Lxandra: “H εμφάνιση μου θα είναι κάτι δραματικό, θεατρικό με χορευτές!” |Αποκλειστική Συνέντευξη

Καλεσμένη στο κανάλι του EurovisionFun ήρθε η Lxandra, μια εκ των υποψήφιων του UMK 2023 με το κομμάτι “Something to lose“. Η ίδια μίλησε αποκλειστικά στον Γιώργο Ζευτερίδη για τη μέχρι τώρα εμπειρία της, την επιλογή του κομματιού και φυσικά την εμφάνιση που ετοιμάζει.

Πες μιας λίγα λόγια για εσένα, πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου καλλιτεχνικά Lxandra;

“Είμαι στιχουργός, ερμηνεύτρια και μου αρέσουν όλες οι καλλιτεχνικές μου πλευρές. Μου αρέσει να γράφω τραγούδια, να κάνω εμφανίσεις, μου αρέσει να ασχολούμαι με την εικόνα και τα εφέ. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το συναίσθημα και θέλω να αγγίζει τους ακροατές μου, όπως με βοηθάει εμένα η μουσική στα συναισθήματα.”

Πως έγραψες το “Something to lose” και τι σημαίνει για σένα;

“Είχα κάποιους αρχικούς στίχους, στο κινητό μου, συνήθως γράφω όταν περπατάω ή όταν είμαι στο μετρό. Κάπως έτσι ξεκίνησε. Είναι πολύ προσωπικό κομμάτι, είναι για το πόσο σημαντικό είναι να έχεις ουσιαστικές επικοινωνίες με ανθρώπους γιατί πολύ συχνά είμαστε μοναχικοί, είναι πολύ σύνηθες στην εποχή μας. Το να έχεις κάτι όντως να χάσεις σημαίνει πως έχεις κάτι να πολεμήσεις για αυτό.”

Πως είναι οι αντιδράσεις που έχεις λάβει;

“Είναι πολύ ωραίες. Συνήθως μένω εκτός Φιλανδία, κυρίως στις ΗΠΑ, οπότε είναι πολύ ωραίο που και στους ανθρώπους της Φιλανδίας, ειδικά για πολλούς που δεν με ξέρουν. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την κοινότητα των Eurofans να αντιδρούν στο κομμάτι σου.”

Είχες σκεφτεί να συμμετάσχεις στην Eurovision από πάντα;

“Έβλεπα το διαγωνισμό από παιδί, όλοι το ξέρουν. Πάντα μου άρεσαν οι δραματικές εμφανίσεις, οι μπαλάντες, και είχα συζητήσει ξανά με το UMK να συμμετάσχω αλλά δεν ήμουν σίγουρη. Πλέον το UMK έχει αναβαθμιστεί, το show τα βίντεο- κλιπ οπότε είπα να το κάνω. Επίσης, σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε τόσο μεγάλα project και σκηνές όπως την Eurovision οπότε είναι μεγάλη ευκαιρία και τιμή μου. Σκέφτηκα πως αν γράψω το σωστό κομμάτι, θα πάω. Γράψαμε το τραγούδι πέρυσι στο Los Angeles και δεν είναι η πιο “μεγάλη” μπαλάντα που έχω γράψει, αλλά το νόημα και το συναίσθημα είναι πολύ σημαντικό γιατί η εμφάνιση θα είναι τελείως αυθεντική και τελείως εγώ, οπότε είπα ας πάμε με αυτό το κομμάτι. Έχω πιο “eurovision” τραγούδια αλλά επέλεξα αυτό με το συναίσθημα, χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα.”

Θα μας δώσεις κάποια στοιχεία για την εμφάνιση σου;

“Στο βίντεο χορεύω λίγο και κάπως προετοιμάζομαι για την εμφάνιση η οποία θα έχει κίνηση, πέντε χορευτές και πολύ δραματικό. Θα ξεκινήσει σιγά σιγά, αλλά θα καταλήξει σε κάτι μεγάλο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την εμφάνιση, από την αρχή προετοιμαζόμουν για αυτό. Θα είναι κάτι μεγάλο, από την κίνηση, στα visuals, στον ήχο, στη δραματική σκηνοθεσία, πράγματα που με εμπνέουν και είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Θα είναι κάτι θεατρικό και μεγάλο!”

Έχεις ξεχωρίσει κάποιο από τα άλλα κομμάτια;

“Μου αρέσουν όλα, είναι μεγάλα hit! Πολλά διαφορετικά κομμάτια, ποπ, τρελά κομμάτια και η δική μου μπαλάντα. Πιστεύω θα είναι απίθανη χρονιά, δεν έχω ιδέα. Στη Φιλανδία οι περισσότεροι περιμένουν να κερδίσει ο Kaarija αλλά δεν μπορείς να ξέρεις, θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις!”

Περιέγραψε μια μέρα της ζωής σου τώρα!

“Εξαρτάται. Σήμερα ξύπνησα νωρίς για να πάω σε μια πρωινή εκπομπή, γύρισα να ελέγξω τα emails μου, τώρα αυτή η συνέντευξη, μετά θα επεξεργαστώ κάποια φωνητικά για ένα κομμάτι να στείλω, ύστερα έχω φωνητική για το κομμάτι της Eurovision γιατί θα το ερμηνεύσω λίγο διαφορετικά live, λίγο πιο δραματικά και δυναμικά και μετά θα πάω να δω φίλους μου και ξεκούραση! Εξαρτάται, χθες είχα βάρη, massage και meetings! Δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα.”

Η αγαπημένη της Φιλανδική συμμετοχή δηλώνει πως είναι οι Blind Channel( Φιλανδία 2021) και γενικότερα οι Maneskin (Ιταλία 2021), ο Duncan Laurance (Ολλανδία 2019) και η Loreen (Σουηδία 2012) μιας και της αρέσουν τα ροκ κομμάτια και οι μπαλάντες λόγω της δραματικότητας τους.

Ολοκληρώνοντας τραγούδησε ένα κομμάτι του “Something to lose“! Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη της Lxandra παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *