Eurovision 2023: Συνεχείς ανακατατάξεις στα ψηλά – Κατακόρυφη πτώση για την Ελλάδα – Σταθερή η Κύπρος!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με το παζλ των 37 τραγουδιών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2023 να έχει συμπληρωθεί κατά ένα πέμπτο, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 6

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει η περσινή νικήτρια Ουκρανία την προσπάθειά της για τον διαγωνισμό του Λίβερπουλ. Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των στοιχηματικών πινακών καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας Eurovisionικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, οι αποδόσεις για μία ενδεχόμενη τέταρτη ουκρανική νίκη “ανεβαίνουν”, προσεγγίζοντας σε κάποιες εταιρείες το 5.

Πρόκειται για σαφέστατη άνοδο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονική περίοδο, όπου νίκη της Ουκρανίας μετά βίας τριπλασίαζε τα χρήματα αυτού που θα ποντάρει σε εκείνη. Το ουκρανικό back-to-back παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 3,75 και 5.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ουκρανία, βρίσκεται η Σουηδία. Οι bookers, παρά το γεγονός πως δεν έχουμε ακούσει ακόμα όλα τα τραγούδια του Melodifestivalen, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Eurovision. Ενδεχόμενη έβδομη νίκη της Σουηδίας τον Μάιο έως και οχταπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτή.

Τρίτη βρίσκεται η Φινλανδία. Η τεράστια επιτυχία του Käärijä και του “Cha Cha Cha“, που τον καθιστούν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του UMK 2023, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των στοιχηματικών εταιρειών που θεωρούν πως η Σκανδιναβική χώρα έχει αρκετές πιθανότητες για ένα τεράστιο αποτέλεσμα στη Eurovision 2023. Η φινλανδική νίκη παίζεται σε αποφόσεις μεταξύ 9 και 11.

Στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση, με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, βρίσκονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Τσεχία αντίστοιχα. Το Ηνωμένο Βασίλειο που κέρδισε τις εντυπώσεις τον περασμένο Μάιο και φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό θεωρείται από τους bookers πως έχει αρκετά καλές πιθανότητες να κερδίσει για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία, η οποία εντός εβδομάδας επιλέγει τον εκπρόσωπό της με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ του Sanremo.

Από την άλλη πλευρά, η θέση της Τσεχίας δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Vesna και το “My Sister’s Crown“, που εκτός απροόπτου θα κερδίσουν τον τσεχικό εθνικό τελικό, έχουν ήδη κερδίσει τις καρδιές των Eurofans. Η μεγαλύτερη απόδοση που μπορεί κανείς να παίξει τις νίκες των τριών αυτών χωρών είναι το 15.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Στην έβδομη και όγδοη θέση συναντάμε την Ολλανδία και τη Γαλλία. Πρόκειται για δύο χώρες των οποίων δεν έχουμε ακούσει τη συμμετοχή, αλλά γνωρίζουμε τους εκπροσώπους. Την Ολλανδία θα εκπροσωπήσουν το ντουέτο Mia Nicolai and Dion Cooper, ενώ τη Γαλλία η La Zarra. Αμφότερες οι χώρες παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, με την ελπίδα να έχουν κάτι αντάξιο της ιστορίας τους στον διαγωνισμό. Η ολλανδική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 17 και 21, ενώ η αντίστοιχη γαλλική μεταξύ 15 και 21.

Την πρώτη δεκάδα, προς το παρόν, συμπληρώνουν, το Ισραήλ και η Αυστραλία. Η εκρηκτική Noa Kirel ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως θα διαγωνιστεί με το τραγούδι “Unicorn” στο Λίβερπουλ, με τους bookers να ανεβάζουν το Ισραήλ πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυνατό τραγούδι. Όσον αφορά την Αυστραλία, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα ως προς την εκπροσώπησή του στη Eurovision 2023, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι εκείνο της εσωτερικής επιλογής. Ισραήλ και Αυστραλία παίζονται στο 26.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στη Νορβηγία. Μπορεί αυτή τη στιγμή να θεωρείται πως βρίσκεται στην 11η θέση, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι θέμα ωρών να ανέβει ψηλότερα. Οι αποδόσεις της Σκανδιναβικής χώρας πέφτουν συνεχώς μετά τον χθεσινοβραδινό θρίαμβο της Alessandra στον μεγάλο τελικό του Melodi Grand Prix 2023. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετές εταιρείες η νορβηγική νίκη παίζεται στο 15 που θα την ανέβαζε στην έβδομη θέση των στοιχηματικών πινάκων.

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται χέρι-χέρι στην 25η και 26η θέση των στοιχηματικών πινάκων. Η 25η Κύπρος παραμένει σταθερά στις θέσεις αυτές από την επιλογή του Andrew Lambrou και έπειτα. Η επιλογή του Κύπριου εκπροσώπου φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers ως τώρα, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να αλλάξει εντός Φεβρουαρίου, όταν και πρόκειται να κυκλοφορήσει η κυπριακή συμμετοχή. Τυχόν νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 51 και 81.

Χειρότερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για την Ελλάδα. Η ανακοίνωση πως ο Victor Vernicos θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2023 και η διαρροή ενός αποσπάσματος του “What They Say” προ ολίγων ημερών στο Tik Tok δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένους τους bookers, οι οποίοι έσπευσαν να καταποντίσουν την Ελλάδα στους στοιχηματικούς πίνακες.

Ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου το κλίμα για την ελληνική συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό με τις διαρροές των τριών επικρατέστερων τραγουδιών της ελληνικής εσωτερικής διαδικασίας, με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών να έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις αποδόσεις νίκης της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως έως και πριν τρεις εβδομάδες η Ελλάδα βρισκόταν εντός Top 10, εξαργυρώνοντας τα καλά αποτελέσματα της τελευταίας διετίας, την προηγούμενη Κυριακή βρισκόταν μεταξύ 14ης και 17ης θέσης, ενώ τώρα βρίσκεται στην 26η θέση.

Πρόκειται για κατακόρυφη πτώση μέσα σε ούτε έναν μήνα, με το κλίμα για την ελληνική συμμετοχή να μην είναι ιδιαίτερα θετικό προς στιγμήν. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν γνωρίζει πως θα ανταποκριθούν οι bookers στην επικείμενη κυκλοφορία του “What They Say” με την τελική του μορφή. Αυτή τη στιγμή η ελληνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 21 και 101.

https://www.youtube.com/watch?v=q6QFVqWX2gM

Πιστεύετε μπορεί η Ουκρανία να κάνει το back-to-back και να γίνει η πρώτη χώρα μετά την Ιρλανδία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που θα πετύχει συνεχόμενες νίκες στον αγαπημένο μας διαγωνισμό ;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Όταν έχει κυκλοφορήσει το 1/3 του τραγουδιού σε σχεδόν τελική μορφή και δεν πείθει σε συνδυασμό ότι υπάρχουν αντιδράσεις για την όλη διαδικασία φέτος,την αδιαφάνεια,τη νοθεία και τη μη δημοκρατική διαδικασία της ΕΡΤ αυτά παθαίνεις.
    Καλά να πάθουμε! Βλέπω όμως δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός, ούτε της ΕΡΤ αλλά ούτε και της panik/Βίκτωρα.
    Δεν πειράζει το πάθημα να γίνει μάθημα και στην ΕΡΤ και σε όσους την υποστήριζαν ακράδαντα δίνοντας τους την εντύπωση ότι έχουν το αλάνθαστο και μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν ακυρώνοντας προκλητικά τους καλλιτέχνες και τη βούληση του κόσμου. Ακόμα βέβαια προσπαθούμε να χρυσωσουμε το χάπι βλέποντας “τον ταλαντούχο 16χρονο της διπλανής πόρτας” και όχι όλη του την υπόσταση.
    Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της με τους χειρότερους οιωνούς (και όχι άδικα).

    Απάντηση
  2. Iro
    Iro says:

    Μπράβο στην ΕΡΤ γιαυτο το χαλι φέτος..ελπίζω ο δικηγόρος να βγάλει κάποια άκρη έστω να ξυλωθει αυτή η επιτροπή.Το κοινό φέτος ήταν διακοσμητικό και ο πάτος της μέλισσας ύποπτος

    Απάντηση
  3. Μαρία
    Μαρία says:

    Eτσι οπως ειπατε!Η Νορβηγια εχει εκτοξευθεί στην 7η θεση!Η Ελλάδα φετος νιώθω οτι θα τα παει χαλια…..26η θεση εχουμε να δουμε απο τερζη….τησ οποιας η χαμηλοτερη αποδοση ηταν 21..Τησ Ντουσκας 19….της Στεφανιας 16 και τησ Αμαντας 10η θεση…Να το θυμαστε….ολα αυτα κατι σημαινουν και μας οδηγουν προς την αποτυχια…Αλλα τι να κανουμε να εχεισ συγγενεισ εφοπλιστες σε βοηθαει παρα πολυ….Για ακομη μια φορα θα πω οτι εκει στην ΕΡΤ ειστε οτι νανε και ξευτιλες….

    Απάντηση
  4. Dimitris
    Dimitris says:

    Λογικό μου φαίνεται για Ελλάδα. Τουλάχιστον ελπίζω η ΕΡΤ να στηρίξει τη συμμετοχή μας από εδώ και πέρα και να μην τα παρατήσει όλα. Όπως και να έχει δύο είναι τα ενδεχόμενα. Είτε θα περάσει η Ελλάδα τελικό και εκεί θα καταλήξει από 15 και κάτω, είτε θα αποκλειστούμε για τρίτη χρονιά. Όλα θα εξαρτηθούν από Βίκτορ και σκηνική παρουσία αλλά και από τη στήριξη της ΕΡΤ.

    Απάντηση
  5. Music -Man
    Music -Man says:

    Αν δεν ακούσω το τραγούδι ολόκληρο και στην κανονική του μορφή, δεν μπορώ να έχω γνώμη. Επίσης αν δεν δούμε το live act πάλι δεν μπορώ να πω κάτι. Σίγουρα ο μικρός εχει μια πολύ καλή φωνή, και το τραγούδι αφού αυτός το έχει συνθέσει, είναι όλο πάνω του. Δεν μπορώ να ελπιζω πολλά από την σκηνική παρουσία μας, εννοώ να έχει κάποιο εύρημα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, γιατί συνήθως καλά τραγούδια -μπαλάντες με καλές φωνές…πάνε απατα. Πρέπει να τραγούδι να είναι μπόμπα με λιτή παρουσία για να πάει πολύ καλά. Αν δεν αποκλείσουμε, μια θέση 18 με 23, ίσως να μας περιμένει στο τελθκο. Εύχομαι τα καλύτερα και πάλι….και να βγω άκυρος και λάθος!

    Απάντηση
  6. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Οσο περνανε οι μέρες θεωρώ οτι ενας αποκλεισμός ειναι πιθανός. Ευελπιστώ οτι θα βγουν στη φόρα τα καμώματά της ερτ και ετσι ο Βίκτορ θα αποχωρήσει απο τη διαδικασία πριν τη λήξη της προθεσμίας. Σε περίπτωση που συμβεί αυτο το καλύτερο που έχει να γίνει ειναι να αποσυρθούμε

    Απάντηση
  7. Vasilis
    Vasilis says:

    Εγώ πάντως δεν στεναχωριέμαι, αντιθέτως ελπίζω να πατωσουμε μπας και συνέλθει λίγο η ΕΡΤ που νομίζει ότι τρώμε κουτόχοροτο. Όχι κύριοι της επιτροπής δεν θα υποστηρίξουμε ένα τραγούδι που εσείς σκόπιμα βγάλετε μόνο και μόνο για να μην πάει η Μελίσσα και να μην στείλουμε dance. Καμαρώστε μόνοι σας την συμμετοχή σας, και να πείτε στους υπεύθυνους της ebu να βάλουν (ΕΡΤ) από κάτω, oταν θα εμφανιστεί ο Βίκτωρας στον ημιτελικό και όχι Greece. Αυτά και μακάρι να δικαιωθεί η κοπέλα!

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Πιστεύεις ότι στην παρούσα φάση τη νοιάζει την ΕΡΤ να συνέλθει? Ειδικά σε προεκλογική περίοδο που όλοι ξέρουμε ότι το δημόσιο δεν λειτουργεί ούτε σε safe mode και από όσους είναι σε θέσεις-κλειδια το 99% μετά τις εκλογές θα αλλάξει είτε με την ίδια είτε με την άλλη κυβέρνηση? Και νομίζει κανείς ότι θα καθίσει κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με τη Eurovision? Ο,τι προλαβαίνουν κάνουν και αυτοί για να περάσουν αυτά που θέλουν, τώρα μέσα στην αναμπουμπούλα και για όσο προλαβαίνουν. Ας το αποδεχτουμε οτι φετος παμε πολυτραυματιες στον διαγωνισμο (αρνητικο κλιμα σε ξενα sites, σκιωδεις διαδικασιες, αδιαφορο τραγουδι). Ναι, ολοι ελπιζουμε οτι ο Βικτωρας μπορει να ειναι τοσο χαρισματικος και ανεξαρτητως κομαμτιου θα γοητευσει το κοινο και επιτροπες και θα παει τελικα καλα, αλλα αυτο ειναι μια απειροελαχιστη πιθανοτητα. Ας ειμαστε ρεαλιστες, ας χωνεψουμε οτι το καλαθι μας φετος ειναι μικροσκοπικο και ας περασουμε καλα χωρις το αγχος για ενα αποτελεμσα με αξιωσεις φετος, γιατι κατι τετοιο εξαιρετικα δυσκολα θα επιτευχθει.

      Απάντηση
  8. Γιάννης
    Γιάννης says:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!Η Μελισσα στην επιτροπή της ΕΡΤ είχε 440 σωστά?Με τα μαθηματικά που ξέρω και με ελαχιστο βαθμό το 8 δεν στέκει αυτός ο αριθμός….Αν Η μέλισσα πήρε 7 8αρια από την επιτροπή το αποτέλεσμα θα ήταν 560……Άρα 693+560=1253….Ο Βίκτωρ είχε 740+509=1249….Άρα αγαπητοί μου Η νικήτρια και η αληθινή εκπρόσωπος μας είναι η Μελισσα Μαντζουκης!

    Απάντηση
  9. Marios
    Marios says:

    Η Ουκρανια θα κερδισει και φέτος και τα επόμενα χρόνια λόγω της γιγαντιαιας διασπορας. Ολος ο πληθυσμός έχει εξαπλωθει σε όλη την Ευρώπη και ψηφιζει για την χώρα του.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *