Eurovision 2023: Ανατροπή σκηνικού, μπροστά η Σουηδία – Στα “χαμηλά” Ελλάδα και Κύπρος!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με το παζλ των 37 τραγουδιών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2023 να έχει συμπληρωθεί κατά το ήμισυ, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 5

Ανατροπή σκηνικού έχουμε στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων τις τελευταίες ώρες, καθώς για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης “πέφτει” από την κορυφή. Έτσι, την πρώτη θέση καταλαμβάνει πλέον η Σουηδία, με το απόσπασμα του “Tattoo” της Loreen να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα σε μόλις λίγες ώρες από την κυκλοφορία του.

Η – ιστορική – έβδομη νίκη της Σουηδίας και δεύτερη της Loreen, 11 χρόνια μετά το Μπακού. προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 2,63 και 3. Αντίθετα, η back-to-back νίκη της Ουκρανίας επιστρέφει – πλέον – έως και 4,5 φορές τα χρήματα αυτού που θα ποντάρει σε αυτήν.

Στην τρίτη θέση μία μόλις ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό του UMK 2023 βρίσκεται η Φινλανδία. Η τεράστια επιτυχία του Käärijä και του “Cha Cha Cha“, που τον καθιστούν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του UMK 2023, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των στοιχηματικών εταιρειών που θεωρούν πως η Σκανδιναβική χώρα έχει αρκετές πιθανότητες για ένα τεράστιο αποτέλεσμα στη Eurovision 2023. Η φινλανδική νίκη παίζεται σε αποφόσεις μεταξύ 9 και 11,5.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ακόμα μία σκανδιναβική χώρα, η Νορβηγία. Η Alessandra και το “Queen of Kings” έχει αγαπηθεί από τους φανς και οι bookers τους δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” θεωρώντας τους ως το τέταρτο φαβορί για νίκη στο Λίβερπουλ. Ενδεχόμενη νίκη της Νορβηγίας προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 7 και 12, όντας σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες στην τρίτη θέση πάνω από τη Φινλανδία.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η διοργανώτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε κάποια ένδειξη σχετικά με τον εκπρόσωπο της Γηραιάς Αλβιώνας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, παρ’ όλα αυτά οι bookers θεωρούν πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρκετά καλές πιθανότητες να κερδίσει για πρώτη φορά μετά το 1997. Η βρετανική νίκη μπορεί να παιχθεί σε αποδόσεις που επιστρέφουν έως και 16 φορές το ποντάρισμα.

Top 10

Την έκτη θέση δύο μέρες πριν τον πολωνικό εθνικό τελικό καταλαμβάνει η Πολωνία. Με το επίπεδο του εθνικού τελικού να είναι αρκετά υψηλό συγκριτικά με τις άλλες εθνικές διαδικασίες, οι bookers θεωρούν πως η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης μπορεί να πετύχει κάτι καλό στο Λίβερπουλ. Αυτός είναι και ο λόγος που η πολωνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 18,5.

Έβδομη βρίσκεται η Τσεχία, με τις Vesna να διατηρούν το θετικό μομέντουμ μετά την επιλογή τους, αλλά παρ’ όλα αυτά να χάνουν ελάχιστο έδαφος κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η μεγαλύτερη απόδοση που μπορεί να παιχτεί η νίκη της Τσεχίας επιστρέφει 21 φορές το ποντάρισμα.

Στην όγδοη θέση με ανοδικές τάσεις συναντάμε την Ισπανία. Οι Ίβηρες παρά το γεγονός πως βρίσκονταν μεταξύ 11ης και 13ης θέσης μετά τον μεγάλο τελικό του Benidorm Fest έχουν ανέβει στους στοιχηματικούς πίνακες τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου και του χαμηλού επίπεδου συμμετοχών που έχει ως τώρα ο φετινός διαγωνισμός. Η νίκη της Blanca Paloma παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 19 και 26.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και το Ισραήλ που βρίσκεται στην ένατη θέση. Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του “Unicorn”, η προοπτική της Noa Kirel διατηρεί το Ισραήλ εντός δεκάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της Eurovisionικής περιόδου. Το Ισραήλ παίζεται σε ίδιες αποδόσεις με την Ισπανία.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Ολλανδία. Την Ολλανδία θα εκπροσωπήσουν το ντουέτο Mia Nicolai and Dion Cooper. Η ολλανδική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 26 και 34, παρουσιάζοντας πτωτικές τάσεις συγκριτικά με το τελευταίο μας άρθρο.

Ελλάδα και Κύπρος

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, η πτωτική πορεία Ελλάδας και Κύπρου συνεχίζεται, με τις δύο χώρες να βρίσκονται στην τελευταία δεκάδα των στοιχηματικών πινάκων. Για την ακρίβεια, η Κύπρος βρίσκεται στην 28η θέση και η Ελλάδα στην 32η θέση, σύμφωνα με τους bookers.

Αναφορικά με τη Μεγαλόνησο, η κυπριακή συμμετοχή παρουσιάζει πτωτικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την κυκλοφορία του αποσπάσματος των 30 δευτερολέπτων από το “Break a Broken Heart” του Andrew Lambrou. Το απόσπασμα της κυπριακής συμμετοχής φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers ως τώρα, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να αλλάξει στις 2 Μαρτίου, όταν και πρόκειται να κυκλοφορήσει η κυπριακή συμμετοχή.

Χειρότερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για την Ελλάδα. Η ανακοίνωση πως ο Victor Vernicos θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2023, η διαρροή ενός αποσπάσματος του “What They Say” και οι δικαστικές εξελίξεις μετά την προσφυγή της Melissa Mantzoukis κατά της ΕΡΤ έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για την ελληνική συμμετοχή.

Ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου το κλίμα για την ελληνική συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό με τις διαρροές των τριών επικρατέστερων τραγουδιών της ελληνικής εσωτερικής διαδικασίας, με τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων να έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις αποδόσεις νίκης της Ελλάδας.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν γνωρίζει πως θα ανταποκριθούν οι bookers στην επικείμενη κυκλοφορία του “What They Say” με την τελική του μορφή. Αυτή τη στιγμή η ελληνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 67 και 301.

Πιστεύετε μπορεί η Loreen να γράψει ιστορία τον Μάιο στο Λίβερπουλ, χαρίζοντας για δεύτερη φορά τη νίκη στη Σουηδία και ισοφαρίζοντας παράλληλα το ιστορικό ρεκόρ της πολυνίκης του διαγωνισμού, Ιρλανδίας ;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *