Λιθουανία: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός του Pabandom iš Νaujo 2023!

Άλλος ένας εθνικός τελικός που θα λάβει χώρα, είναι το Pabandom iš Νaujo, η μέθοδος επιλογής της Λιθουανικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023. Τα τρία επόμενα Σάββατα, σε συνέχεια των δύο προηγούμενων, η Λιθουανία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ.

Οι παρουσιαστές του Pabandom iš Νaujo για φέτος, θα είναι ο παρουσιαστής Giedrius Masalskis, η τραγουδίστρια Augustė Nombeko που έχει λάβει μέρος στο Pabandom iš Νaujo 2020 και ο Richardas Jonaitis.

Ο πρώτος ημιτελικός του Pabandom iš Νaujo 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:00 και θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από δύο ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του LRT, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Πρώτου Ημιτελικού του Pabandom iš Νaujo 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δέκα καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους για το Pabandom iš Νaujo 2023:

  1. Il Senso – “Sparnai”
  2. Alen Chicco – “Do You”
  3. Baiba – “When the Lights Go Out”
  4. Joseph June – “Vacuum”
  5. Noy – Destiny’s Child”
  6. Petunija – “Love of My Life”
  7. Justė Kraujelytė – “Need More Fun”
  8. Gabrielius Vagelis – “Šauksmas”
  9. Rūta Mur – “So Low”
  10. Donata – “Dreamer”

Πως θα διεξαχθεί το Pabandom iš Νaujo 2023:

Συνολικά 30 τραγούδια θα λάβουν μέρος στο Pabandom iš Νaujo 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του LRT. 15 τραγούδια θα συμμετέχουν στον κάθε ένα από τους δύο προκριματικούς, με τα δέκα καλύτερα να προκρίνονται στους ημιτελικούς.

Δέκα τραγούδια θα διαγωνιστούν σε κάθε έναν από τους δύο ημιτελικούς με πέντε τραγούδια από τον καθένα να κερδίζουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό της Λιθουανικής επιλογής.

Στον Μεγάλο Τελικό, όπως και σε όλον τον υπόλοιπο εθνικό τελικό, τα αποτελέσματα θα κριθούν από μια κριτική επιτροπή και την ψήφο του κοινού, σε αναλογία 50% στο καθένα.

Το πρόγραμμα του Pabandom iš Νaujo 2023

  • Πρώτος Προκριματικός Γύρος: 21 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Προκριματικός Γύρος: 28 Ιανουαρίου
  • Πρώτος Ημιτελικός: 4 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 11 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 18 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Λιθουανία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Η προηγούμενη νικήτρια του Pabandom iš Νaujo και η εκπρόσωπος της Λιθουανίας στην Eurovision 2022 ήταν η Monika Liu με το τραγούδι “Sentimentai” και τερμάτησαν στην 14η θέση του Μεγάλου Τελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λιθουανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *