όπως αποδίδεται σκηνικά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε μια μικρή μερίδα κοινού. 6/10.

  • Atle Pettersen — “Masterpiece”

Άλλη μια μπαλάντα έχει σειρά και συγκεκριμένα αυτή του Atle Pettersen. Σαφώς συγκινημένος και άρτιος φωνητικά για άλλη μια φορά θα μπορούσε να αποτελέσει και την έκπληξη της αποψινής βραδιάς! 8/10.

  • Swing’it — “Prohibition”

Σε μια άλλη εποχή μας ταξίδεψαν οι Swing’it. Ή μάλλον το προσπάθησαν. Παρόλη την όμορφη και προσεγμένη εμφάνισή τους το τραγούδι παραμένει, ίσως, το πιο αδύναμο μεταξύ των υπολοίπων. 4/10.

  • Elsie Bay — “Love you in a dream”

Λίγο πριν το τέλος του διαγωνιστικού μέρους εμφανίζεται η αγαπημένη των fans Elsie Bay. Με baroque αισθητική και ύφος ερμηνεύει σαφώς καλύτερα φωνητικά τη μπαλάντα “Love you in a dream”. Η live απόδοσή του μπορεί να φαντάζει για πολλούς υπερβολικά φορτωμένη και αρκετά σκοτεινή. 7/10.

  • Alessandra Mele – Queen of Kings“

Το δεύτερο μεγάλο φαβορί του φετινού Melodi Grand Prix ακούει στο όνομα Alessandra Mele. Το electro-folk Queen of Kings“  κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το διαγωνιστικό μέρος. Άνετη, σε μια eurovision ready εμφάνιση διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την εκπροσώπηση της Νορβηγίας. 10/10.

 Υ.Γ. Οι βαθμολογίες αφορούν τη δική μου προσωπική άποψη και όχι ολόκληρου του site.

Οι Subwoolfer επέστρεψαν!

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλλασαν οι Νορβηγοί αφού οι περσινοί… αινιγματικοί εκπρόσωποί τους εμφανίστηκαν στη σκηνή για μια live εμφάνιση η οποία και ξεσήκωσε τους πάντες στην arena. Ερμήνευσαν την Eurovision συμμετοχή τους “Give That Wolf a Bananaενώ στο τέλος του performance αποκάλυψαν τα πρόσωπά τους! Οι Subwoolfer δεν είναι άλλοι από τους Ben Adams and Gaute Ormåsen!

 

Τα αποτελέσματα:

Το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από την 10μελή διεθνή κριτική επιτροπή και κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό. Αρχικά είδαμε τo πως ψήφισαν οι επιτροπές οι οποίες αποτελούνταν από τις εξής 10 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Αζερμπαιτζάν, Ισπανία, Ουκρανία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Ολλανδία και Σουηδία.

Η κατάταξη των φιναλίστ σύμφωνα με τις επιτροπές ήταν η εξής:

 

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε και η ψήφος του νορβηγικού κοινού. Η Alessandra επικράτησε και στην ψηφοφορία του κοινού με μεγάλη διαφορά!

Ο νικητής:

Μεγάλη νικήτρια του Melodi Grand Prix 2023 η Alessandra Mele με το τραγούδι “Queen of Kings”. Παρακάτω ακούστε την studio εκδοχή της φετινής νορβηγικής συμμετοχής:

 

Η Νορβηγία έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Πρώτο Ημιτελικό στις 9 Μαϊου. Συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό της βραδιάς (θέσεις 1-7).

Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της Νορβηγίας;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ηταν δίκιο και έγινε πράξη. Η Ulrikke με ένα τόσο αδύναμο τραγούδι πού πήγαινε; Πραγματικά απορώ πως θεωρούταν ακόμα το 1ο φαβορι μετά τον ημιτελικό!
    Τοσο η επιτροπή όσο και το κοινό ψήφισαν εξαιρετικά! Η alessandra το άξιζε από κάθε άποψη. Νομίζω η Νορβηγία κλειδώνει μια θέση στη δεκάδα.
    9/10!

    Απάντηση
  2. Ben
    Ben says:

    Στεναχωρήθηκα για την συμπαθέστατη Urlikke, αλλά δυστυχώς το τραγούδι ήταν πολύ κατώτερο της και δεν είχε δυναμική. Ήταν σαν ένας απόηχος του Attention, αλλα οχι τοσο καλο. Η Alessandra ειναι επισης πολυ συμπαθης και θα γινει (αν δεν εχει ηδη γινει) πρωταγωνιστρια σε πολλα memes μεχρι το Μαιο. Το τραγουδι της θα ειναι ενα απο τα τραγουδια που θα κανουν παταγο στο euroclub και παντου και σιγουρα θα ακουστει πολυ. Αλλα υπαρχουν δυο προβληματα. Το πρωτο ειναι οτι ματωσαν τα αυτια μας αποψε, ακομα και με το autotune που της ειχαν. Το δευτερο, οτι απο το τραγουδι λειπει το τραγουδι. Προσχηματικοι στιχοι, προσχηματικο μπιτ, μελωδια πουθενα, ειναι ολο μια κακη επαναληψη του περσινου Run to the Hills απο το σουηδικο Melodifest. Προβλεψη, θα ειναι εντος δεκαδας στα στοιχηματα μεχρι τους ημιτελικους και μετα θα φλοπαρει ΠΟΛΥ ασχημα. Για την κακομοιρα την Elsie δεν εχω να σχολιασω και πολλα, εβαλε στο μπλεντερ το περσινο της τραγουδι και εβγαλε κατι σαν κι εκεινο, με σκηνικη παρουσια εξισου ανευρη και αχαρη. Αγευστο και ανοστο, σαν την ιδια.

    Απάντηση
  3. Biti Zdrava
    Biti Zdrava says:

    Πολύ ωραίος τελικός, με ωραίες συμμετοχές που άνετα μπορούσαν όλες να βρεθούν στο Λίβερπουλ και κατά την άποψη μου πολύ σωστή νικήτρια που κάνει ξεκάθαρα «κλικ» στον κόσμο. Και πολύ έξυπνο το κλείσιμο του ματιού των Νορβηγών προς τις άλλες χώρες δίνοντας τους το 50% των ψήφων.
    Να τα βλέπουμε εμείς που δεν το κλείνουμε ούτε…στους εαυτούς μας.

    Απάντηση
  4. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Η εσωστρέφεια και το πισωγύρισμα της Ελλάδας ειναι αξιοσημείωτο… Εγινε που εγινε κεκλεισμένων των θυρών η ψευτοεπιλογη του τραγουδιού μας μια θεση ενδεχομένως εκτός ημιτελικου(διοτι κακα τα ψέματα ακομα και οι χώρες που μας ψηφίζουν παραδοσιακά δεν ανήκει στα μουσικά τους ακούσματα το τραγούδι του Βίκτορ) ειναι πιθανή. Στον αντίποδα με τη Νορβηγία(που πέρσυ μας έδωσαν και 12)που μια θεση για τη δεκαδα δύσκολα θα χάσει.

    Απάντηση
      • Mara
        Mara says:

        Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα περάσουμε στον τελικό; Πέρσι η Αμάντα με εκείνη την κομματάρα και βγήκε μόλις 8η στο κοινό. Παραδοσιακά το κοινό δεν μας ψηφίζει όταν στέλνουμε μπαλάντες-midtempo κομμάτια. Ευτυχώς που είμαστε σε πολύ ευνοϊκό ημιτελικό φέτος, αλλιώς θα ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα.

        Απάντηση
  5. Μάριος
    Μάριος says:

    Εντάξει, δεν αποτελεί καμια έκπληξη, αλλά ήταν τόσο αφόρητα φάλτσα σε πολλά σημεία που θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τις επιτροπές στο Λίβερπουλ. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω και προοπτική βελτίωσης, καθώς οι δυνατότητές της είναι εξαρχής κατώτερες των απαιτήσεων του τραγουδιού.

    Απάντηση
  6. Esc MH
    Esc MH says:

    Έχω βαρεθεί να ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι. Ο Jone κλάσης ανώτερος και από θέμα σκηνικής παρουσίας και φωνητικών αλλά η σειρά εμφάνισής του στον τελικό έκανε το τραγούδι του να ξεχαστεί.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *