Eurovision 2023: 3000 εισιτήρια για Ουκρανούς πρόσφυγες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου 3.000 εισιτήρια για την Eurovision 2023 θα διατεθούν σε Ουκρανούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο – πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα από τα Live Shows και να γιορτάσουν τη νίκη του ουκρανικού συγκροτήματος Kalush Orchestra στον περσινό διαγωνισμό.

Η Υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Lucy Frazer δήλωσε:

“Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι χιλιάδες εισιτήρια θα προσφερθούν στους εκτοπισμένους από τον πόλεμο, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε ένα σόου που τιμά την πατρίδα τους, τον πολιτισμό τους και τη μουσική τους. Όπως πάντα, είμαστε μαζί με τον ουκρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία”.

Ο Ουκρανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Prystaiko προσέθεσε:

“Η διάθεση σχεδόν 3.000 εισιτηρίων, για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ, σε εκτοπισμένους Ουκρανούς  θα επιτρέψει στους συμπατριώτες μας εδώ να απολαύσουν την εκδήλωση και να γιορτάσουν τον πλούσιο πολιτισμό και τη μουσική της χώρας μας”.

Η Δήμαρχος του Λίβερπουλ Joanne Anderson δήλωσε:

“Η Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων μας για την πόλη υποδοχής της Eurovision.

Συνεργαζόμενοι με την ουκρανική μας κοινότητα διαμορφώνουμε ένα δυναμικό πρόγραμμα που θα βάλει το κοινό σε σκέψη και θα είναι περιεκτικό και αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ουκρανίας – εμπνευσμένο, εύστοχο, αστείο, όμορφο και συγκινητικό.

Είμαστε ευτυχείς με την είδηση ότι δίνεται η ευκαιρία στους εκτοπισμένους Ουκρανούς να έρθουν στην πόλη τον Μάιο – είναι άλλωστε η δική τους Eurovision. Η ομάδα μας εργάζεται ακούραστα στα παρασκήνια και ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε θερμά στο Λίβερπουλ, ευελπιστώντας να κάνουμε περήφανους αυτούς, την υπόλοιπη Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Οι Ουκρανοί που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια μέσω των προγραμμάτων “Homes for Ukraine Scheme“, “Ukraine Family Scheme” και “Ukraine Extension Scheme“. Θα προσφερθούν εισιτήρια και για τα εννέα live shows.

Τα εισιτήρια για τους εκτοπισμένους Ουκρανούς θα επιδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και θα προσφερθούν στην τιμή των 20 λιρών.

Ανακοίνωση σχετικά με τα εισιτήρια γενικής πώλησης αναμένεται εν ευθέτω χρόνω.

https://www.youtube.com/watch?v=pxI7KVLDvzg

Πηγή: eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *