Αζερμπαϊτζάν: Με Αζέρους συνθέτες για πρώτη φορά μετά το 2008, στην Eurovision 2023!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, 12xal, το τραγούδι που θα ερμηνεύσει, ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023, θα είναι από Αζέρους αποκλειστικά συνθέτες.

Και οι πέντε καλλιτέχνες που βρίσκονται στην τελική φάση της εσωτερικής επιλογής, διαγωνίστηκαν με τραγούδια, που δημιουργήθηκαν από συνθέτες με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι πέντε καλλιτέχνες είναι οι εξής:

  • Azer Nasibov
  • Humay Aslanova & Amrah Musayev
  • Leyla Izzatova
  • Mamagama
  • Turan & Tural Bağmanovlar

Όλοι τους ερμήνευσαν ζωντανά την συμμετοχή τους στο ίδιο στούντιο και αυτές οι εμφανίσεις βιντεοσκοπήθηκαν. Ένα focus group θα αξιολογήσει τις πέντε εμφανίσεις και θα καθορίσει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι με το οποίο το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2023. Μάλιστα, μόνο ένας υποψήφιος έχει έναν ξένο συν-συγγραφέα μεταξύ των τραγουδοποιών.

Η είδηση ​​από μόνη της οδηγεί στο γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν, που συμμετείχε στον διαγωνισμό από το 2008 και εμφανίστηκε μόνο μία φορά, τον πρώτο χρόνο της συμμετοχής του, με ένα τραγούδι τοπικής παραγωγής, θα διαγωνιστεί για δεύτερη φορά με ένα τραγούδι αποκλειστικά από Αζέρικη ομάδα.

Ο Nadir Rustamli εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο με το τραγούδι “Fade to Black”. Στον Μεγάλο Τελικό τερμάτισε στην 16η θέση με 106 βαθμούς, ωστόσο είναι η πρώτη συμμετοχή που προκρίθηκε στον τελικό έχοντας μηδέν βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού στον ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *