Σουηδία: Η γενική πρόβα του Δεύτερου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2023 | Live |

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού του Melodfestivalen 2023. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Tο Melodifestivalen 2023 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου, σε διαφορετικές πόλεις της χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές και τους περιορισμούς λόγω του COVID-19, με οικοδεσπότες τους Jesper Rönndahl και τη Farah Abadi.

Η γενική πρόβα του Β’ Ημιτελικού:

1.Wiktoria – All My Life 

Photo: SVT/Alma Bengtsson

Πρώτη στη σκηνή για την σημερινή γενική πρόβα, μία από τις μεγάλες επιστροφές του φετινού Melodifestivalen! Η Wiktoria επιστρέφει με μία διαφορετική πρόταση σε σχέση με ότι έχει ξανά προσπαθήσει στον διαγωνισμό έχει στιγμής. Με ένα καθαρόαιμο pop τραγούδι και μία άκρως glamorous εμφάνιση μας παρουσιάζει το τραγούδι της “All My Life “. Έντονη ντίσκο διάθεση, χορεύτριες και μία κατασκευή που στο τέλος σχηματίζει το χαρακτηριστικό της σύμβολο, W! Φωνητικά είναι πολύ καλή και με αρκετή αυτοπεποίθηση θα προκριθεί σίγουρα στην επόμενη φάση!

2. Eden – Comfortable 

Δεύτερη συμμετοχή για απόψε η ακουστική και γλυκιά μπαλάντα από την Eden. Αρχικά στη σκηνή καθισμένη σε ένα σκαμπό με μία κιθάρα, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται μια μικρή ορχήστρα αποτελούμενη από τρία βιολιά και ένα μπάσο, σε μια μινιμαλιστική εμφάνιση. Δυστυχώς δεν καταφέρνει να συγκινήσει και ίσως βρεθεί στις τελευταίες θέσεις του ημιτελικού.

Photo: SVT/Alma Bengtsson

 

 

3.Uje Brandelius – Grytan 

Μία άκρως ιδιαίτερη εμφάνιση από τον Uje σε ένα κομμάτι που δύσκολα θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Ο τραγουδιστής είναι στατικός σε όλη την εμφάνιση του, ενώ μαζί του επί σκηνής βρίσκονται τρεις κοπέλες (στα φωνητικά;;;). Ο Uje βρίσκεται στην θέση του μπροστά στην κάμερα σε όλη την εμφάνιση ενω πίσω του συμβαίνουν διάφορα δρώμενα. Ίσως έχουμε την τελευταία θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Photo: SVT/Alma Bengtsson

4. Panetoz – On My Way 

Μία ακόμη επιστροφή στο φετινό Melodifestivalen είναι αυτή των Panetoz! Mε ένα πολυχρωμο σκηνικό και έντονη τροπική διάθεση, το συγκρότημα ξεσηκώνει την αρένα μετά από αρκετά δύο ήρεμα συμμετοχές. Στην γέφυρα του τραγουδιού όλο το κοινό σηκώνεται όρθιο και συμμετέχει στην χορογραφία τους. Άνετοι και χαλαροί στην εμφάνιση τους, σίγουρα θα βρεθούν στις πρώτες θέσεις του ημιτελικού.

Photo: SVT/Alma Bengtsson

5. Tennessee Tears – Now I Know 

Ίσως αποτελέσει και την έκπληξη του ημιτελικού. Το ντουέτο με έντονη country διάθεση σε μία συμμετοχή που θα λατρέψουν οι λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Φωνητικά είναι άψογοι και κυρίως στα σόλο μέρη του τραγουδιού. Σε πολλούς θα θυμίσει Common Linnets και Lady Antebellum, ενώ κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να πάρουν ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για την επόμενη φάση.

Photo: SVT/Alma Bengtsson

 

6.Maria Sur – Never Give Up 

Eπόμενη στη σκηνή η νεαρή Μaria με την φεστιβαλική της μπαλάντα “Never Give Up”. Φωνητικά πραγματοποιεί την καλύτερη της εμφάνιση και καθηλώνει με την ερμηνεία της. Mε ρίζες από την Ουκρανία, η νεαρή τραγουδίστρια βρίσκεται μόνη της επί σκηνής, με έντονους φωτισμούς και καπνό ενώ στο τέλος του τραγουδιού εμφανίζονται πίσω της έξι άτομα στα φωνητικά δίνονται μία gospel διάθεση στο τραγούδι. Σίγουρη πρόκριση για ένα από τα φαβορί του φετινού Melodifestivalen.

Photo: SVT/Alma Bengtsson

7.THEOZ – Mer av dig 

Τελευταία εμφάνιση για τον δεύτερο ημιτελικό από τον THEOZ! Μετά την περσινή του επιτυχία επιστρέφει με ένα κομμάτι και πάλι εξ ολοκλήρου στα σουηδικά και σε αρκετά παρόμοιο ύφος. Ο ίδιος είναι άνετος και χαλαρός στη σκηνή, η οποία αποτελείται από τρεις κατασκευές με κύβους σε διάφορα χρώματα. Πυροτεχνήματα, χορογραφία και ένα αγαπημένο και αναμενόμενο key change ξεσηκώνουν το κοινό και ο νεαρός THEOZ οδεύει, με την στήριξη κυρίως των μικρότερων ηλικιών, και πάλι στον τελικό!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

Όπως και πέρσι, ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2023. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Στην συνέχεια οι παρουσιαστές ανακοινώνουν τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή και φέτος. θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Μετά το τέλος της γενικής πρόβας η προσωπική μου πρόβλεψη για τον Β’ Ημιτελικό είναι πως οι πρώτες θέσεις θα παιχτούν ανάμεσα στις Wiktoria και Maria Sur, ενώ στον πέμπτο ημιτελικό θεωρώ πως θα δούμε τους THEOZ και Panetoz!

Ποιοι πιστεύετε ότι θα προκριθούν απευθείας από τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2023; Ραντεβού αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από το κανάλι του SVT για την απευθείας μετάδοση του Melodifestivalen!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2023!

Πηγή φωτογραφιών: Alma Bengtsson / SVT

Πηγή: SVT

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *