Σουηδία: Απόψε ο Δεύτερος Προκριματικός του Melodifestivalen 2023!

Έφτασε η στιγμή που περίμεναν πολλοί fans του διαγωνισμού, καθώς σήμερα, μεταξύ άλλων, συνεχίζεται ένας από τους μεγαλύτερους εθνικούς τελικούς, το Melodifestival 2023, η μέθοδος επιλογής της Σουηδικής συμμετοχής στη Eurovision 2023. Σε συνέχεια του προηγούμενου Σαββάτου και μέχρι τα μέσα Μαρτίου, η Σουηδία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ.

Οι παρουσιαστές του Melodifestivalen για φέτος, θα είναι για άλλη μια φορά, η παρουσιάστρια Farah Abadi και ο παρουσιαστής Jesper Rönndahl.

Ο πρώτος ημιτελικλός του Melodifestivalen 2023 πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο με δυο καλλιτέχνες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό και άλλους δύο αυτό για τον ημιτελικό. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο σχετικό μας άρθρο.

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Melodifestivalen 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:00 απευθείας από το Λινσέπινγκ και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του SVT, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Δεύτερου Προκριματικού του Melodifestivalen 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους εφτά καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Melodifestivalen 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Wiktoria“All My Life (Where Have You Been)”
  2. EdenComfortable”
  3. Uje Brandelius – “Grytan”
  4. Panetoz – On My Way”
  5. Tennessee Tears – Now I Know”
  6. Maria Sur – Never Give Up”
  7. THEOZ – Mer av dig”

Πως θα διεξαχθεί το Melodifestivalen 2023:

Συνολικά 28 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Melodifestivalen 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του SVT. Eφτά τραγούδια θα συμμετέχουν στον κάθε ένα από τους τέσσερις προκριματικούς, με τα δύο καλύτερα να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό και το τρίτο και τέταρτο τραγούδι στην κατάταξη να κερδίζουν ένα εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Στους τέσσερις προκριματικούς γύρους, και στον ημιτελικό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά η ψήφος των Σουηδών τηλεθεατών.

Στον Μεγάλο Τελικό θα διαγωνιστούν τα δύο καλύτερα τραγούδια του κάθε προκριματικού και τα τέσσερα τραγούδια που θα προκριθούν από τον ημιτελικό. Στον τελικό, το αποτέλεσμα θα κριθεί από την συνδυαστική ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής σε αναλογία 50%.

Το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: Γκέτεμποργκ, 4 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: Λινσέπινγκ, 11 Φεβρουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός: Λιντκόπινγκ, 18 Φεβρουαρίου
  • Τέταρτος Ημιτελικός: Μάλμε, 25 Φεβρουαρίου
  • Ημιτελικός: Έρνσκελντσβικ, 4 Μαρτίου
  • Μεγάλος Τελικός: Στοκχόλμη, 11 Μαρτίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Σουηδία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Η προηγούμενη νικήτρια του Melodifestivalen και εκπρόσωπος της Σουηδίας στην Eurovision 2022 ήταν η Cornelia Jakobs με το τραγούδι “Hold Me Closer” και τερμάτησε στην  θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας επαναφέροντας την Σουηδία στην δεκάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *