Εσθονία: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός του Eesti Laul 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών ενόψει της Eurovision 202πρόκειται να χτυπήσει κόκκινο καθώς σήμερα θα έχουμε την διεξαγωγή εφτά εθνικών τελικών και δύο προκριματικών γύρων! Ένας από αυτούς θα είναι και ο Μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2023.

Το ERR, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας, αποφάσισε μετά από έναν χρόνο εφαρμογής, να αφαιρέσει τους προκριματικούς γύρους που προστέθηκαν στον εθνικό τελικό το 2022. Έτσι φέτος το Eesti Laul θα ξεκίνησε απευθείας με τους δύο ημιτελικούς και στην συνέχεια τον Μεγάλο Τελικό, όπου θα μάθουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας.

Οι δύο ημιτελικοί του Eesti Laul έλαβαν χώρα πριν από περίπου ένα μήνα, με δώδεκα καλλιτέχνες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Παρουσιαστές του φετινού εθνικού τελικού θα είναι η Grete Kuld και ο Tõnis Niinemets οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν χρέη παρουσιαστών μετά από δύο χρόνια, αφού μαζί, είχαν παρουσιάσει και το Eesti Laul του 2021.

Ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 19:30 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ERR, πατώντας ΕΔΩ.

Οι finalists του Eesti Laul 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δώδεκα καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Eesti Laul 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Meelik- “Tuju”
  2. Inger – “Awaiting You”
  3. JANEK – “House of Glass”
  4. Elysa – “Bad Philosophy”
  5. m els – “So Good At What You Do”
  6. Bedwetters – “Monsters”
  7. Andreas – “Why Do You Love Me”
  8. Alika – “Bridges”
  9. Anett x Fredi – “You Need to Move On”
  10. OLLIE – “Venom”
  11. MIA – “Üks samm korraga”
  12. Sissi – “Lighthouse”

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την αντίδραση των συντακτών μας στους δώδεκα φιναλίστ του Εσθονικού εθνικού τελικού:

Πως θα διεξαχθεί το Eesti Laul 2023:

Συνολικά 20 τραγούδια έλαβαν μέρος στο Eesti Laul 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του ERR. Δέκα τραγούδια θα συμμετείχαν στον κάθε ένα από τους δύο ημιτελικούς, με τα πέντε καλύτερα να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό.

Ο κάθε ημιτελικός είχε δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύροτέσσερα τραγούδια επιλέχτηκαν από την ψήφο του κοινού σε συνδυασμό με αυτή της κριτικής επιτροπής, ενώ στον δεύτερο γύρο ένα τραγούδι προκρίθηκαν αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού. Τέλος, μετά την διεξαγωγή των δύο ημιτελικών, ανακοινώθηκαν δύο καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στον Μεγάλο Τελικό, έχοντας λάβει από μια wildcard.

Ο Μεγάλος Τελικός θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Ο πρώτος γύρος θα καθορίσει τις συμμετοχές που θα προκριθούν στον Σούπερ Τελικό, οι οποίοι καθορίζονται από το 50% της κριτικής επιτροπής και το 50% της τηλεοπτικής ψήφου. Εκεί ο Εσθονός εκπρόσωπος θα επιλεγεί αποκλειστικά μέσω της τηλεοπτικής ψηφοφορίας.

Το πρόγραμμα του Eesti Laul 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός – Πέμπτη 12 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός – Σάββατο 14 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Εσθονία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Ο περσινός νικήτης του Eesti Laul και εκπρόσωπος της Εσθονίας στην Eurovision 2022 ήταν ο Stefan με το τραγούδι “Hope” και κατέκτησε την 13η θέση στον Μεγάλο Τελικό, ενώ παράλληλα επανέφερε την χώρα του στον τελικό, μετά από έναν αποκλεισμό το 2021:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονλιας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Από τους αγαπημένους μου τελικούς φέτος!!! Τα αγαπημένα μου είναι τα: “Bridges”, “Lighthouse”, “Bad Philosophy”, “House of Glass”, “So Good At What You Do”. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Εσθονία θα προκριθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *