Πολωνία: 300 τραγούδια κατατέθηκαν για το Wybieramy hit na Eurowizję 2023!

Αύριο το πρωί, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πολωνίας, TVP, θα ανακοινώσει τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας, για την Eurovision 2023, Wybieramy hit na Eurowizję.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, eurowizja.org, περίπου 300 αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος στην προεπιλογή της Πολωνίας, για τον επερχόμενο διαγωνισμό. Η λίστα με τους δέκα υποψήφιους ερμηνευτές θα ανακοινωθεί αύριο, κατά τη διάρκεια του προγράμματος Question for Breakfast λίγο μετά τις 10:00 π.μ, ώρα Ελλάδος.

Το TVP διατηρεί επίσης το δικαίωμα να απονείμει ένα wildcard, σε έναν καλλιτέχνη, που είτε δεν έχει ήδη υποβάλει πρόταση στο κανάλι, είτε έχει αποκλειστεί από την διαδικασία προεπιλογής. Έως τις 20 Φεβρουαρίου, οι φιναλίστ θα πρέπει να υποβάλουν στους διοργανωτές την τελική εκδοχή του κομματιού, το διαφημιστικό υλικό (π.χ. μουσικό βίντεο ή lyric βίντεο) και τα σχέδια της σκηνικής τους παρουσίας.

Πως θα διεξαχθεί το Wybieramy hit na Eurowizję 2023;

Το Wybieramy hit na Eurowizję 2023 θα πραγματοποιηθεί  στις 26 Φεβρουαρίου  στις 18:30 στη Βαρσοβία. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τους οικοδεσπότες ή τους καλεσμένους του διαγωνισμού, αλλά είναι γνωστό ότι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής θα είναι η Edyta Górniak, η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, που κατέχει και την καλύτερη θέση της Πολωνίας (2η), στην Eurovision έως τώρα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Στο πρώτο γύρο, οι κριτές θα ψηφίσουν με κλίμακα από το 1 έως το 10 και τα αποτελέσματα αυτά, θα μετατραπούν σε ποσοστό και θα υπολογιστούν κατά μέσο όρο με τα ποσοστιαία αποτελέσματα της ψηφοφορίας μέσω SMS.

Στη συνέχεια, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την τελευταία έως την τέταρτη θέση και οι τρεις πρώτοι στην κατάταξη θα περάσουν στον δεύτερο γύρο. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει ξανά και ο νικητής θα αποφασιστεί πάλι με το σύστημα 50/50, αλλά αυτή τη φορά η κλίμακα βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής είναι 1 με 3. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον νικητή, που ταξιδέψει με την πολωνική σημαία, στο Λίβερπουλ.

Υπενθυμίζουμε, ότι ανάμεσα στις υποβληθείσες συμμετοχές βρίσκεται και αυτή της Cynthia Verazie, με το τραγούδι ”Dancing With The Shadows”, ενώ δημιουργοί του είναι οι Kjetil Morland (Νορβηγία 2015 & 2020), Ronny Janssen, Mike Connaris (Κύπρος 2004 & 2015), Jonas Westling και Cynthia Verazie.

Στη Eurovision 2022 την Πολωνία εκπροσώπησε ο Krystian Ochman με το “River”, και κατέλαβε την 12η θέση στον Μεγάλο Τελικό, καταφέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα από το 2016.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πολωνίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: eurowizja.org

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *