Φινλανδία: Η τηλεθέαση του τελικού του UMK 2023!

Ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου στην Eurovision 2023 με νικητή τον Käärijä και το τραγούδι “Cha cha cha”.

Το Yle, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας αποφάσισε να διοργανώσει για άλλη μια φορά, τον καθιερωμένο τους εθνικό τελικό UMK, ή αλλιώς Uuden Musiikin Kilpailu, για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023.

Το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE αποκάλυψε ότι περίπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον τελικό του Uuden Musiikin Kilpailu 2023. Ο φετινός τελικός συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης, καθώς πέρσι ο τελικός του UMK 2022 συγκέντρωσε 1,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Συνολικά 231.968 ψήφοι δόθηκαν φέτος: 138.644 ψήφοι στην εφαρμογή και 93.324 ψήφοι μέσω τηλεφώνου και SMS.

Μαζί με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, υπήρξαν επίσης εμφανίσεις από τους The Rasmus, BESS και τον παρουσιαστή Samu Haber. Ο Rasmus κέρδισαν την περσινή έκδοση του UMK και εκπροσώπησαν τη Φινλανδία στο Τορίνο, ενώ η BESS διαγωνίστηκε στο UMK 2022 και συνέχισε να σπάει το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες στο νούμερο ένα στα Φινλανδικά Airplay Charts με το “Ram pam pam”.

Μεγάλος νικητής στέφθηκε ο Käärijä που θα σηκώσει τη σημαία της χώρας στον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού! Παρακολουθήστε ξανά την χθεσινή του εμφάνιση:

Πως σας φαίνεται το “Cha cha cha”; Θα καταφέρει ο Käärijä να φέρει τη δεύτερη νίκη της χώρας στην ιστορία του διαγωνισμού; Κάντε την πρόβλεψη σας στα σχόλια!

πηγή: YLE

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    μου αρέσει πολύ. όλος αυτός ο “αχταρμάς” φαίνεται να λειτουργεί, τουλάχιστον σε μένα αλλα απ΄οσο διαβαζω σε σχόλια, κ σε πολύ κοσμο. Θα πάει σίγουρα καλά στο κοινό, εύχομαι να μη το χαντακώσουν οι επιτροπές, αν και επιτροπές το υπερψήφισαν στον εθνικό τελικό. Φρέσκο για τη eurovision, δεν εχει παρουσιαστεί ξανά αυτο το είδος μουσικής. Μ αρέσει κ η παρουσίαση με τους χορευτές που χορεύουν chachacha… Η Φιλανδία φέτος οργάνωσε αψογο τελικό. Τελικά οι συμμετοχές κάνουν τη διαφορά

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *