Breaking News: Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δύο επιτροπών για την Eurovision 2023!

Μέσα από την εκπομπή του ALPHA, Super Katerina, πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο τα αναλυτικά αποτελέσματα της Επιτροπής Κοινού και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis ο οποίος με σχετικό του αίτημα παρέλαβε τα αποτελέσματα της τελικής φάσης επιλογής (δηλαδή των τριών φιναλίστ) και τα οποία μεταδόθηκαν στην εκπομπή.

Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ αξιολόγησε τις προτάσεις όλων των καλλιτεχνών, με πάνω από 106 τραγούδια και ξεχώρισε τα τρία καλύτερα με ισάριθμους ερμηνευτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις στο ραδιομέγαρο, με την επιτροπή αλλά και την διοίκηση της ΕΡΤ.

Μετά από τις συναντήσεις αυτές, όπου οι υποψήφιοι παρουσίασαν περισσότερες λεπτομέρειες (σκηνική εμφάνιση, προώθηση του τραγουδιού, σχέδια για το βίντεο κλιπ κλπ). Μετά λοιπόν και την τελική βαθμολογία της επιτροπής της ΕΡΤ και συνδυαστικά με την βαθμολογία της επιτροπής κοινού, ο Victor Vernicos με το What They Say ήταν αυτός που κέρδισε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ και τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Θυμίζουμε πως τα 70 μέλη που επιλέχθηκαν για την Επιτροπή Κοινού, προέκυψαν από μία ηλεκτρονική κλήρωση και με μοναδικό κριτήριο το ηλικιακό. 25 μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24, 20 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 45 και άνω. Αξίζει να σημειωθεί πως 3.000 περίπου πολίτες αιτήθηκαν την συμμετοχή τους στην Επιτροπή Κοινού!

Η επιτροπή  της ΕΡΤ απαρτίζεται από τους κάτωθι:

  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης – Πρόεδρος
  • Μαρία Κοζάκου, διευθύντρια Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision
  • Φώτης Απέργης, διευθυντής ραδιοφωνίας ΕΡΤ
  • Πέτρος Αδάμ, μουσικός παραγωγός
  • Γιάννης Πετρίδης, μουσικός παραγωγός
  • Κωνσταντίνος Μπουρούνης, υπεύθυνος νεανικού προγράμματος της ΕΡΤ
  • Λεωνίδας Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός

Η συνολική βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού καθόρισε κατά 50,6% το αποτέλεσμα, ενώ με το υπόλοιπο 49,4% καθορίστηκε από την καλλιτεχνική επιτροπή.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Δημοσκοπική Επιτροπή των 70 μελών:

  1. Melissa MantzoukisLiar 693 ψήφοι
  2. Victor VernicosWhat They Say 509 ψήφοι
  3. Μαρία Μαραγκού και Αντωνία ΚαούρηShout Out 341 ψήφοι

Επιτροπή της ΕΡΤ:

  1. Victor VernicosWhat They Say 740 ψήφοι
  2. Μαρία Μαραγκού και Αντωνία ΚαούρηShout Out 720 ψήφοι
  3. Melissa MantzoukisLiar 440 ψήφοι

Με τον συνδυασμό των ψήφων των δύο επιτροπών, νικητής αναδείχθηκε ο 16χρονος Victor Vernicos, με το τραγούδι What They Say.

Όπως παρατηρείτε και εσείς η Melissa Mantzoukis κέρδισε τελικά με πολύ μεγάλη διαφορά στην Επιτροπή Κοινού, αφού είχε μέσο όρο βαθμολογίας 9,9 και ο Victor Vernicos 7,27, με το ντουέτο να είναι μόλις στο 4,87. Στην επιτροπή της ΕΡΤ αντιθέτως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Victor Vernicos είχε μέσο όρο βαθμολογίας 10,57, το ντουέτο 10,28 και η Melissa 6,28.

Η τόσο μεγάλη διαφορά στην επιτροπή της ΕΡΤ ήταν και αυτή που καθόρισε τον τελικό νικητή. Υπενθυμίζουμε πως τόσο οι 70 της επιτροπής κοινού, όσο και τα εφτά μέλη της κριτικής επιτροπής ψήφισαν με το σύστημα Eurovision (12, 10, 8).

H Μelissa Mantzoukis θα εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια που διαθέτει

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, η καλλιτέχνιδα εν αναμονή περαιτέρω εξηγήσεων από την ΕΡΤ για τα αναλυτικά αποτελέσματα και τον τρόπο που βαθμολόγησε η επιτροπή, θα εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια που διαθέτει. Μία εξέλιξη αρκετά σοβαρά, που δεν ανέμενε και κανείς.

Πως σας φάνηκε τα τελικά αποτελέσματα; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023!

38 ΣΧΟΛΙΑ
  1. JustVoted
    JustVoted says:

    Μιλάμε για ξεκάθαρη νοθεία.
    Η διαφορά στην ψηφοφορία του κοινού είναι χαώδης. Η Μελίσσα έχει λάβει μέσο όρο 10 και ο Βερνίκος 7.
    Μήπως τελικά ήταν η Κλαυδία δεύτερη στην επιτροπή κοινού;
    Είναι τυχαίο ότι ο Βερνίκος είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας;

    Απάντηση
  2. Jip
    Jip says:

    Πως ξέρουμε ότι αυτά είναι τα αληθινά νούμερα και όχι οι φαντασιώσεις του Θεμη Μαλλη και του Γιάννη Πουλόπουλου για να κάνουν νούμερα;

    Απάντηση
  3. Aps Sits
    Aps Sits says:

    20 βαθμοί διαφορά στις επιτροπές μεταξύ του ντουέτου και της Melissa, μμμμμάλιστα. Ira Losco την είδε το ντουέτο. Μάλλον ήρθε η ώρα για εθνικό τελικό.

    Απάντηση
  4. Νικόλαος
    Νικόλαος says:

    Εδώ και 1 μήνα έλεγα ότι είναι στημένο και η ΕΡΤ δεν θα στείλει την Μελίσσα και μιλούσα για τον γέρο που ψήφισε πριν ακούσει τα τραγούδια.
    Το θέμα είναι ότι η βαθμολογία που έχει δώσει η ΕΡΤ δεν βγαίνει. Ούτε νοθεία δεν μπορούν να κάνουν σωστά.
    Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΡΤ η επιτροπή της θα βαθμολογούσε τα 3 κομμάτια μετά τις συναντήσεις (με 12-10-8). Αν και η 7 κριτές έβαζαν στην Μαντζούκη 8 τότε το λιγότερο που θα μπορούσε να πάρει είναι 7 κριτές Χ 8 βαθμούς = 56 Χ 10 (για να έρθει σε αντιστοιχία με το κοινό) = 560.
    Το 440 πως βγαίνει;

    Απάντηση
    • Panagiotis
      Panagiotis says:

      Καλε μου δεν πηρε τη τριτη θεση ουτε στο κοινο το ντουετο, ουτε η μελισσα στις επιτροπες. Σου λεει απλα τα σκορ π ειχαν. δεν βγηκαν στη τριτη θεση. απλα σου παρουσιασε οτι απο τα 3 ηταν 3η στην επιτροπη 3η στο κοινο. μεταξυ του 2ου και του 3ου υπηρχαν αλλα τραγουδια απο τα 7!!! τι μαθηματικα κανεις? δε πηρε η μαντζουκης 8 απο καθε επιτροπη. χαχαχα

      Απάντηση
      • Νικόλαος
        Νικόλαος says:

        Καλέ μου αν διαβάσεις το δελτίο τύπου της ΕΡΤ λέει ξεκάθαρα ότι η προκρίνονται 3 τραγούδια στην επόμενη φάση και ότι η Επιτροπή της ΕΡΤ θα προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της, αφού συναντήσει τους καλλιτέχνες.
        Άρα η επιτροπή της ΕΡΤ μπορεί να βαθμολογήσει μόνο ανάμεσα σε αυτά τα τρία τραγούδια με 12 – 10 και 8. Η χαμηλότερη θέση που μπορεί να δώσει στην Μαντζούκη είναι η 3η (8 βαθμοί). Δεν μπορεί αν δώσει 8 π.χ στην Κλαυδία, καθώς έχει ήδη αποκλειστεί.

        Απάντηση
      • Δημητρης
        Δημητρης says:

        Πρέπει να έχεις μηδέν αντιληπτικότητα για να κάνεις αυτό το σχόλιο. Η επιτροπή της ΕΡΤ ψήφισε ανάμεσα στα 3 αφού άκουσε τις προτάσεις των καλλιτεχνών. Το κοινό φαίνεται να έχει 1543 ψήφους και η επιτροπή 1900, Τα μαγείρεψαν και λάθος

        Απάντηση
  5. Δημητρης
    Δημητρης says:

    Ρε παιδιά, το ντουέτο είπε ότι αποχώρησε από τη διαδικασία μέρες πριν την ανακοίνωση. Είπαν επίσης ότι δεν τους άρεζε το τραγούδι και προσπαθούσαν να το αλλάξουν. Η ΕΡΤ τι ακριβώς ψήφισε; Έδωσε 720 ψήφους σε ένα τραγούδι που αποσύρθηκε, που οι καλλιτέχνιδες δεν το υποστήριξαν και έδωσε 440 στη Μελίσσα με τη μοναδική που έχει τη DT από πίσω της; Η ψηφοφορία έγινε υποτίθεται μετά της συναντήσεις. Τόσο χάλια σκηνοθετική ιδέα έδωσε ο Φωκάς που τις δυο προηγούμενες χρονιές μας χάρισε 2 τοπ 10; Πιστεύω το θέμα πλέον ήταν η μη επιθυμία συνεργασίας με την ίδια ομάδα για τρία συνεχόμενα χρόνια, δεν εξηγείται αλλιώς…

    Απάντηση
  6. gogos
    gogos says:

    Δεν θυμάμαι πότε να είχαν εμπλακεί δικηγόροι στην διαδικασία επιλογής για τον εκπρόσωπο στην Eurovision.
    Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό. Μάλλον κάτι δεν πάει καθόλου καλά εκεί στην ΕΡΤ ή η Μελίσσα δεν θέλει να αποδεχτεί το αποτέλεσμα.

    Προσωπικά πάντως ήθελα την Μελίσσα. Όλο αυτό όμως που πάει να δημιουργηθεί ΜΟΝΟ κακό θα κάνει στη συμμετοχή μας. Σε τι βαθμό δεν ξέρω. Θα το δούμε το επόμενο διάστημα.

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    740 στην επιτροπή ο Βίκτωρ
    720 το ντουέτο
    440 η Μελίσα….
    Αν αυτό δεν είναι μαγείρεμα τότε τι είναι;
    Αλλάξτε αυτούς τους τσαρλατάνους που αποτελούν την επιτροπή της ΕΡΤ χθες! Καλά θα κάνει η Μελίσα και θα κινηθεί νομικά γιατί προηγούνταν με σχεδόν 190 ψήφους, για να έρθει η επιτροπή (έχοντας δει βέβαια τι ψήφισε το κοινό) και να την μαυρίσει….
    Αυτά είναι γελοιοτητες.
    Δηλαδή τώρα αυτοί στην επιτροπουλα θεώρησαν το shout out 2ο καλύτερο με τέτοια διαφορά κιόλας από το liar? Μάλλον απλώς δεν ήθελαν κάτι dance/pop που πρότεινε η Μελίσα. Ας μείνουν λοιπόν στη ναφθαλίνη τους, στη νοθεία τους και στη μη δημοκρατική διαδικασία που ακολούθησαν φέτος με τα τάχα μου δήθεν, θα εμπλακεί το κοινό και το γνωστό τροπάριο “η επιτροπή κοινού μαζί με την ΕΡΤ αποφάσισε”…. Αμ δεεεε…. Απλώς η επιτροπή κοινού έκανε τη δουλειά που της ζητήθηκε και η επιτροπή της ΕΡΤ έκανε το μαγείρεμα όπως ήθελε. Ντροπή!
    Αδικία και για τη Μελίσα και για τη Κλαυδια και για τον Κούρτη γιατί κεκλεισμένων των θυρών πολλά μαγειρεύονται όπως φαίνεται….
    Τελικά δεν είναι μόνο η Μπόκοτα καλή μαγείρισσα….

    Απάντηση
  8. Αχιλλεας
    Αχιλλεας says:

    Αρχικά αν ήθελαν από την αρχή να πάει το ντουετο γιατι να βάλει σε κόπο όλους εκείνους που έχασαν ώρες από την μέρα τους για να πάνε να ψηφίσουν για τους καραγκιόζες που ήθελαν το σατ αουτ.Τι είναι αυτά.

    Απάντηση
  9. giannis esc
    giannis esc says:

    Το μεγαλύτερο ελληνικό σκάνδαλο από τότε πού παρακολουθώ Eurovision, δηλαδή το 2005. Η απόλυτη νοθεία των αποτελεσμάτων, μια επιτροπή κοινού πού εν τέλει ψήφισε για τα μάτια του κόσμου, για να έρθει η επαγγελματική επιτροπή να μαγειρέψει τα αποτελέσματα… Η ανάθεση στους Argo το 2016 και όλη η διαδικασία το 2018 με τις εγγυητικές και τον εθνικό τελικό πού δεν έγινε ήταν γατάκια μπροστά στο φετινό φιάσκο. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Τί μπορεί να κερδίσει η Μέλισσα νομικά πλέον;;; Γιατί ακόμα και να ακυρώθει η ψηφοφορία της επιτροπής, δεν νομίζω μετά από όλο αυτό να θέλει να μας εκπροσωπήσει.

    Απάντηση
  10. Chris
    Chris says:

    Πολύ λογικά τα αποτελέσματα της επιτροπής. Δε νομίζω οτι το Liar θα πηγαινε ιδιαιτερα καλα στις επιτροπές της eurovision. Έτσι δεν πήγε καλά ούτε εδώ. Απο τη στιγμη που υπαρχει επιτροπη ειναι σαφες οτι ενδεχεται να μην κερδισει ο αγαπημενος του κοινου οπως εχει συβει παμπολλες φορες στην eurovision αλλα και σε εθνικους τελικους. Δεν βλέπω να έχουν καμία νομική υπόσταση οι ισχυρισμοί του δικηγόρου.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Σε αυτό που εστιάσε η δικηγόρος είναι στο πότε βαθμολόγησε η επιτροπή… Πριν πάρει ή αφού πάρει τα αποτελέσματα του κοινού; Αυτό έχει τεράστια υπόσταση! Στους εθνικούς τελικούς οι δύο ψηφοφορίες γίνονται μαζί ή ψηφίζει πρώτα η επιτροπή (όπως στη Eurovision). Το πράγμα άρχισε να μπαζει από παντού ήδη από το Δεκέμβρη…
      Ας δεχτούμε ορισμένοι ότι η ΕΡΤ κατέστρεψε (αυτό είναι πλέον το σωστό ρήμα) ο,το έχτιζε από το 2019. Κρίμα και ντροπή τους

      Απάντηση
      • Γιάννης Α Γιάννης
        Γιάννης Α Γιάννης says:

        Δεν βρισκω κάτι κακό ή μεμπτό σ’αυτό. Γιατί να μη λάβει υπόψη της η κριτική επιτροπή τις προτιμήσεις του κοινού, έστω κ σε δεύτερο χρόνο? Σου λέει απο τα πιο δημοφιλή κομμάτια θα διαλέξω αυτό που κρίνω κ γω σαν “εμπειρογνώμων” οτι θα αρέσει κ στις άλλες εθνικές επιτροπές περισσότερο. Μην γελιόμαστε η Μελίσσα δεν έβγαλε και το Euphoria, έλεος δλδ! Σαν απο μηχανή-hit φαινεται βγαλμένο, μία απο τα ίδια! Οι επιτροπές δίνουν περισσότερο βάση σε πρωτοτυπία, αυθεντικότητα. Μην ξεχνάμε ότι ο Βικτωρ ειναι κ δημιουργός μαζί.

        Απάντηση
        • Κωνσταντίνος
          Κωνσταντίνος says:

          Θα απαντούσα αλλά του θεωρείς εμπειρογνώμονες ανθρώπους που ψήφισαν ως 2ο το shout out με τρελή διάφορα από το liar (ναι δεν είναι και euphoria , αλλά έχει προοπτικές να στηθεί καλά) δεν νομιζω ότι αξίζει να απαντήσω αναλυτικά.
          Πληροφορικά πάντως επιτροπές φέτος υπάρχουν μόνο στον τελικό. Και θυμίζω ότι το die together κλάσεις ανώτερο του what they say ψηφίστηκε από το κοινό μόλις ως 8ο σε έναν εύκολο ημιτελικό…

          Απάντηση
  11. Label 0
    Label 0 says:

    Ok, να δεχθουμε την χαμηλη βαθμολογια της Μελισσας στην επιτροπη. Αυτο που δε δεχομαστε ειναι η θηριωδης διαφορα με το Shout out. Κατι βρωμαει εδω, και δεν ειναι η μασχαλη μου!

    Να κινηθει νομικα οπωσδηποτε. Το λιγοτερο που πρεπει να απιτηθει ειναι η ακυρωση της επιτροπης ΕΡΤ.

    Απάντηση
  12. Ζαχαρίας
    Ζαχαρίας says:

    Με ξεπερνά το γεγονός ότι το ντουέτο πήρε 280 βαθμούς περισσότερους από τη Μελίσα στην επιτροπή της Ερτ. Απορώ με τι κριτήρια. Φουλ αδικία! Κρίμα για το κορίτσι. Μετά από αυτό δεν νομίζω να προσπαθήσει ξανά να πάει Eurovision με την Ελλάδα.

    Απάντηση
  13. f
    f says:

    καλά αυτοι οι καραγκιοζηδες ουτε απατη δε μπορπυν να στησουν σωστα
    λενε και καλα θα ειναι 50/50
    τι 50/50 ρε ηλιθιοι ο κοσμος εχει μυαλο καταλάβενει.
    η επιτροπη της ερτ επελεξε την 7αδα, βαθμολογξσε την 7αδα, επελεξε την 3αδα, βαθμολογξσε την 3αδα
    και η επιτροπη κοινου μονο αξιολογησε την 7αδα
    και που την αξιλογησε παλι το κοινο ειχε 1540 βαθμους να δωσει. ενω η επιτροπη της ερτ έδωσε 1900

    Απάντηση
  14. Kostas
    Kostas says:

    ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΟΛΗ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΚΡΑΞΙΜΟ, ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ! ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

    Απάντηση
  15. DK
    DK says:

    Η έλλειψη διαφάνειας χρόνιο θέμα στην Ελλάδα . Η διαφορά μεταξύ του shout out και Liar ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να κερδίσει το Liar . Έτσι κέρδος το ψέμα της ΕΡΤ που σημαίνει εμπαιγμός για το κοινό που κάλεσε να ψηφίσει. Μια χαρά είναι ο Victor , αλλά εντελώς άπειρος. Ψάχνεις γι αυτόν και δεν βρίσκεις σχεδόν τίποτα εκτός από καλεσμένος στην ΕΡΤ προ του διαγωνισμού! Και σε μερικά πρωινάδικα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Δεν ξέρω αν νομικά ο δικηγόρος μπορεί να αποδείξει κάτι ( αμφιβάλλω ) αλλά συμφωνώ επι της αρχής για να μην νομίζει η ΕΡΤ ότι είμαστε χαζοί

    Απάντηση
  16. Eurofan
    Eurofan says:

    Σκάνδαλο και ντροπή στη ΕΡΤ ξανά και ξανά! Ο Βικτωρας δεν φταίει αλλά δεν του αξίζει να πάει έτσι στη Γιουροβίζιον! Κανονικα πρέπει να ακυρωθούν τα αποτελέσματα και να γινει ξανα ψηφοφορία με κοινό μονο μεταξυ των δύο τραγουδιών ή να μην έχουμε εκπροσώπηση φέτος στην Γιουροβίζιον! |Πραγματικά έχω φτάσει να εύχομαι να μας ακυρώσει η EBU!!

    Απάντηση
  17. Μάριος
    Μάριος says:

    Aυτά συμβαίνουν όταν η επιτροπή γνωρίζει τι ψήφισε το κοινό και όταν η διαδικασίες γίνονται μυστικά πίσω από κλειστές πόρτες, ειδικά στην Ελλάδα. Λέω εδώ και χρόνια ότι η διαδικασία που ακολουθεί η ΕΡΤ είναι προβληματική και το γεγονός ότι δυο χρονιές έτυχε να υπάρχει ένα τραγούδι που τελικά να φέρει μία αξιοπρεπή θέση, δεν τη δικαιώνει.
    Πρέπει να υπάρχει ανοιχτή διαδικασία, όπου ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι τα υποψήφια τραγούδια και να κρίνονται ζωντανά από ανεξάρτητες ψηφοφορίες επιτροπής και κοινού.

    Απάντηση
  18. Elena
    Elena says:

    Πολύ κρίμα για την Μελίσσα, όλοι θα θέλαμε να δούμε την χώρα μας μετά από πολλά χρόνια με ένα ωραίο καθαρό pop/dance τραγούδι. Κρίμα και για τον Βίκτορ γιατί σίγουρα του αξίζει μια ευκαιρία αλλά κακά τα ψέματα θέλαμε περισσότερο την Μελίσσα.

    Αυτό όμως που όντως κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως βαθμολογήθηκε κανονικά το ντουέτο , από την στιγμή που από μόνα τους τα κορίτσια αποσύρθηκαν από την διαδικασία. Δηλαδή αν βγαίνανε πρώτες , η ΕΡΤ θα τις έστελνε ; Ε δεν βγάζει νόημα.

    Νομίζω η επιτροπή κοινού ήταν φωτογραφική , πιο πολύ για να δουν την άποψη του κόσμου για τα τραγούδια και δεν την λάβανε υπόψιν διότι στο τέλος η ΕΡΤ έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε..

    Απάντηση
  19. Ben
    Ben says:

    Η παλιά καλή ΕΡΤ που όλοι αγαπήσαμε. Σκάνδαλα, μαγειρέματα και αδιαφάνεια. Ο μόνος ζημιωμένος από ολο αυτό θα είναι η ίδια η διαδικασία. Του χρόνου ποιος λογικός καλλιτέχνης πιστεύετε ότι θα δεχτεί να υποβληθεί σε όλη αυτή την εξευτελιστική διαδικασία για να μας εκπροσωπήσει μετά από ολα αυτά, γνωρίζοντας ότι στο μαγαζάκι κάνουν ο,τι θέλουν ; Κρίμα κρίμα κρίμα, γιατί όλοι είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι κατι αλλάζει και ότι ο διαγωνισμός αντιμετωπίζεται με στοχοπροσηλωση και σοβαρότητα από τη Στεφανία και μετά. Προφανώς δεν φταίνε όλοι στην ΕΡΤ αλλά νομίζω ότι οι ευθύνες έχουν όνομα και επώνυμο και καλό θα ήταν να γίνει μια σοβαρή έρευνα.

    Απάντηση
  20. Charis
    Charis says:

    Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ερτ ούτε να κάνει νοθεία ξέρει αλλά και ότι έχει κόμπλεξ με την dream team. Σαφέστατα εκδικητική ψήφος και δεν βγαίνει κιόλας αφού η επιτροπή της ερτ επέλεξε καί τα 7 επικρατεστερα τραγούδια καί μετά πάλι ξαναψηφισε ανάμεσα στα 3 καί μετά ξαναψηφισε για το πρώτο. Εντάξει ΓΕΛΟΙΟ. Και είναι εξαρχής γελοίο το κοινό να ψηφίζει ανάμεσα σε 7 τραγούδια ενώ η επιτροπή να ψηφίζει αφού γνωρίζει τη βαθμολογία του κοινού και τελικά να υπολογίζεται η ψήφος που “έριξε” σε άλλο τμήμα της διαδικασίας (δηλαδή όταν ξαφνικά αποφάσισε να κάνει και φάση των… Τριών τραγουδιών, έλεος). Το δε σκηνικό που ενώ έχει αποχωρήσει το ντουέτο αλλά η επιτροπή το βαθμολογεί κανονικά, απλά ασχολίαστο. Επίτηδες βαθμολογησαν και το ντουέτο γιατί αλλιώς θα πήγαινε μαθηματικά το Liar. Είναι απλά τραγικοί. Ποτέ δεν έχω υποστηρίξει τη dream team γιατί δεν μαρεσουν οι περισσότερες συμμετοχές της ΑΛΛΆ αυτό δε σημαίνει ότι κλείνω τα μάτια μου σαυτη τη χουντικη αυθαιρεσία και ξεφτίλα. Ούτε στη Λευκορωσία δεν γίνονται αυτά, πόσο μάλλον σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

    Απάντηση
  21. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Τρία επιχειρήματα τα οποία θεωρώ ότι αποδεικνύουν ότι η όλη διαδικασία δεν έγινε με δίκαιο τρόπο:
    α) 1900 βαθμοί από την καλλιτεχνική επιτροπή και 1543 βαθμοί από τη δημοσκοπική επιτροπή δεν είναι 49,4% και 50,6% αντιστοίχως. Είναι 55,18% και 45,82%. Ακόμη και να ψήφισε η καλλιτεχνική επιτροπή ΜΟΝΟ μία φορά, δηλαδή μία ψηφοφορία με τα επτά τραγούδια, αυτό έρχεται σε αντίθεση με το δελτίο τύπου που έλεγε ότι η καλλιτεχνική επιτροπή θα ψηφίσει ξανά μετά τις συναντήσεις.
    β) Όμως, έχουμε και το άλλο: πώς γίνεται ένα τραγούδι (shout out), το οποίο αποσύρεται από τη διαδικασία μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση, να βαθμολογείται τελικά;
    γ) Και, τέλος, όταν η επιτροπή ψήφισε μεταξύ και των επτά τραγουδιών (πριν τις συναντήσεις δηλαδή) ήξερε τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής ή όχι;
    Πάντως, αν ακυρωθεί η επιλογή του Βίκτωρα και πάει η Μελίσσα δεν θα έχω κανένα απολύτως θέμα μιας και το τραγούδι της είναι πολύ δυνατό. Απλά, θα στεναχωρηθώ λίγο για τον Βίκτωρα. Ελπίζω του χρόνου να γίνει μια ανοιχτή διαδικασία, γιατί αν ακολουθήσουμε τα φετινά…

    Απάντηση
  22. Γιάννης Μ.
    Γιάννης Μ. says:

    Μήπως τελικά δεν φταίει η επιτροπή αλλά πιο πάνω στην ΕΡΤ. Μήπως το budget της dream team ήταν μεγάλο και έπεσε σύρμα βγάλτε το παιδάκι με την κιθάρα και τη βερμούδα δεν θα κοστίσει πολύ ή τις κοπελιές “μικρό σπίτι στο λιβάδι” θα τις βάλουμε και λουλούδια στα μαλλιά θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα .Αίσχος !!

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Όχι, όσο υπάρχει αοριστία και αδιαφάνεια με αποτελέσματα δίχως συγκεκριμένες ημερομηνίες και αριθμούς πρωτοκολλου (ποιος μας λέει ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν αντικατέστησαν κάποια αλλά που έφερναν το ντουέτο πρώτο, μέχρι που υπήρξε η γενική κατακραυγή?), πάντα θα βρωμάει το γεγονός ότι το ντουέτο, ένα τραγούδι κακό που δεν είχε καν την υποστήριξη των ερμηνευτριών του, βρέθηκε ξαφνικά σε μια τελικη τριάδα.

      Απάντηση
  23. Ben
    Ben says:

    Θέτω πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα για απάντηση από τους αρμόδιους.

    1. Υπήρξε ποτέ η διαδικασία χαρτογραφημένη με χρονοδιαγράμματα (απόλυτα και σχετικά), ως προς το ποτέ θα βαθμολογήσει η επιτροπή της ΕΡΤ το μερίδιο που της αντιστοιχει? Π.χ. θα βαθμολογούσε τα 7 τραγούδια, ή μόνο τα 3? Η θα βαθμολογούσε δυο φορές? Και αν ναι, ποια βαθμολογία θα προσετιθετο σε εκείνη της δημοσκοπικής επιτροπής? Η έλλειψη σαφούς χάρτη διαδιακσιων ευννοει το μαγείρεμα. Ποιος είναι ο υπεύθυνος της όλης διαδικασίας, ο πρόεδρος της επιτροπής η κάποιο άλλο στέλεχος της ΕΡΤ?

    2. Οι βαθμολογίες φαντάζομαι δεν είναι σκέψεις ούτε φαντασίες, πρέπει να αποτυπώνονται εγγράφως σε πρακτικά με ημερομηνίες και αριθμό πρωτοκόλλου. Αυτά θα βγουν στη δημοσιότητα τώρα που έχει γίνει όλο αυτό και αμφισβητείται κάθε καλή πίστη από πλευράς επιτροπης?

    3. Ήταν ενήμεροι και απόλυτα σύμφωνοι οι υποψήφιοι ότι η ΕΡΤ είχε το δικαιωμα να δώσει στη δημοσιότητα τους τίτλους των τραγουδιών της 7αδας?

    4. Η απόσυρση του ντουέτου, φαντάζομαι δεν έγινε με τηλεπάθεια, αλλά γραπτώς κατόπιν αιτήματος τους. Ποτέ πήγε το αίτημα στην ΕΡΤ, ημερομηνία και πρωτόκολλο. Το οποίο πρέπει να εξεταστεί σε συνδυασμό με το ερώτημα 1 για να προκύψει μια λογική αλληλουχία.

    5. Ο αποκλεισμός όλων των υπολοίπων τραγουδιών από την τελική 7αδα, αποτυπώνεται κάπου σε κάποιο εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ με βαθμολογία ή έστω με σύντομη περιγραφή, η εστω με μια σκέτη λίστα ?

    Θα έπρεπε η EBU να αναλάβει μια έρευνα για όλα αυτά για να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Αν η ΕΡΤ δεν μπορεί να απαντήσει στα παραπάνω με στοιχεία, τότε καταλάβαμε…

    Απάντηση
  24. Charis
    Charis says:

    Νομίζω έχετε καταλάβει ότι μάλλον η ερτ έδινε ψεύτικες διαρροές έτσι?

    Με μέσο όρο 7 στο κοινό, θεωρώ ότι το τραγούδι “What they say” αποκλείεται να ήρθε δεύτερο στο κοινό. Δεύτερη λογικά ήρθε η Κλαυδια και το τραγούδι του Βερνικου τριτοτεταρτο. Γιατί δεν βγαίνει λοιπόν αναλυτικά η βαθμολογία των 7 κομματιών στο κοινό ώστε να μη μαντευουμε? Για να μην εξαγριωθει ο κόσμος από τη διαδικασία παρωδία.

    Υγ: Όσο για την επιτροπουλα της ΕΡΤ, βγάζει μάτι το 720 και το 740 σαν βαθμοί, σχεδόν ισότιμοι και στο Θεό οι βαθμοί… Είδαν ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά να πάει το ντουέτο με κανένα συνδυασμό και λένε ας αλλάξουμε τα αποτελέσματά μας να βγάλουμε τον μικρό πρώτο να μη φάμε κράξιμο που θέλαμε σαν τρελοί να πάει η ηχορύπανση του ερασιτεχνικου και εφηβικού ροκ του ντουέτου. Ενώ με το μικρό, λίγο η ηλικία του και λίγο που έχει μπαλαντα, θα το περάσουμε σαν ποιότητα με άποψη αυτό που ψηφίσαμε πρώτο και θα ξεχάσουν όλοι το σκανδαλώδες θέμα με το “shout out” καθώς και ότι κάναμε τα πάντα για να μην πάει ούτε η Μελίσσα, ούτε η Κλαυδία (αλλά ούτε και άλλοι όπως ο κουρτης, η Ευαγγελία, η Αντιγόνη, η αρετή, ο παναγιωτιδης κτλ που τούς πετσοκοψαμε από νωρίς). Κρίμα.

    Απάντηση
    • Bill
      Bill says:

      Τουλάχιστον τραγικοί! Αν έχουν έστω και λίγη τσίπα θα πρέπει να ακυρωθεί η ψηφοφορία της επιτροπής και να πάει η Melissa ( αν και πιστεύω πως δεν θα δεχτεί να πάρει την εκπροσώπηση, απλά θα δικαιωθεί και η ΕΡΤ θα πάρει το μάθημα της) Θα συνεχίσει λογικά να μας εκπροσωπεί ο Βίκτωρ, αλλά με τι διάθεση να δούμε τον διαγωνισμό όταν γνωρίζουμε ότι όλα είναι στημένα από την αρχή, και ο εκπρόσωπος μας δεν βγήκε αξιοκρατικά. Να δίνουν 720 βαθμούς στο shout out το οποίο απέσυραν από πριν και να πατώνουν το Liar που κέρδισε με διάφορα στον κοινό. Πόσο άδικο! Αλεργία στα pop τραγούδια έχουν εκεί στο ραδιομέγαρο, ειδικά ο αχωνευτος ο Παπαδημητρίου.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *