Λετονία: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός του Supernova 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών ενόψει της Eurovision 202πρόκειται να χτυπήσει κόκκινο καθώς σήμερα θα έχουμε την διεξαγωγή εφτά εθνικών τελικών και δύο προκριματικών γύρων! Ένας από αυτούς θα είναι και ο Μεγάλος τελικός του Supernova 2023. Η Λετονία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στον Λίβερπουλ, με στόχο την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision για πρώτη φορά μετά το 2016.

Οι παρουσιαστές του Supernova για φέτος, θα είναι η παρουσιάστρια Ketija Šēnberga και ο τραγουδιστής Lauris Reiniks.

Ο ημιτελικλός του Supernova 2023 πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο με δέκα καλλιτέχνες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο σχετικό μας άρθρο.

Ο τελικός του Supernova 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:10 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από τρεις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του LTV, πατώντας ΕΔΩ.

Οι finalists του Supernova 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δέκα καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Supernova 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Alise Haijima – “Tricky”
  2. Luīze – “You To Hold Me”
  3. Raum – “Fake Love”
  4. Toms Kalderauskis – “When It All Falls”
  5. Artūrs Hatti – “Love Vibes”
  6. Patrisha – “Hush”
  7. Sudden Lights – “Aijā”
  8. 24. Avēnija – “You Said”
  9. Avéi – “Let Me Go”
  10. Markus Riva – “Forever”

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την αντίδραση των συντακτών μας στα δέκα υποψήφια τραγούδια του Λετονικού εθνικού τελικού:

Πως θα διεξαχθεί το Supernova 2023:

Συνολικά 14 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Supernova 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του LTV. Tα δέκα καλύτερα τραγούδια του ημιτελικού θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό και θα διαγωνιστούν για το εισιτήριο για το Λίβερπουλ.

Στον Μεγάλο Τελικό, όπως και στον ημιτελικό, το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από μια κριτική επιτροπή και κατά 25% από την ψήφο του κοινού.

Το πρόγραμμα του Supernova 2023:

  • Ημιτελικός – 4 Φεβρουαρίου
  • Τελικός – 11 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Λετονία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Οι προηγούμενοι νικητές του Supernova και εκπρόσωποι της Λετονίας στην Eurovision 2022 ήταν οι Citi Zēni με το τραγούδι “Eat Your Salad”, χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό, τερματίζοντας στην 14η θέση του Πρώτου Ημιτελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λετονίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *