Πολωνία: Με την Blanka και το “Solo” στην Eurovision 2023!

Ο εθνικός τελικός της Πολωνίας με όνομα “Tu bije serce Europy”  (“Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει εδώ”) και παρουσιαστές τους Aleksander Sikora, Ida Nowakowska και Małgorzata Tomaszewska ολοκληρώθηκε και το χρίσμα για την εκπροσώπησε της χώρας πήρε η Blanka με το “Solo”

Συμμετέχοντες

Δέκα καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν με στόχο τη νίκη και το εισιτήριο για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στον πολωνικό εθνικό τελικό είναι:

  1. Natasza – Lift u up
  2. Kuba –  You Do Me
  3. Ahlena – “Booty
  4. Dominik Dudek – Be Good
  5. Alicja Szemplińska – New Home
  6. Felivers – Never Back Down
  7. Maja Hyży – “Never Hide
  8. Jann – “Gladiator
  9. Blanka – “Solo
  10. Yan Majewski – Champion

Το διαγωνιστικό μέρος

1.Natasza – Lift u up

Πρώτη στη σκηνή ανεβαίνει η Natasza με σκοπό να ξεσηκώσει το κοινό. Κρεμασμένη ανάποδα κατεβαίνει στη σκηνή και με άλλους πέντε χορευτές παραδίδει μια αρκετά καλή εμφάνιση. Καλή φωνητικά, άνετη με ένα απλά καλό τραγούδι.

6/10

2.Kuba –  You Do Me

Στη σκηνή ο Kuba για τη δεύτερη του προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Πολωνία μετά την περσινή του 4η θέση. Το μωβ χρώμα κυριαρχεί στη σκηνή και ο τραγουδιστής συνοδεύεται από δυο χορεύτριες και πραγματοποιούν ένα απλό αλλά καλό χορευτικό νούμερο. Ένα επίσης απλά καλό κομμάτι που live ίσως καταλήγει λίγο υποτονικό χωρίς βέβαια να είναι κακό.

5/10

3.Ahlena – “Booty

Τη σκυτάλη του σόου παίρνει η Ahlena με ένα ροζ φόρεμα με κρόσια αν και η ίδια δεν κουνιέται σχεδόν καθόλου αλλά κινείται μηχανικά δίπλα από δυο χορεύτριες. Κακή φωνητικά και σε κάποιο σημείο ξεχνάει τα λόγια. Μια πολύ ερασιτεχνική εμφάνιση.

1/10

4.Dominik Dudek – Be Good

O Dominik τώρα στη σκηνή με τη συνοδεία μιας μπάντα από κιθάρες και ντραμς. Ένα ευχάριστο κομμάτι και ο ίδιος αρκετά καλός φωνητικά, πιθανότατα όμως αποτελεί μια υποψηφιότητα που δε θα κινήσει εύκολα το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

6/10

5.Alicja Szemplińska – New Home

Μια γνώριμη προσωπικότητα τώρα για τους Eurofans, μιας και η Alicja θα εκπροσωπούσε τη χώρα το 2020, τη χρονιά που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός λόγω της πανδημίας. Μια μίνιμαλ εμφάνιση από την τραγουδίστρια που με τη φωνή της γεμίζει το στάδιο. Το κομμάτι μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο αλλά η ίδια είναι εξαιρετική. Μια συμμετοχή που πιθανότατα θα στηρίξει οι επιτροπή.

9/10

6.Felivers – Never Back Down

Σειρά για το συγκρότημα Felivers που φέρνουν μια ροκ αύρα στον εθνικό τελικό. Υπερβολικά έντονοι καπνοί σε σημείο που δεν μπορείς να διακρίνεις τους ίδιους στην αρχή, κόκκινοι φωτισμοί και το συγκρότημα άνετο και επικοινωνιακό με το κοινό. Ο ένας κιθαρίστας δυσκολεύτηκε αρκετά φωνητικά στο δικό του κομμάτι.

6/10

7.Maja Hyży – “Never Hide

H Maja ανεβαίνει στη σκηνή τώρα με μια ιδιαίτερη εικόνα για την οποία μάλλον χρησιμοποίησε κάποιο εφέ. Τέσσερις χορευτές και αυτή, όλοι στα μαύρα, και έντονοι φωτισμοί. Καλή φωνητικά η ίδια αλλά το κομμάτι ακούγεται παλιακό και η εμφάνιση από τη μέση και μετά μονότονη.

4/10

8.Jann – “Gladiator

Σειρά για το φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες να εμφανιστεί. Άνετος και καλός φωνητικά αρχίζει την εμφάνιση του ο Jann. Ο ίδιος βρίσκεται μόνος του στη σκηνή με κουτιά στα οποία χορεύει και ανεβοκατεβαίνει. Αρκετά εκκεντρικός  με χαρακτήρα φαίνεται άνετος και το διασκεδάζει. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους βέβαια υπάρχουν φωνητικές αστάθειες.

9/10

9.Blanka – “Solo

H Blanka με το “Solo”, που έχει αρκετά εκατομμύρια views στο YouTube, σε μια πλατφόρμα με το όνομα της να γράφεται με τεράστια γράμματα στη σκηνή. Τέσσερις χορεύτριες την περιτριγυρίζουν και αν και το κομμάτι είναι δεν έχει ιδιαίτερες φωνητικά απαιτήσεις η Blanka δεν ακούγεται ιδιαίτερα δυνατή. Μια καλοκαιρινή και χαρούμενη εμφάνιση χωρίς να έχει όμως ιδιαίτερο impact ζωντανά.

7/10

10.Yan Majewski – Champion

Το διαγωνιστικό κομμάτι κλείνει o Yan με μια “χρωματιστή” εμφάνιση λόγω των εφέ που χρησιμοποιεί στο πρώτο μισό του κομματιού. Καλός φωνητικά με άλλους δύο back vocalists πάνω στην σκηνή αλλά το τραγούδι δεν θα κάνει εύκολα αίσθηση.

6/10

Οι βαθμολογίες αποτελούν προσωπική άποψη.

Η ψηφοφορία

Το αποτέλεσμα του νικητή προέκυψε τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το τηλεοπτικό κοινό.

Η κριτική επιτροπή με ποσοστό 50% απαρτίζεται από τους Edyta Górniak (εκπρόσωπος της Πολωνίας το 1994), Marek Sierocki (τηλεπαρουσιαστής, Agustin Egurola (χορογράφος), Marcin Kusy (διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού Jedynka) και ψήφισε ως εξής:

  1. Blanca 12
  2. Dominik Dudek 10
  3. Felivers 8
  4. Jann 7
  5. Natasza 6
  6. Alicja Szemplińska  5
  7. Yan Majewski 4
  8. Kuba 3
  9. Maja Hyży 2
  10. Ahlena 1

Ύστερα από συμψηφισμό με το τηλεοπτικό κοινό νικήτρια αναδείχθηκε η Blanka με το τραγούδι “Solo”, δεύτερος ήρθε ο Jann με το “Gladiator” και τρίτος ο Dominik με το “Be Good“.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Πολωνίας; Θα καταφέρει η Blanka να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για τη χώρα;

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά το προτιμώ από το φαβορί jann που εν τελει δεν πήγε. Είχε φωνητικές ατέλειες και η σκηνική του παρουσία αδιάφορη. Επίσης η σύγκριση με το περσινο θα ήταν αναπόφευκτη και κατά του jann.
    Στο νικητήριο τώρα…. Μου άρεσε όπως αποδόθηκε σκηνικά αν και στο live μπορεί να διορθωθεί. Είναι ευχάριστο και δροσερό αλλά ως εκεί. Πιστεύω στον τελικό θα προκριθεί αλλά εκεί δύσκολα να πετύχει κάτι καλύτερο από την 16η-17η θέση. 7,5/10 από εμένα. Καλή επιτυχία!
    ΥΓ: τυχερή η blanka που δε στείλαμε το liar, σαφως και η Μελίσα θα την ακύρωνε. Επίσης είμαστε πολύ πολύ πολύ τυχεροί που συμμετέχουμε στον β ημιτελικό καθώς για την ώρα υπαρχουν μόνο κάκιστα έως συμπαθητικά κομμάτια. Τίποτα που να ξεχωρίζει σε αντίθεση με τον α’ ημιτελικό.

    Απάντηση
  2. Esc Giannis
    Esc Giannis says:

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό πού συνέβη απόψε. Να έχεις ένα τραγούδι σαν το gladiator, πού έφτασε την χώρα στην 6η θέση των στοιχημάτων και να στέλνει την άλλη την άφωνη με το generic pop….. Συμβαίνουν κάθε χρόνο αυτά και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από τί υποκινούνται οι επιτροπές και ψηφίζουν έτσι…. Να μου πεις από αυτό που υποκινήθηκαν και οι δικές μας και ψήφισαν δεύτερο το shout out…. Το ότι ψήφισαν τον Jann 4o, ήταν ξεκάθαρα μαγειρεμένο για να μην πάει…. Δηλαδή όσο και να μην σου αρέσει, βάλτο δεύτερο ή τρίτο….. Έξαλλος είμαι….

    Απάντηση
  3. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Συμπαθητικό τραγουδάκι, βέβαια η Blanka δεν μου άρεσε πολύ ερμηνευτικά. Θεωρώ ότι έχει πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό, όμως εκεί θα περιοριστεί στις τελευταίες θέσεις. Καλή τύχη!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *