Αζερμπαϊτζάν: Πέντε καλλιτέχνες στην τελική φάση της επιλογής για την Eurovision 2023!

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, Ictimai ανακοίνωσε ότι πέντε καλλιτέχνες είναι στην τελική ευθεία για να εκπροσωπήσουν το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Σε μια δήλωση που απαντά στους ισχυρισμούς ότι η συμμετοχή από το Αζερμπαϊτζάν για τη Eurovision 2023 είχε ήδη επιλεγεί, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες. Ο τραγουδιστής Rauf Kingsley είχε κατηγορήσει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι επέλεξε το συγκρότημα Mamagama λόγω δεσμών με τον μάνατζερ του Eldar Gasimov που συνεργάζεται με την αζερική αντιπροσωπεία.

Η Ictimai αρνήθηκε τους ισχυρισμούς δημοσιεύοντας μια δήλωση, στην οποία εξηγεί ότι υπάρχουν πέντε καλλιτέχνες που έφτασαν στο τελικό στάδιο της επιλογής. Και οι πέντε καλλιτέχνες έχουν ηχογραφήσει τα τραγούδια που διεκδικούν την εκπροσώπηση του Αζερμπαϊτζάν στο Λίβερπουλ. Η δήλωση αναφέρει:

“Στο άμεσο μέλλον θα μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες που δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία επιλογής και θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των φιναλίστ. Σας ζητώ να κάνετε λίγη υπομονή.”

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που το Αζερμπαϊτζάν επιτρέπει σε καλλιτέχνες να δηλώσουν απευθείας συμμετοχή για την εκπροσώπηση της χώρας, μιας και συνήθως δημιουργούν μια ανοιχτή πρόσκληση για την αναζήτηση τραγουδιού.

Ο Nadir Rustamli εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο με το τραγούδι “Fade to Black”. Στον Μεγάλο Τελικό τερμάτησε στην 16η θέση με 106 βαθμούς ωστόσο είναι η πρώτη συμμετοχή που προκρίθηκε στον τελικό έχοντας μηδέν βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού στον ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=tegPzHEL4ms&embeds_euri=https%3A%2F%2Feurovisionfun.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: 12 Xal

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *