Ισλανδία: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός του Söngvakeppnin 2023!

Άλλος ένας εθνικός τελικός που θα λάβει χώρα, είναι το Söngvakeppnin, η μέθοδος επιλογής της Ισλανδικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023. Τα δύο επόμενα Σάββατα, ξεκινώντας από το προηγούμενο, η Ισλανδία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ.

Οι παρουσιαστές του Söngvakeppnin για φέτος, θα είναι ο μουσικός Unnsteinn Manuel Stefánsson, η ηθοποιός Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir και ο Sigurður Þorri Gunnarsson.

Ο πρώτος ημιτελικλός του Söngvakeppnin 2023 πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο με δυο ακόμα καλλιτέχνες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο σχετικό μας άρθρο.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Söngvakeppnin θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:45 και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του RÚV, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Δεύτερου Ημιτελικού του Söngvakeppnin 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους πέντε καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους για το Söngvakeppnin 2023:

  1. Kristín Sesselja – Óbyggðir / Terrified
  2. Langi Seli og Skuggarnir – OK
  3. Silja Rós & Kjalar – Ég styð þína braut / Together we grow
  4.  Úlfar – Betri maður / Impossible
  5. Sigga Ózk – Gleyma þér og dansa / Dancing Lonely

Πως θα διεξαχθεί το Söngvakeppnin 2023:

Συνολικά 10 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Söngvakeppnin 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του RÚV. Πέντε τραγούδια θα συμμετέχουν στον κάθε ένα από τους δύο προκριματικούς, με τα τέσσερα καλύτερα να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό. Μετά το πέρας των ημιτελικών, οι κριτές έχου το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν μια wildcard, σε έναν από τους έξι καλλιτέχνες που δεν προκρίθηκαν.

Στους δύο ημιτελικούς, το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά μέσω της ψήφου του κοινού, ενώ στον τελικό θα υπάρξει συνδυαστική ψήφος κοινού και επιτροπής για να αποφασιστούν τα δύο τραγούδια που θα προκριθούν στον Σούπερ Τελικό.

Εκεί το Ισλανδικό κοινό, έχει τον απόλυτο λόγο για την επιλογή του επόμενου εκπροσώπου της χώρας.

Το πρόγραμμα του Söngvakeppnin 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: 18 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 25 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 4 Μαρτίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Οι προηγούμενες νικήτριες του Söngvakeppnin και η εκπρόσωποι της Ισλανδίας στην Eurovision 2022 ήταν οι Systur με το τραγούδι “Með hækkandi sól” και τερμάτησαν στην 23η θέση του Μεγάλου Τελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισλανδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *