Σουηδία: Η γενική πρόβα του Τρίτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2023!

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η γενική πρόβα του τρίτου ημιτελικού του Melodfestivalen 2023. Εμείς το παρακολουθήσαμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και  σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο λεπτό προς λεπτό.

Tο Melodifestivalen 2023 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου, σε διαφορετικές πόλεις της χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές και τους περιορισμούς λόγω του COVID-19, με οικοδεσπότες τους Jesper Rönndahl και τη Farah Abadi.

Η γενική πρόβα του Γ’ Ημιτελικού:

1.Paul Rey – Royals

Πρώτος στη σκηνή ο Paul Rey με το “Royals”! Έντονες εναλλαγές στις οθόνες σε ασπρόμαυρο και κίτρινο, ενώ συνοδεύεται από 6 χορευτές. Ένα αρκετά ραδιοφωνικό αλλά και ταυτόχρονα anthemic pop τραγούδι, χωρίς ιδιαίτερες φωνητικές απαιτήσεις! Στο τέλος προστίθενται αρκετά πυροτεχνήματα, ενώ ο Paul εκτελεί την όλη εμφάνιση με αρκετή αυτοπεποίθηση! Θεωρώ πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει ένα από τα 4 εισιτήρια της επόμενης φάσης.

Photo: Alma Bengtsson / SVT

2.Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka

Επόμενοι στη σκηνή οι Casanovas με το “Så kommer känslorna tillbaka”! Στις led οθόνες βλέπουμε πινακίδες τύπου Las Vegas,ενώ επίσης επί σκηνής υπάρχουν  5 πλατφόρμες με έντονα φώτα, πάνω στις οποίες βρίσκεται το κάθε μέλος του συγκροτήματος!  Το τραγούδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως αγαπημένο σουηδικό Schlager, με πυροτεχνήματα και φυσικά key change στο τελευταίο ρεφρέν! Θα μπορούσες να κάνουν την έκπληξη και να βρεθούν στην δεύτερη ευκαιρία, κάθως τέτοιες συμμετοχές έχουν εκτιμηθεί και στο παρελθόν από το κοινό της Σουηδίας.

Photo: Alma Bengtsson / SVT

3.Melanie Wehbe – For The Show

Τρίτη συμμετοχή του τρίτου ημιτελικού είναι η Melanie Wehbe. Μία δυναμική mid-tempo μπαλάντα, με κορύφωση και αρκετές φωνητικές απαιτήσεις, στις οποίες η ίδια φάνηκε να ανταποκρίνεται! Σκηνικά είναι μόνη της επί σκηνής, ενώ πίσω της υπάρχει μία διάτρητη κατασκευή με εσωτερικό φωτισμό, η οποία ανοίγει και μοιράζεται στα δύο άκρα της σκηνής στο τέλος του τραγουδιού!

Photo: Alma Bengtsson / SVT

4.Nordman – Släpp alla sorger

Επόμενη συμμετοχή αυτή των Nordman με το “Släpp alla sorger”! Όλη η σκηνική εμφάνιση βασίζεται εξολοκλήρου στις οθόνες LED, με γρήγορες εναλλαγές και ειδικά εφέ που εμφανίζονται και στις δικές μας οθόνες! Κυριαρχεί το ασπρόμαυρο και το έντονο πράσινο, ενώ ίσως η σκηνή φαίνεται άδεια σε ορισμένα πλάνα της γενικής πρόβας.  Στη σκηνή βρίσκεται μόνο ο τραγουδιστής, ο οποίος είναι αρκετά στατικός και δίπλα του το άλλο μέλος παίζοντας ένα παραδοσιακό όργανο! Σίγουρα μία συμμετοχή που θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις του ημιτελικού, καθώς ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες θα το υποστηρίξουν ιδιαιτέρως!

Photo: Alma Bengtsson / SVT

5.Laurell – Sober

Άνετα ντυμένη και συνοδευόμενη από τέσσερις χορευτές ως αρκουδάκια όπως αναφέρει και στους στίχους του τραγουδιού της, η Laurell πραγματοποιεί την πρόβα της χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά τις αλλαγές τελευταίας στιγμής που έγιναν στο κομμάτι για πνευματικά δικαιώματα, το όνομα της και η συμμετοχή απασχόλησαν τα σουηδικά media για λάθους λόγους! Επί σκηνής επίσης, βλέπουμε μία γούνινη κατασκευή σε έντονα neon χρώματα, η οποία στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού μετατρέπεται σε green screen, το οποίο δεν φαίνεται να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο.
Φωνητικά ήταν άρτια αλλά προσωπικά θεωρώ πως δύσκολα θα καταφέρει να πάρει ένα από τα εισιτήρια για την επόμενη φάση!

Photo: Alma Bengtsson / SVT

6.Ida-Lova – Låt hela stan se på

Προτελευταία συμμετοχή αυτή της Ida-Lova με το τραγούδι “Låt hela stan se på “. Ένα άκρως ατμοσφαιρικό και αργό τραγούδι με μία λιτή εμφάνιση. Αρκετά κοντινά πλάνα στα μάτια της νεαρής τραγουδίστριας, που εάν καταφέρει να συγκινήσει το κοινό της Σουηδίας θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη από τον τρίτο ημιτελικό! Φωνητικά ήταν άψογη ενώ βρίσκεται μόνη της επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού! Πρόκειται για μία συμμετοχή που είτε αγαπάς είτε σου περνά άκρως αδιάφορη. Μένει να δούμε τι θα πει το κοινό της Σουηδίας στον αυριανό ημιτελικό.

Photo: Alma Bengtsson / SVT

7.Marcus & Martinus – Air 

Τελευταία συμμετοχή του τρίτου ημιτελικού είναι αυτή του πολύ γνωστού δίδυμου Marcus & Martinus, οι οποίοι φέτος δοκιμάζουν για πρώτη φορά την τύχη τους στον εθνικό τελικό της Σουηδίας. Με καταγωγή από τη Νορβηγία αλλά με πανευρωπαϊκή επιτυχία έρχονται στο διαγωνισμό ως ένα μεγάλο φαβορί. Μετά από αυτή την πρόβα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως είναι. Άψογη σκηνική εμφάνιση που βασίζεται εξολοκλήρου στον ιδιαίτερο φωτισμό, άρτια φωνητικά και ένα δυνατό pop και σύγχρονο κομμάτι καθιστούν το νεαρό δίδυμο ως πιθανούς εκπρόσωπους της χώρας για το 2023!

Photo: Alma Bengtsson / SVT

Όπως και πέρσι, ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2023. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Στην συνέχεια οι παρουσιαστές ανακοινώνουν τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή και φέτος. θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Πρώτος γύρος

Νικητής ημιτελικού: Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka

Δεύτερος γύρος

3-9: Nordman – Släpp alla sorger

10-15: Marcus & Martinus – Air

16-29: Paul Rey – Royals

30-44: Melanie Wehbe – For The Show

45-59: Laurell – Sober

60-74: Nordman – Släpp alla sorger

75+: Marcus & Martinus – Air

Τelevoting: Paul Rey – Royals

Μετά το τέλος της γενικής πρόβας η προσωπική μου πρόβλεψη για τον Γ’ Ημιτελικό είναι πως οι πρώτες θέσεις θα παιχτούν ανάμεσα Marcus & Martinus και Nordman, ενώ στον πέμπτο ημιτελικό θεωρώ πως θα δούμε τους Paul Rey και Ida-Lova.

Ποιοι πιστεύετε ότι θα προκριθούν απευθείας από τον αυριανό τρίτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2023; Ραντεβού αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από το κανάλι του SVT για την απευθείας μετάδοση του Melodifestivalen!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2023!

Πηγή φωτογραφιών: Alma Bengtsson / SVT

Πηγή: SVT

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *