Ιταλία: Τα αποτελέσματα της δεύτερης βραδιάς του Sanremo 2023!

Η Seconda Serata του 73ου Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo είναι γεγονός! Ακούσαμε για πρώτη φορά τα υπόλοιπα 14 τραγούδια του Φεστιβάλ και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η βαθμολογία από την Επιτροπή των Δημοσιογράφων (ήτοι δημοσιογράφοι του γραπτού τύπου και της τηλεόρασης κατά 33%, δημοσιογράφοι σε website κατά 33% και δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου κατά 33%).

Ο Amadeus μαζί με τον Gianni Morandi και την Francesca Fagnani ήταν οι αποψινοί παρουσιαστές. Είχαμε επίσης αρκετούς καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Black Eyed Peas.

Απόψε πηγαίνουμε απευθείας στους διαγωνιζόμενους.

WillStupido

Πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδιστής με ένα κλασικό ιταλικό mid tempo τραγούδι. Ωραίος φωτισμός και προσεγμένη παρουσίαση. Το κοινό φαίνεται αρκετά ικανοποιημένο.

ModàLasciami

Ένα γνωστό ροκ συγκρότημα που εμφανίζεται για τρίτη φορά στο Sanremo. Οι προηγούμενες συμμετοχές τους πήγαν πολύ καλά, αν και το τραγούδι τους φέτος είναι λίγο προβλέψιμο. Στο κοινό φαίνεται να αρέσει αρκετά.

Στη σκηνή τώρα έρχεται ο ηθοποιός Francesco Arca με τον ανήλικο επίσης ηθοποιό Mario Di Leva.

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα εμφανίζεται η αποψινή συμπαρουσιάστρια Francesca Fagnani. 

SethuCause perse

Ακόμα ένας πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης με ένα ξεσηκωτικό hyperpop τραγούδι. Ο δίδυμος αδερφός του τραγουδιστή παίζει κιθάρα. Ο τραγουδιστής χορεύει και τα δίνει όλα. Ομολογουμένως κάτι τελείως διαφορετικό από ο,τι είδαμε μέχρι τώρα.

Ακολουθεί ένα μισάωρο πρόγραμμα με τραγούδια από τους Gianni Morandi, Al Bano και Massimo Ranieri.

Articolo 31Un bel viaggio

Ένα κλασικό ιταλικό χιπ χοπ συγκρότημα που πρόσφατα επανενώθηκε. Μία πολύ νοσταλγική μελωδία με ραπ κουπλέ. Τεράστιο χειροκρότημα από το κοινό.

LazzaCenere

Ένα πολύ ξεχωριστό τραγούδι, μίξη ραπ με 90s χορευτική μουσική. Πολύ δυναμική παρουσίαση και το κοινό φαίνεται να το αγαπάει.

GiorgiaParole dette male

Πέμπτη συμμετοχή της τραγουδίστριας στο Sanremo. Μία παρουσίαση με πολλή φινέτσα. Στις προηγούμενες συμμετοχές της δεν βρέθηκε ποτέ εκτός τριάδας, για να δούμε και φέτος!

Στη συνέχεια κάνει την εμφάνισή της η περσόνα Drussila Foer με την ιταλοϊρανή Pegah.

Μετά το διάλειμμα βλέπουμε τους Nek και Francesco Renga στη σκηνή έξω από το Ariston.

Colapesce DimartinoSplash

Το ντουέτο που ξεσήκωσε το 2021 με το χιτ Musica leggerissima επιστρέφει και φέτος με ένα ακόμα vintage τραγούδι που θυμίζει disco από τα 70s και τα 80s και κάνει το κοινό να ζητοκραυγάσει.

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα έρχονται οι διεθνείς καλεσμένοι Black Eyed Peas και τραγουδάνε τις μεγάλες επιτυχίες τους.

ShariEgoista

Μία πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια με μία μπαλάντα με συνοδεία πιάνου.

Σειρά της Francesca Fagnani για τον καθιερώμενο μονόλογο της συμπαρουσιάστριας.

Μετά από αυτό βλέπουμε τον Fedez να τραγουδάει από το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda.

MadameIl bene nel male

Ένα πολύ δυνατό τραγούδι που σε κάνει να λικνίζεσαι. Εξαιρετική και απαιτητική ερμηνεία που κάνει το κοινό να παραληρήσει.

LevanteVivo

Η αγαπημένη τραγουδίστρια των φαν επιστρέφει με ένα electropop τραγούδι με μία αισθησιακή ερμηνεία σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη συμμετοχή της το 2020.

Tananai Tango

Δεύτερη συμμετοχή για τον νεαρό καλλιτέχνη που ήδη έχει ένα μεγάλο καλτ κοινό. Σίγουρα δεν θα επαναληφθεί η περσινή αποτυχία του με την πολύ δυνατή μπαλάντα που τραγουδάει. Εξαιρετικά φωνητικά.

Rosa ChemicalMade in Italy

Μία αισθησιακή genderfluid παρουσίαση με πολλή φινέτσα. Το τραγούδι είναι swing και ξεσηκώνει.

LDASe poi domani

Κλασική ιταλική δραματική μπαλάντα  για τον πρωτοεμφανιζόμενο τραγουδιστή.

Paola e Chiara –  Furore

Πέμπτη συμμετοχή για το γυναικείο ντουέτο. Το τραγούδι είναι πολύ χορευτικό και camp και συνοδεύεται από χορευτές.

Ο ηθοποιός Angelo Duro κάνει κι αυτός την εμφάνισή του στο στάδιο για έναν μονόλογο.

Βλέπουμε και ένα recap των 14 τραγουδιών που ακούσαμε απόψε.

Πλησιάζει η ώρα των αποτελεσμάτων!

Τέλος, ανακοινώνεται η ψηφοφορία της Επιτροπής Δημοσιογράφων και βλέπουμε την κατάταξη των 9 τραγουδιών που βρέθηκαν στις θέσεις 6-14.

Στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν:

  • Colapesce Dimartino
  • Madame
  • Tananai
  • Lazza
  • Giorgia

Στη συνολική ψηφοφορία για τις δύο πρώτες βραδιές, ο Marco Mengoni βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους Colapesce Dimartino να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Αύριο θα ακούσουμε ξανά και τα 28 τραγούδια και θα δούμε μία νέα κατάταξη με βάση τη δημοσκοπική επιτροπή κατά 50% και televoting κατά 50%.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα νέα για του Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo που κανένα άλλο ελληνικό σάιτ δεν γνωρίζει ούτε καλύπτει τόσο καλά όσο εμείς!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *