Ιταλία: Απόψε η Terza Serata του Festival di Sanremo 2023!

Συνεχίζεται σήμερα το βράδυ στο Teatro Ariston και το 73ο Φεστιβάλ του Sanremo, με την Terza Serata. Μέσω του Festival di Sanremo 2023 η Ιταλία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος και θα την εκπροσωπήσει σε τρεις μήνες στον διαγωνισμό του Λίβερπουλ. Μέχρι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου όλα τα μουσικά φώτα της Ευρώπης πέφτουν επάνω στο Σαν Ρέμο!

Ο παρουσιαστής του Sanremo για φέτος, θα είναι για άλλη μια φορά, o καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Amadeus και μαζί του για την δεύτερη ημέρα θα είναι η Paola Egonu και ο Gianni Morandi.

Καλεσμένοι της τρίτης βραδιάς θα είναι μεταξύ άλλων και οι μεγάλοι νικητές του Sanremo και της Eurovision 2021, Måneskin!

Η Terza Serata του Sanremo 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 22:00 απευθείας από το Σαν Ρέμο και θα διαρκέσει τεσσερισήμισι ώρες. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της RAI, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες της Terza Serata του Festival di Sanremo 2023:

Στην τρίτη βραδιά θα παρουσιαστούν για δεύτερη φορά και τα 28 τραγούδια που θα λάβουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ! Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους 28 καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Sanremo 2023:

Πως θα διεξαχθεί το Festival di Sanremo 2023:

Συνολικά 28 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Sanremo 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής της RAI.

Στις πρώτες δύο βραδιές θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα 28 τραγούδια και θα λάβουμε την συνολική ψήφο της κριτικής επιτροπής των δημοσιογράφων.

Την τρίτη βραδιά θα εμφανιστούν για άλλη μια φορά και τα 28 τραγούδια και θα ψηφίσουν η δημοσκοπική επιτροπή και το κοινό.

Την τέταρτη βραδιά όλοι οι καλλιτέχνες καλούνται να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι από τα 70s, τα 80s ή τα 90s, μόνοι ή σε ντουέτο με κάποιον άλλο καλεσμένο καλλιτέχνη.

Την πέμπτη και τελευταία βραδιά του φεστιβάλ όλοι συμμετέχοντες θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους για άλλη μια φορά και το ιταλικό κοινό θα αποφασίσει, σε συνδυασμό με την βαθμολογία των προηγούμενων βραδιών, ποιοί θα είναι οι πέντε καλλιτέχνες που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας.

Στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, οι τρεις επιτροπές (δημοσκοπική, δημοσιογραφική, κοινό) θα ψηφίσουν για τελευταία φορά προκειμένου να αναδειχτεί ο Μεγάλος Νικητής του Sanremo 2023.

Το πρόγραμμα του Sanremo 2023

  • Prima Serata: 7 Φεβρουαρίου
  • Seconda Serata: 8 Φεβρουαρίου
  • Terza Serata: 9 Φεβρουαρίου
  • Quarta Serata: 10 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 11 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Οι προηγούμενοι νικητές του Festival di Sanremo και εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Eurovision 2022 ήταν οι Mahmood & Blancho με το τραγούδι “Brividi” και τερμάτησαν στην 6η θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά το σερί των top 10 της χώρας:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *