Νορβηγία: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός του Melodi Grand Prix 2023!

Έφτασε η Μεγάλη στιγμή που περίμεναν όλοι οι Νορβηγοί Eurofans, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται το Melodi Grand Prix 2023, η μέθοδος επιλογής της νορβηγικής συμμετοχής στη Eurovision 2023. Σε συνέχεια των προηγούμενων τριών Σαββάτων, η Νορβηγία καλείται σήμερα να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ.

Οι παρουσιαστές του Melodi Grand Prix για φέτος, θα είναι η παρουσιάστρια Arian Engebø και ο τραγουδιστής Stian Thorbjørnsen που έχει επίσης συμμετέχει στο MGP το 2015 και το 2021.

Οι τρεις προκριματικός του Melodi Grand Prix 2023 πραγματοποιήθηκαν τα τρία προηγούμενα Σάββατα, με εννέα καλλιτέχνες να παίρνουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Ο Μεγάλος Τελικός του Melodi Grand Prix 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 20:50 και θα διαρκέσει λίγο παραπάνω από δύο ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΝRK, πατώντας ΕΔΩ.

Οι finalists του Melodi Grand Prix 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους εννιά καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Melodi Grand Prix 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. JONE —“Ekko inni meg” (Echo in me)
  2. Eline Thorp — “Not Meant to Be
  3. Skrellex — “Love Again”
  4. Ulrikke Brandstorp – “Honestly“
  5. Umami Tsunami“Geronimo“
  6. Atle Pettersen — “Masterpiece” 
  7. Swing’it — “Prohibition”
  8. Elsie Bay — “Love you in a dream”
  9. Alessandra Mele – Queen of Kings“

Πως θα διεξαχθεί το Melodi Grand Prix 2023:

Συνολικά 21 τραγούδια έλαβαν μέρος στο Melodi Grand Prix 2023 μετά από επιλογή της αρμόδιας κριτικής επιτροπής του NRK. Eφτά τραγούδια συμμετείχαν στον κάθε ένα από τους τρεις προκριματικούς, με τα τρία καλύτερα να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό.

Στον Μεγάλο Τελικό θα υπάρχει για πρώτη φορά από το 2019 και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 50% του αποτελέσματος ενώ το υπόλοιπο 50% θα καθοριστεί από την ψήφο του κοινού.

Μια επιπλέον είδηση, είναι πως το NRK αποφάσισε να δώσει στους διαγωνιζόμενους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν Auto-Tune στις εμφανίσεις τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να είναι αρτιότεροι φωνητικά.

Το πρόγραμμα του Melodi Grand Prix 2023

  • Πρώτος Προκριματικός Γύρος: 14 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Προκριματικός Γύρος: 21 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Προκριματικός Γύρος: 28 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 4 Φεβρουαρίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Νορβηγία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Οι προηγούμενοι νικητές του MGP και εκπρόσωποι της Νορβηγίας στην Eurovision 2022 ήταν οι Subwoolfer  με το τραγούδι “Give That Wolf a Banana” και τερμάτησαν στην 10η θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Ελπίζω να στείλουν το “Honestly”! Σχετικά με το “Queen of Kings”, που φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο των fans, είναι πιασάρικο τραγούδι, αλλά δεν πετάω και τη σκούφια μου…!

    Απάντηση
  2. Cece
    Cece says:

    Ίσως ο πιο δυνατός εθνικός τελικός για φέτος. Σχεδόν όλα θα μπορούσα να τα φανταστώ στην σκηνή της Eurovision, αλλά ιδανικά θα ήθελα την Alessandra.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *