Σουηδία: Η γενική πρόβα του Πρώτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2023 | Live |

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού του Melodfestivalen 2023. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Tο Melodifestivalen 2023 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου, σε διαφορετικές πόλεις της χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές και τους περιορισμούς λόγω του COVID-19, με οικοδεσπότες τους Jesper Rönndahl και τη Farah Abadi.

Alma Bengtsson / SVT

 


Η γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού:

  • Tone Sekelius – Rhythm Of My Show 

Η Tone Sekelius επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Melodifestivalen, αλλά με έναν διαφορετικό ήχο. Ένα αρκετά χορευτικό τραγούδι σε μία σκηνή που θέλει να δώσει την εντύπωση ενός club! Έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις στα φώτα και στις οθόνες από την πρώτη της πρόβα και ίδια φαίνεται ακόμη πιο άνετη στην χορογραφία της. Μία άρτια εμφάνιση για το καλύτερο (ίσως) κομμάτι του σημερινού πρώτου ημιτελικού.

Alma Bengtsson/SVT

  • Loulou LaMotte – Inga sorger

Δεύτερη στη σκηνή η Loulou, από τις αγαπημένες The Mamas! Με ένα τραγούδι που δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες προσπάθειες της ως γκρουπ! Φωνητικά είναι αρκετά άρτια αν και φάνηκε να δυσκολεύεται στο τελευταίο μέρος του τραγουδιού! Μία αρκετά στατική εμφάνιση που στόχο έχει να εντυπωσιάσει με την φωνή και τον χαρακτήρα της ερμηνεύτριας!

Alma Bengtsson / SVT

 

  • Rejhan – Haunted

Ο νεαρός Rejhan πραγματοποιεί την καλύτερη φωνητικά πρόβα μέχρι στιγμής! Ένα αρκετά απλό τραγούδι σε ένα λιτό σκηνικό που στηρίζεται στα φώτα και τις φωνητικές δυνατότητες του τραγουδιστή. Θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη αύριο και να βρεθεί για μία δεύτερη ευκαιρία στον πέμπτο ημιτελικό!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

  • Elov & Beny – Raggen går

Το ντουέτο που μπορεί να κάνει την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό! Ένα ανεβαστικό και χιουμοριστικό τραγούδι που οι Σουηδοί συνήθως λατρεύουν. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μετά από δύο μπαλάντες σίγουρα του δίνει μεγάλο προβάδισμα. Φωνητικά είναι αρκετά σταθεροί και καταφέρνουν να ξεσηκώσουν το κοινό της αρένας!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

  • Victor Crone – Diamonds

Επόμενος στη σκηνή είναι ο εκπρόσωπος της Εσθονίας στην Εurovision 2019! To τραγούδι είναι κοντά στο γνώριμο ύφος του τραγουδιστή, ενώ είναι εντελώς μόνος στη σκηνή καθόλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Έντονες εναλλαγές στον φωτισμό σε νέον αποχρώσεις, ενώ ο ίδιος είναι αρκετά βελτιωμένος φωνητικά συγκριτικά με την πρώτη του πρόβα! Στο τελευταίο ρεφρέν προστίθενται και πυροτεχνήματα!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

  • Eva Rydberg & Ewa Roos – Länge leve livet

Το αγαπημένο δίδυμο επέστρεψε στο Μelodifestivalen! Mία διαφορετική συμμετοχή για τις Eva Rydberg & Ewa Roos, με πιο τζαζ ύφος σε αντίθεση με το αγαπημένο Schlager ήχο που τις έχουμε συνηθίσει. Οι ίδες ωστόσο δίνουν το 100% του εαυτού τους και φαίνονται να το απολαμβάνουν επί σκηνής!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

 

  • Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – Where You Are (Sávežan) 

Τελευταία συμμετοχή του πρώτου ημιτελικού και μεγάλο φαβορί για πολλούς, η επιστροφή του Jon Henrik! Η φετινή συμμετοχή ωστόσο είναι πιο κοντά στο στυλ των Keiino και του Avici, γεγονός που ή θα εντυπωσιάσει ή θα απογοητεύσει! Έντονες και γρήγορες εναλλαγές στις οθόνες μας με διάφορα τοπία και μία μεγάλη κατασκευή που σε πολλούς ίσως θυμίσει αυτή του Sam Ryder!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

Όπως και πέρσι, ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2023. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Σε αυτά τα πρώτα εικονικά αποτελέσματα στον τελικό απευθείας περνάει ο Rejhan ενώ για τις υπόλοιπες 6 συμμετοχές ανοίγουν ξανά οι γραμμές για το κοινό.

Στο ενδιάμεσο εμείς παρακολουθούμε επί σκηνής την  Cornelia Jacobs, σε μία διαφορετική εκδοχή της περσινής νικητήριας συμμετοχής του Melodifestivalen “Ηοld me Closer“.

Στην συνέχεια οι παρουσιαστές ανακοινώνουν τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή και φέτος. θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Μετά το τέλος της εικονικής ψηφοφορίας οι Eva Rydberg & Ewa Roosπερνούν δεύτερες στον τελικό, ενώ και πάλι δεν ερμηνεύουν για δεύτερη φορά το τραγούδι. Από τα τυχαία αποτελέσματα η Tone Sekelius και η Loulou LaMotte πέρασαν στον πέμπτο ημιτελικό για μία ακόμη ευκαιρία.

  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 3-9 ετών είναι : Eva Rydberg & Ewa Roos
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 10-15 ετών είναι: Eva Rydberg & Ewa Roos
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 16-29 ετών είναι : Eva Rydberg & Ewa Roos
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 30-44 ετών είναι: Eva Rydberg & Ewa Roos
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 45-59 ετών είναι: Eva Rydberg & Ewa Roos
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 60-74 ετών είναι: Eva Rydberg & Ewa Roos  
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 75+ ετών είναι: Eva Rydberg & Ewa Roos
  • Εικονική νικήτρια του televoting είναι : Tone Sekelius

Μετά το τέλος της γενικής πρόβας η προσωπική μου πρόβλεψη για τον πρώτο ημιτελικό είναι πως οι πρώτες θέσεις θα παιχτούν ανάμεσα στους Tone Sekelius και Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods, ενώ στον πέμπτο ημιτελικό θεωρώ πως θα δούμε τους Victor Crone και Elov & Beny!

Ποιοι πιστεύετε ότι θα προκριθούν απευθείας από τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2023; Ραντεβού αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από το κανάλι του SVT για την απευθείας μετάδοση του Melodifestivalen!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2023!

Πηγή φωτογραφιών: Alma Bengtsson / SVT

Πηγή: SVT

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *