Ελλάδα: Η Melissa Mantzoukis σχολιάζει την επεξήγηση της Μαρίας Κοζάκου για την βαθμολογία!

Η Melissa Mantzoukis μέσω του λογαριασμού της στο Instagram έκανε το πρώτο σχόλιο στα όσα ανέφερε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Πρωίαν Σε Είδον Την Μεσημβρίαν πριν από λίγο η Μαρία Κοζάκου και αφορούσαν την επεξήγηση της βαθμολογίας της 7μελούς επιτροπής της ΕΡΤ στην τελική φάση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζουμε πως η Μαρία Κοζάκου ως μέλος της Επιτροπής της ΕΡΤ στην φετινή διαδικασία επιλογής, εξήγησε με ποιο τρόπο βαθμολόγησαν στη τελική φάση:

Το Liar, το τραγούδι που δεν πήγε (στην Eurovision) δεν συγκέντρωσε στην τελευταία ψηφοφορία 7 8άρια. Γιατί οι άνθρωποι νομίζουν πως στην τελευταία βαθμολογία που είχαμε τρία τραγούδια, στις συνεντεύξεις, τους καλέσαμε τους ανθρώπους, μας έδωσαν ένα μέρος του concept που σκόπευαν να έχουν στο Λίβερπουλ…γιατί δεν δώσαμε 12, 10 και 8;…Εγώ είμαι της Γ’ Δέσμης και έτσι θα το πω όσο γίνεται πιο απλό. Όταν βαθμολογήσαμε μετά την Επιτροπή των 70, οι οποίοι άνθρωποι βαθμολόγησαν από το 12 ως το 4, έπρεπε και εμείς να έχουμε στη διάθεση μας τους αντίστοιχους πόντους, οι οποίο σταθμίστηκαν με την επιτροπή των 70. Αν λοιπόν στην τελευταία βαθμολογία της επιτροπής δίναμε μόνο 12, 10 και 8, θα σήμαινε πως προσθέτουμε καρπούζια με πορτοκάλια. Άρα για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία κάποιο τραγούδι πήρε 12, κάποιο 10, κάποιο 6, κάποια ενδιάμεση βαθμολογία μπορεί να μην ήταν. Για αυτό δεν συγκέντρωσε ο τελευταίος …Είναι απλό μαθηματικά, αλλά έχουμε θέματα ανάγνωσης κειμένου, κατανόησης και αριθμών.

Μαρία Κοζάκου

Μένει πλέον να δούμε ποια κατάληξη θα έχει όλη αυτή η ιστορία. Το Eurovisionfun θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μαρία Αντωνίου
    Μαρία Αντωνίου says:

    Καλά ποιος σοβαρός άνθρωπος θα παραδεχόταν ότι η μια επιτροπή (κοινό) ψήφισε σε κλίμακα και η άλλη (ΕΡΤ) σε εύρος;
    Πως είναι δυνατόν να αφήσουν την Κοζάκου να πει τόσο ΜΕΓΑΛΗ βλακεία;
    Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δεν τήρησαν την διαδικασία καθώς με τον τρόπο που ψήφισαν η ΕΡΤ είχε πολύ παραπάνω από 49,04%
    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΣΤΟΣ τρόπος ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ στην φάση των 3 τραγουδιών ήταν ΕΝΑΣ:
    Να κάνουν αναγωγή των ψήφων του κοινού στα 3 τραγούδια και μετά η επιτροπή να ψηφίσει σε κλίμακα:

    12 το πρώτο τραγούδι
    10 το δεύτερο τραγούδι
    8 το τρίτο τραγούδι

    Απάντηση
  2. Dimitris
    Dimitris says:

    Αχ Μελισσα μου τι ήθελες και ασχολήθηκες με αυτούς; Που να ήξερες τι θα γίνει; Το ποσό θέλω να το φτάσει αυτή η κοπέλα μέχρι τέρμα στην ΕΡΤ και να πληρώσει για όλα αυτά. Ακόμα και αν λέτε ότι ίσως έτσι να χαλάει την εικόνα της Ελλάδας στη Eurovision, πραγματικά αδιαφορώ. Εδώ μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο. Η ΕΡΤ απέδειξε ότι όλα πάνε βάση σχεδίου κάποιων ατόμων (ενώ ο διαγωνισμός
    υποτίθεται πως είναι το ακριβώς αντίθετο). Μετά και αυτό το φετινό φιάσκο δεν θα με πείραζε καθόλου να έβλεπα την Ελλάδα εκτός διαγωνισμού για κάποια χρόνια ή και για πάντα. Τουλάχιστον αν θέλουν εκεί στην ΕΡΤ να δηλώσουν συμμετοχή και για τον επόμενο διαγωνισμό ας αλλάξουν αυτή την επιτροπή και τον τρόπο που χειρίζονται τις καταστάσεις. Μελισσα καψτα ολα κοριτσάρα μου!!!

    Απάντηση
  3. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Μα πορτοκάλια με καρπούζια συνδυάσατε κα Κοζάκου μου, αφού δε γνωρίζετε από μαθηματικά, μην εκτίθεστε.
    Είναι άλλο να χορηγώ πόντους σε μορφή κατάταξης (12 ο πρώτος, 10 ο δεύτερος κ.ο.κ) κι άλλο να βαθμολογώ τραγούδια με ότι βαθμώ γουστάρω από το 4 μέχρι το 12 …
    Επομένως διαλέξτε εκεί στην ΕΡΤ τί είστε κάποια στιγμή : Άσχετοι ή παρασκηνιακοί?

    Απάντηση
    • Greek_Lawyer
      Greek_Lawyer says:

      Μπράβο έχετε πιάσει το νόημα. Είναι καταχρηστική η συμπεριφορά της ερτ και θα ακυρωθεί όλη η διαδικασία αν η κ. Μαντζουκη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

      Απάντηση
  4. Ναντια
    Ναντια says:

    Ψεύτρα. Ολα της λογικής σου φαινονται. Πετάξτε την έξω και αυτήν και τα 6 γερόντια. Σπίτια σας ντροπη σας. Καλά σας έκανε η Μελίσσα

    Απάντηση
  5. Τασος
    Τασος says:

    Μπράβο στην Μελίσσα . Μακάρι να μην πάμε φέτος στον διαγωνισμό και η κοπέλα να δικαιωθεί. Η ΕΡΤ ξεφτιλίζεται ακόμα περισσότερο. Όσο για την Κοζάκου ντροπή της. Γενικά Αίσχος η όλη φάση. Όσο για το βύσμα που πήρε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ όλα εδω πληρώνονται λ.

    Απάντηση
  6. Τina
    Τina says:

    Η όλη διαδικασία για την επιλογή εκπροσώπου αποδείχτηκε ένα φιάσκο και όσο και αν προσπαθεί η κυρία Κοζάκου να δικαιολογήσει τα αδικαιολογητα δεν πείθει.

    Απάντηση
  7. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Δεν καταλαβαίνω γιατί τα μπερδεύει τόσο η ΕΡΤ με τα μαθηματικά γιατί το θέμα είναι απλό.

    Εφόσον περασαν τρία τραγούδια στην τελική φάση, θα έπρεπε η ψήφος του κάθε μέλους της επιτροπής των 70 να υπολογιστεί ξανά στην κλίμακα 12-10-8 ανάλογα με το πως τα είχαν κατατάξει.

    Σε αυτή την περίπτωση αν υποθέσουμε ότι και οι 70 είχαν τρίτο το ντουέτο θα έπαιρνε 8 Χ 70 = 560 βαθμούς
    Αν και οι 70 είχαν δεύτερο τον Βίκτωρα θα έπαιρνε 10 Χ 70 = 700 βαθμούς
    Και αν και οι 70 είχαν πρώτοι τη Μαντζούκη θα έπαιρνε 12 Χ 70 = 840 βαθμούς

    Η επιτροπή της ΕΡΤ θα έπρεπε να έχει να δώσει τους ίδιους βαθμούς με το κοινό που σημαίνει ότι αν έβγαλε τρίτη τη Μαντζούκη αυτή θα έπαιρνε 560 + 840 από τους κληρωτούς = σύνολο 1400
    Αν έβγαλε δεύτερο το ντουέτο, θα έπαιρνε 700 + 560 από τους κληρωτούς = σύνολο 1260
    Και αν έβγαλε πρώτο τον Βίκτωρα θα του έδιναν 840 + 700 από τους κληρωτούς = σύνολο 1540 δηλαδή θα έβγαινε πρώτος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να το εξηγήσεις που τον καταλαβαίνουν όλοι και όχι αυτό το ό,τι νά ναι αποτέλεσμα που παρουσίασαν.

    Τη στιγμή που η επιτροπή της ΕΡΤ ψήφισε δεύτερη φορά ανάμεσα σε τρία τραγούδια και αφού γνώριζε τα αποτελέσματα της άλλης επιτροπής, προφανώς είχε το μαχαίρι και το πεπόνι και μπορούσε να στείλει όποιον ήθελε. Στο παραπάνω παράδειγμα το μοναδικό πρόβλημα θα ήταν αν έβγαζαν πρώτο το ντουέτο, αφού έτσι θα ισοψηφούσε με τη Μαντζούκη. Οπότε αναγκαστικά αν δεν ήθελαν με τίποτα να τη στείλουν (είτε γιατί δεν τους έπεισε ως performer, είτε γιατί τα έσπασαν με την ομάδα με την ομάδα που τη στήριζε είτε γιατί δέχονταν εσωτερικές πιέσεις να μη στείλουν καλλιτέχνη του εξωτερικού για τρίτη φορά) ήταν μονόδρομος να βγάλουν πρώτο τον Βίκτωρα.

    Απάντηση
  8. EscAndy
    EscAndy says:

    Να κι οι ομολογίες από την Κοζάκου και το πουλόβερ μολις αρχισε να ξηλώνεται!
    Μετά το σούργελο της ΕΡΤ θα χαρώ πολύ αν η κίνηση της Μαντζούκη τους ξεσκεπάσει.
    Έρμη ΕΡΤ, που ουτε ενα στημένο διαγωνισμό πλεον δεν μπορεί να καταφέρει χωρίς να γινει ρεντίκολο!

    Απάντηση
  9. DK
    DK says:

    Δεν καταλαβάινω την συμπάθεια προς την Κοζα΄κου. Εγώ άκουσα μια ηλίθια κι αυταρχική δήλωση ενός δημόσιου υπαλλήλου που υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Προσωπικά, αδιαφορώ στο ποιός θα πάει, αρκεί αυτός που θα προκρινόταν να ήταν αποτέλεσμα της διαδικασίας που ανακοινώθηκε αρχικά. Η ΕΡΤ όχι μόνο έχασ ετο momentum, αλλά απέδειξε ότι οι ρίζες της Μπανανίας καλά κρατούν στην Μεσογείων. Η αγωγή της Μελλίσσας, αν γίνει, που το εύχομαι, αφορά την υπεράσπιση του κράτους δικαίου για μας τους fans και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην παρωδία. εύχομαι η EBU να ακυρώσει την συμμετοχή μας.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *