Τσεχία: Με το όνομα “Czechia” στην Eurovision 2023!

Αλλαγή ονόματος για την Τσεχία στον διαγωνισμό της Eurovision, που πλέον θα συμμετάσχει με το όνομα Czechia και όχι Czech Republic που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα.

Την αλλαγή επιβεβαίωσε ο head of press της χώρας στον διαγωνισμό Ahmad Halloun, με σχετικό του Tweet.

Η αλλαγή έχει γίνε ήδη στα διάφορα social media του επίσημου λογαριασμού της Eurovision, αλλά και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Οι Vesna θα είναι οι πρώτοι εκπρόσωποι της χώρας υπό αυτό το όνομα.

Η Τσεχία άλλαξε το όνομα της σε Czechia από Czech Republic το 2016, και το νέο όνομα σταδιακά άρχισε να χρησιμοποιείται σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Το 2022 πλέον και στον ΟΗΕ η χώρα ονομάστηκε πλέον ως Czechia, αναμενόμενη εξέλιξη λοιπόν ήταν και η αλλαγή του ονόματος και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Λέτε η Τσεχία μετά την αλλαγή του ονόματος να έχει την τύχη της Βόρειας Μακεδονίας που το 2019 κατάφερε να κερδίσει την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών και να πετύχει την καλύτερη θέση της στον διαγωνισμό;

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Αν βελτιώσουν τη σκηνική εμφάνιση νομίζω ότι θα αποτελούν ισχυρή υποψηφιότητα για τη νίκη τον Μάιο. Θα ήθελα να δω μια χώρα που δεν έχει ξανακερδίσει να κατακτά την πρώτη θέση στον διαγωνισμό!

    Απάντηση
    • f
      f says:

      τι ακριβως να εννοεις να βελτιωσουν? στο ESCZ δεν υπηρχε καθολου sound mixing και με το ζορι μπορουσαν να κουνηθουν σε αυτο το 4χ4. Τι περιμενες να κανουν?

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *