Luke Black: Η Eurovision είναι πολύ εννοιολογική και περίτεχνη | Αποκλειστική συνέντευξη

Ο Luke Black από τη Σερβία έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον Παχάλη του EurovisionFun σχετικά με το τραγούδι του “Samo mi se spava”. Ο Luke Black συμμετέχει με αυτό το τραγούδι στον εθνικό τελικό Pesma za evroviziju και ελπίζει να εκπροσωπήσει τη Σερβία στη Eurovision 2023.

Ποιος είναι ο Luke Black;

Είμαι ένας μουσικός από τη Σερβία που ασχολείται με τη μουσική εδώ και αρκετό καιρό. Δεν γράφω πολύ, αλλά όταν γράφω αποφασίζω να κάνω ολοληρωμένα project και μετά να τα δημοσιέυω. Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη της Σερβίας και πέρασα τα πρώτα μου χρόνια στο Βελιγράδι. Ζω στο Λονδίνο και από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία της μάθησης για μένα. Κάνω ηλεκτρονική ποπ μουσική που φλερτάρει με διαφορετικά στυλ και είδη.

Όταν ξεκίνησα, άκουγα βρετανική ποπ και ροκ, για παράδειγμα Ντέιβιντ Μπάουι και Beatles. Η κύρια έμπνευσή μου ήταν ο John Lennon. Όταν ήμουν έφηβος ανακάλυψα τη Lady Gaga και υποθέτω ότι το μουσικό μου γούστο έχει αλλάξει από τότε. Ακόμα δεν έχω βρει κανέναν άλλο με τέτοιο αντίκτυπο στη δημιουργικότητά μου όπως η Lady Gaga.

Κάποια στοιχεία για το τραγούδι.

Samo mi se spava σημαίνει “απλά θέλω να κοιμηθώ”. Πραγματεύεται το θέμα του ύπνου. Πέρασα τα τελευταία χρόνια πολύ αποξενωμένος από τον κόσμο, ειδικά σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Βυθίστηκα στο κρεβάτι μου, στα βιντεοπαιχνίδια και στα anime και έτσι δημιουργήθηκε το τραγούδι. Βασικά αφορά το αίσθημα απομόνωσης που νιώθουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είναι μια αγκαλιά της αθωότητας. Νομίζω ότι ο ύπνος είναι ένα από τα πιο αθώα μέρη όπου μπορεί κανείς να πάει και να νιώσει ασφαλής από τον έξω κόσμο.

Το τραγούδι γράφτηκε το 2020, τον Απρίλιο. Ήταν μια ωραία συνεργασία που είχα. Στην αρχή δούλεψα με έναν παλιό φίλο από τον Λίβανο που ζει στις ΗΠΑ και μου έστειλε την εισαγωγή του τραγουδιού με το πιάνο. Με αυτό που συνέβαινε στον κόσμο οι μελωδίες συνέχιζαν να έρχονται. Ουσιαστικά τελειώσαμε το τραγούδι σε δεκαπέντε λεπτά στο ζουμ. Ήταν από εκείνες τις στιγμές έμπνευσης που σπάνια συμβαίνουν. Αργότερα δούλεψα περισσότερο με έναν φίλο από τον Καναδά και συναδέλφους από το Λονδίνο και ανεβάσαμε κι άλλο το κομμάτι.

Πέρυσι η Konstrakta έστειλε το τραγούδι της και ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω κι εγώ. Έκανα ένα tweet κάνοντας πλάκα γι’ αυτό και οι άνθρωποι ένιωσαν ενθουσιασμένοι είπαν ότι έπρεπε να συμμετέχω, οπότε δεν μπορούσα να πω όχι.

Του αρέσουν άλλα τραγούδια από το Pesma za evroviziju;

Έχω ακούσει μερικά τραγούδια και έμεινα αρκετά έκπληκτος με τον αριθμό των bangers. Ήμουν έξω από τη μουσική κουλτούρα της Σερβίας, αλλά είμαι χαρούμενος που υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες που κάνουν ποπ μουσική με εξαιρετικό τρόπο. Υπάρχει ένας τύπος που λέγεται Filip του οποίου το τραγούδι μου αρέσει πολύ και ένας τύπος που ονομάζεται Gipsii. Όλοι είναι υπέροχοι με τον τρόπο τους και υπάρχει ισορροπία.

Η Konstrakta είναι μια ιδιοφυΐα. Οι στίχοι της ήταν πάντα ώριμοι και στοχαστικοί σαν ποίηση. Πριν από αυτό απολάμβανα τη Eurovision ως ευρωπαϊκό διαγωνισμό, αλλά δεν μου άρεσε η σερβική επιλογή. Ένιωθα ότι δεν υπήρχε χώρος για μένα. Η Konstrakta σίγουρα άλλαξε το παιχνίδι. Χαίρομαι που οι άνθρωποι στη χώρα μου εκτιμούν τους πιο μοντέρνους και εννοιολογικούς ήχους. Η Eurovision είναι πολύ εννοιολογική και περίτεχνη.

Ποιες είναι οι αγαπημένες του συμμετοχές της Eurovision;

Το τραγούδι των Maneskin είναι κάτι που μου άρεσε. Ήθελα να ακούσω περισσότερο ροκ στη Eurovision και νομίζω ότι πολλοί έφηβοι προσελκύθηκαν από τον τραγουδιστή και άρχισαν να ακούν περισσότερο ροκ μουσική.

Το μήνυμα του Luke Black στους αναγνώστες μας:

Πολλή αγάπη από τη Σερβία! Ελπίζω πραγματικά να απολαύσετε το Samo mi se spava και ελπίζω να σας δω στη Eurovision στο Λίβερπουλ φέτος!

Ευχαριστούμε τον Luke Black για τη συνέντευξη και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. f
    f says:

    εχω τη μεγαλη χαρα και τιμη να ανακοινωσω οτι η ελλαδα απο 8η εχει φτασει 33η στα στοιχηματα επισημως μια απο τις χωρες του ξακουστου μποτομ 5

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *