Kuumaa: ”Μακάρι να κερδίσει ένα τραγούδι στα φινλανδικά την Eurovision” | Αποκλειστική συνέντευξη!

Αίσθηση έχει προκαλέσει ο φετινός εθνικός τελικός της Φινλανδίας, τα τραγούδια έχουν προκαλέσει θετικές εντυπώσεις και στα στοιχήματα αυτή τη στιγμή η χώρα έχει σκαρφαλώσει στη τρίτη θέση! Ένα από τα συγκροτήματα που διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό είναι οι Kuumaa με το τραγούδι ”Ylivoimainen”. Φέτος κατάφεραν να πάρουν το φινλανδικό Grammy ως το συγκρότημα της χρονιάς. Το υποψήφιο τραγούδι τους για το UMK είναι αυτη τη στιγμή νούμερο ένα στο Spotify της Φινλανδίας, επομένως αποτελούν ένα εκ των φαβορί για τη νίκη. Ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας, UMK, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Το συγκρότημα παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο σάιτ μας! Είχαμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε για το ταξίδι τους για την εκπροσώπηση της Φινλανδίας στη Eurovision και τι ετοιμάζουν για τον εθνικό τελικό!

Eurovisionfun: Τι σας οδήγησε να θέλετε να εκπροσωπήσετε τη Φινλανδία στη Eurovision;

Kuumaa: ”Αρχικά θα αφοσιωθούμε στον εθνικό τελικό μας, κι αν τυχόν επιλεγούμε θα δούμε μετά. Προς το παρόν πηγαίνουμε βήμα βήμα.”

Eurovisionfun: Τι σχεδιάζετε να παρουσιάσετε στη σκηνή του UMK στις 25 Φεβρουαρίου;

Kuumaa: ” Η σκηνή του UMK, είναι η μεγαλύτερη σκηνή που έχουμε τραγουδήσει. Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την ενέργεια  μας στη σκηνή , είναι μεγάλη τιμή για εμάς που συμμετέχουμε στο UMK!”

Eurovisionfun: Για το κοινό εκτός  Φινλανδίας, πως θα περιγράφατε το συγκρότημα σας;

Kuumaa: ” Το συγκρότημα μας δημιούργηκε με γνόμωνα τη φιλία μας και το πάθος μας για μουσική! Το συγκρότημα πάνω απ’όλα είναι μια παρέα φίλων. Περνάμε καλά μαζί, γελάμε πολύ μαζί, και πιστεύουμε πως όσο περνάμε καλά τόσο καλύτερη δουλειά βγάζουμε! Επίσης έχουμε διαχωρίσει τις αρμοδιότητες μας. Ο Johannes (φωνητικά), έχει αναλάβει τους στίχους των τραγουδιών. Ο Jontty (ντράμερ), έχει αναλάβει την παραγωγή και ο Aarni (μπασίστας),  είναι υπεύθυνος για τα γραφικά. Τα τραγούδια τα γράφουμε όλοι μαζί σε συνεργασία με τον παραγωγό μας , τον Jonas Olsson.”

Eurovisionfun: Πέρσι νίκησε ένα τραγούδι στα Ουκρανικά, και πρόπερσι ένα στα Ιταλικά. Θα μπορούσε να νικήσει κι ένα τραγούδι στα Φινλανδικά;

Kuumaa: ” Τα φινλανδικά είναι όμορφη γλώσσα, γιατί όχι;! Περισσότερο μετράει η σκηνική παρουσία, και η γενικότερη εμφάνιση του καλλιτέχνη για τη νίκη, παρά η γλώσσα!”

Eurovisionfun: Έχετε αναμνήσεις από το διαγωνισμό της Eurovision; Είστε φαν του διαγωνισμού;

Kuumaa: ” Φυσικά και είμαστε fan εδώ και πολλά χρόνια Ο Johannes θαυμάζει τη δύναμη του διαγωνισμού από τότε που ήταν παιδί! Ο Jonttu έχει πάρει μέρος σε Eurovision party όπου το διοργάνωσαν drag queens, ενώ ο Aarni θυμάται ως παιδί που ξενύχτησε για την πρώτη νίκη της Φινλανδίας στο διαγωνισμό το 2006, με τους lordi.”

Eurovisionfun: Ποια είναι η αγαπημένη σας Φινλανδική συμμετοχή;

Kuumaa: ” Θα είμαστε για πάντα μεγάλοι fans των Pertti Kurikan Nimipäivät, που εκπροσώπησαν τη Φινλανδία στο διαγωνισμό το 2015.”

Eurovisionfun: Εκτός Eurovision ποιοι καλλιτέχνες αποτελούν έμπνευση για εσάς;

Kuumaa: ” Το 1975 αποτελεί μεγάλη έμπνευση για εμάς, μας αρέσει το στοιχείο της έκπληξης που συνεπάγεται σε όλη τη μουσική τους υπόσταση, στην ερμηνεία κλπ.  Επίσης οι Chisu και Olavi στη Φινλανδία, αποτελούν μεγάλη έμπνευση για εμάς!”

Eurovisionfun: Ποιο είναι το μήνυμα του τραγουδιού;

Kuumaa: ” Το τραγούδι είναι ποπ, και μας εκφράζει απόλυτα καθώς πιστεύουμε πως έχει μια ενέργεια που όλοι θα ταυτιστούν. Το νόημα του τραγουδιού είναι πως ο αφηγητής θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει αυτο που θέλει! ”

Eurovisionfun: Τέλος, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Kuumaa: ” Είτε επιλεγούμε, είτε όχι, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού. Η ομορφιά της Eurovision είναι πως ενώνει όλους τους ανθρώπους και τις χώρες. Ζήτω η μουσική!

Ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Ποιος θα είναι ο 62ος εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision; Θα μπορούσαν να είναι οι Kuumaa; Γράψτε μας στα σχόλια ποιον βλέπετε ως νικητή του UMK 2023!

Ακούστε παρακάτω τη συμμετοχή των Kuumaa για το UMK 2023 παρακάτω:

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *