Πτώση της τηλεθέασης στους εθνικούς τελικούς σε Εσθονία και Ρουμανία!

Πτωτικά συνεχίζεται η τηλεθέαση των φετινών εθνικών τελικών, αφού με εξαίρεση το Sanremo, όλα τα τηλεοπτικά show που χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη των συμμετοχών των χωρών για τον διαγωνισμό της Eurovision έχουν χαμηλότερη τηλεθέαση σε σχέση με πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα το Selecţia Naţională 2023 παρακολούθησαν μόλις 137.000 τηλεθεατές, ποσοστό της τάξης του 1,9%. Ο ρουμανικός εθνικός τελικός ήταν μόλις το 10ο δημοφιλέστερο πρόγραμμα στην ζώνη του, ενώ έχασε και 60.000 τηλεθεατές σε σύγκριση με το περσινό Selecţia Naţională.

Καλύτερα ήταν τα πράγματα στην Εσθονία, με πτώση όμως και εκεί της τηλεθέασης σε σχέση με πέρσι. Το Eesti Laul 2023 ήταν το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα για την βδομάδα που μας πέρασε, συγκεντρώνοντας 180.000 τηλεθεατές ή αλλιώς 16,2%. Αυτό μεταφράζεται σε μία πτώση σε σχέση με το Eesti Laul 2022, των 56.000 τηλεθεατών!

Υπενθυμίζουμε πως και ο 2ος ημιτελικός του Melodifestivalen σημείωσε την χαμηλότερη τηλεθέαση εδώ και 15 περίπου χρόνια!

Οι εθνικοί τελικοί συνεχίζονται αμείωτοι το ερχόμενο σαββατοκύριακο με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στον τελικό της Λιθουανίας, αλλά και στον τρίτο ημιτελικό της Σουηδίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. Amesc
    Amesc says:

    Εντάξει τρομερά υπερβολικό αυτό που έγινε στη Ρουμανία. Θα πρέπει το αρμόδιο κανάλι να ψάξει αυτό τι κάνει λάθος και η Eurovision δεν…τραβάει στη χώρα και όχι να τα ρίχνει στους καλλιτέχνες κάθε χρονιά.
    Όσον αφορά τα επίπεδα τηλεθέασης, θεωρώ πως είναι πτωτικά για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή μετά από μία περσινή κακή σαιζόν της Eurovision το επίπεδο των υποψηφίων συμμετοχών παραμένει χαμηλό και φέτος. Δεύτερον, μετά και τα περσινά αποτελέσματα και τα φετινά στοιχήματα, θεωρώ πως οι περισσότεροι έχουν δεδομένη μια νίκη της Ουκρανίας, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθούν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *