Ιταλία: Τα αποτελέσματα της πρώτης βραδιάς του Sanremo!

Η Prima Serata του 73ου Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo είναι γεγονός! Ακούσαμε για πρώτη φορά τα 14 πρώτα τραγούδια του Φεστιβάλ και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η βαθμολογία από την Επιτροπή των Δημοσιογράφων (ήτοι δημοσιογράφοι του γραπτού τύπου και της τηλεόρασης κατά 33%, δημοσιογράφοι σε website κατά 33% και δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου κατά 33%).

Ο Amadeus μαζί με τον Gianni Morandi και την Chiara Ferragni παρουσίασαν την πρώτη βραδιά.

Είχαμε επίσης αρκετούς καλεσμένους, ανάμεσά τους οι Mahmood και Blanco, που εκπροσώπησαν την Ιταλία στον Διαγωνισμό της Eurovision 2022 στο Τορίνο.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Στην αρχή του σόου, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, απευθύνει χαιρετισμό και ο Gianni Morandi τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας.

Στη συνέχεια βλέπουμε τον θρυλικό κωμικό ηθοποιό Roberto Benigni να κάνει έναν μονόλογο.

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα ώρα να ακούσουμε τα τραγούδια!

Anna OxaSali (Canto dell’anima)

Μία βετεράνος του Φεστιβάλ του Sanremo, καθώς φέτος είναι η 15η συμμετοχή της! Νίκησε το 1989 και το 1999. Επίσης εκπροσώπησε την Ιταλία στη Eurovision 1989. Φέτος επιστρέφει μετά από 12 χρόνια με ένα δραματικό τραγούδι, όπου επιδεικνύει τις φωνητικές της ικανότητες. Πολύ καλή αρχή για το Φεστιβάλ!

GianmariaMostro

Μία πολύ δυνατή ερμηνεία σε ένα συγκινητικό τραγούδι για τον νεαρό τραγουδιστή που εμφανίζεται πρώτη φορά φέτος στο Sanremo.

Σειρά της αποψινής συμπαρουσιάστριας Chiara Ferragni να κάνει την εμφάνισή της στη σκηνή.

Mr. RainSupereroi

Πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ και για τον ράπερ Mr. Rain με μία ραπ μπαλάντα με συνοδία πιάνου. Mία παιδική χορωδία κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του τραγουδιού και το κοινό ενθουσιάζεται. Ομολογουμένως πολύ συγκινητική ερμηνεία.

Ακολουθούν οι περσινοί νικητές του Φεστιβάλ του Sanremo, Mahmood και Blanco, οι οποίοι τραγουδούν ξανά το τραγούδι τους Brividi.

Marco MengoniDue vite

Ο νικητής του Φεστιβάλ του Sanremo 2013 και εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurovision 2013 με το τραγούδι L’essenziale επιστρέφει φέτος στο Φεστιβάλ. Ένα από τα μεγάλα φαβορί για νίκη και στο φετινό Φεστιβάλ. Το τραγούδι Due vite είναι η τρίτη συμμετοχή του τραγουδιστή στο Sanremo. Ένα δυνατό δραματικό τραγούδι και μία εξαιρετική φωνητική ερμηνεία δείχνει ότι ο τραγουδιστής είναι δικαίως φαβορί.

Στη συνέχεια στη σκηνή εμφανίζεται η ηθοποιός Elena Sofia Ricci.

ArieteMare di guai

Ένα vintage αργό τραγούδι με μία ρομαντική παρουσίαση. Λίγο αγχωμένη η τραγουδίστρια, αλλά δικαιολογείται από την ηλικία της.

Ο Gianni Morandi αρχίζει να τραγουδάει με συνοδεία κιθάρας.

UltimoAlba

Νικητής του Sanremo Giovani 2018, δεύτερη θέση στο Φεστιβάλ του Sanremo 2019 και το έτερο μεγάλο φαβορί για το φετινό Φεστιβάλ. Το τραγούδι είναι στο ίδιο στιλ με τις προηγούμενες συμμετοχές του τραγουδιστή και η ερμηνεία πολύ δυνατή.

Ο Amadeus βγαίνει από το θέατρο για να συναντήσει τον τραγουδιστή Piero Pelù, ο οποίος ερμηνεύει το τραγούδι Gigante, με το οποίο είχε λάβει μέρος στο Sanremo 2020.

Coma_CoseL’addio

Δεύτερη εμφάνιση για το ντουέτο στο Φεστιβάλ του Sanremo μετά το 2021. Ένα συγκινητικό τραγούδι που διηγείται μία προσωπική ιστορία του ντουέτου.

Στη συνέχεια κάνει την εμφάνισή του το θρυλικό συγκρότημα Pooh.

ElodieDue

Η αγαπημένη των φαν Elodie επιστρέφει στο Sanremo με ένα δυναμικό τραγούδι με φανκ στοιχεία. Μία απαιτητική φωνητική ερμηνεία, που όμως η τραγουδίστρια καταφέρνει να φέρει σε πέρας

H Chiara Ferragni εμφανίζεται ξανά στη σκηνή, για να κάνει έναν μονόλογο (καθιερωμένο πλέον στο Φεστιβάλ του Sanremo!). Πρόκειται για ένα γράμμα που έχει γράψει στον εαυτό της και διηγείται τη ζωή της.

Ακολούθως ο ράπερ Salmo από το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda ερμηνεύει

Leo GassmanTerzo cuore

Μετά την εμφάνισή του στο Sanremo Giovani 2019, o νεαρός τραγουδιστής επιστρέφει με ένα πιο ρυθμικό ποπ τραγούδι που φαίνεται να αρέσει στο κοινό.

Ο Blanco επιστρέφει στη σκηνή και ερμηνεύει το νέο του τραγούδι L’isola delle rose. Θέματα με το ακουστικό του δεν του επιτρέπουν να τραγουδήσει και χαλάει τα λουλούδια που ήταν ντεκόρ στη σκηνή. Το κοινό αποδοκιμάζει έντονα αυτή τη συμπεριφορά.

I Cugini di CampagnaLettera 22

Πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ για το συγκρότημα που ήδη συμπληρώνει 53 χρόνια καριέρας. Το τραγούδι είναι κλασικό ιταλικό ποπ με πολλά ρετρό στοιχεία.

Gianluca GrignaniQuando ti manca il fiato

Έβδομη συμμετοχή στο Φεστιβάλ για τον τραγουδιστή της ροκ. Ένα κλασικό ιταλικό ποπ ροκ κομμάτι με μία πολύ καλή ερμηνεία.

OllyPolvere

Ένα πολύ ρυθμικό τραγούδι, σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.

Colla ZioNon mi va

Ένα boyband με ένα funky ρυθμικό τραγούδι, που καταφέρνει να γεμίσει τη σκηνή. Ίσως ένα από τα τραγούδια που μένουν περισσότερο απόψε.

Mara SatteiDuemilaminuti

Η πρώτη εμφάνιση της νεαρής τραγουδίστριας στο Sanremo. Μία εξαιρετική φωνητική ερμηνεία και πολύ καλή σκηνική παρουσία για το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς.

Μετά από ένα αφιέρωμα στον τραγουδοποιό Lucio Battisti βλέπουμε ένα recap των 14 τραγουδιών.

Πλησιάζει η ώρα των αποτελεσμάτων!

Τέλος, ανακοινώνεται η ψηφοφορία της Επιτροπής Δημοσιογράφων και βλέπουμε την κατάταξη των 9 τραγουδιών που βρέθηκαν στις θέσεις 6-14.

Στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν:

  • Marco Mengoni
  • Elodie
  • Coma_Cose
  • Ultimo
  • Leo Gassmann

Αύριο θα ακούσουμε τα υπόλοιπα 14 τραγούδια και θα δούμε την συνολική κατάταξη των 28 τραγουδιών από την Επιτροπή Δημοσιογράφων!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα νέα για του Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo που κανένα άλλο ελληνικό σάιτ δεν γνωρίζει ούτε καλύπτει τόσο καλά όσο εμείς!

1 reply
  1. damien
    damien says:

    Η πρώτη σοβαρή συμμετοχή χώρας φέτος για το διαγωνισμό εφόσον επιλεγεί..ανατριχιαστικά επιβλητική ερμηνεία και παρουσία του Μarco σε μια ιταλική μελωδία που δε γίνεται να λείπει από τον τελικό του Μαϊου..ιταλική γλώσσα αξεπέραστη σε εκφραστικότητα..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *