Κροατία: Απόψε ο τελικός του Dora 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών ενόψει της Eurovision 202πρόκειται να χτυπήσει κόκκινο καθώς σήμερα θα έχουμε την διεξαγωγή εφτά εθνικών τελικών και δύο προκριματικών γύρων! Ένας από αυτούς θα είναι και ο Μεγάλος τελικός του Dora 2023.

Το HRT, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κροατίας αποφάσισε να διοργανώσει για άλλη μια φορά, τον καθιερωμένο τους εθνικό τελικό για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023.  H δημόσια τηλεόραση έχει επιλέξει 18 καλλιτέχνες οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν απόψε στον Μεγάλο Τελικό του Dora 2023!

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Mirko FodorMario Lipovšek Battifiaca και ο Marko Tolja. Ο Marko Tolja προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κροατία στο διαγωνισμό δύο φορές, το 2007 και το 2009, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο τελικός του Dora 2023  θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 22:15 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από τρεις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του HRT, πατώντας ΕΔΩ, ή μέσω της live μετάδοσης στο YouTube:

Οι συμμετέχοντες του Dora 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους 18 καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Dora 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Top of the Pops feat. Mario 5reković – Putovanje”
  2. Yogi – “Love At First Sight”
  3. Boris Štok – “Grijeh”
  4. Tajana Belina – “Dom”
  5. Krešo I Kisele Kiše – “Kme Kme”
  6. Maja Grgić – “I Still Live”
  7. Barbara Munjas – “Putem Snova”
  8. Đana – “Free Fallin”
  9. Patricia Gasparini – “I Will Wait”
  10. The Spitters – “Lost & Found”
  11. Hana Mašić – “Nesreća”
  12. Damir Kedžo – “Angels and Demons”
  13. Martha May – “Distance”
  14. Detour – “Master Blaster”
  15. Meri Andraković – “Bye Bye Blonde”
  16. Let 3 – “MAMA ŠČ!”
  17. Eni Jurišić – “Kreni Dalje”
  18. Harmonija Disonance – “Nevera (Lei, Lei)”

Πως θα διεξαχθεί το Dora 2023:

O τελικός του Dora 2023 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με την διαδικασία ψηφοφορίας να μην παρουσιάζει καμία αλλαγή από πέρσι. Ο νικητής θα προκύψει τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το τηλεοπτικό κοινό με ποσοστό 50% έκαστος.

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Κροατία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Η περσινή νικήτρια του Dora και εκπρόσωπος της Κροατίας στην Eurovision 2022 ήταν η Mia Dimšić με το τραγούδι “Guilty Pleasure”, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, τερματίζοντας στην 11η θέση του Πρώτου Ημιτελικού για δεύτερη συνεχόμενη φορά:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *