Κύπρος: Κυκλοφόρησε το “Break A Broken Heart” του Andrew Lambrou για την Eurovision 2023!

Μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ1, Όμορφη Μέρα με την Ελπίδα Ιακωβίδου, προβλήθηκε πριν από λίγο για πρώτη φορά, η συμμετοχή της Κύπρου για την Eurovision 2023, που έχει τίτλο Break A Broken Heart, με ερμηνευτή την πολυτάλαντο Andrew Lambrou.

Σε πρώτη μετάδοση μέσα από την εκπομπή, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά το τραγούδι που θα τραγουδήσει η ο Andrew Lambrou στην επερχόμενη Eurovision, ενώ αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 10.00 το τραγούδι ανέβηκε στο κανάλι της PANIK στο YouTube και είναι φυσικά διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο προ-αγοράς εδώ).

Μπορείτε να ακούστε το Break A Broken Heart του Andrew Lambrou, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

Οι συντελεστές της συμμετοχής

Την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2023 υπογράφουν οι παρακάτω δημιουργοί, όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στο διαγωνισμό:

  • Thomas Stengaard : Δανία 2013, Γερμανία 2018, Γερμανία 2019, Άγιος Μαρίνος 2021, Κύπρος 2021, Αζερμπαϊτζάν 2022
  • Jimmy “Joker” Thörnfeldt : Σουηδία 2021, Άγιος Μαρίνος 2021, Κύπρος 2021
  • Jimmy Jansson : Δανία 2020
  • Marcus Winther-John : Ανδόρρα 2009

Το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μπενιουδάκης, όπως διαβάσατε αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα μας, ενώ υπεύθυνοι για την σκηνική παρουσίαση του Andrew Lambrou στο Λίβερπουλ θα είναι οι Marvin Dietmann και Ross Nicholson.

Μπορείτε να βρείτε τους στίχους του Break A Broken a Heart στο σχετικό μας άρθρο.

H Κύπρος στον Διαγωνισμό της Eurovision

Αυτή η είναι η 39η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, που πλέον είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές χωρίς νίκη. Το ντεμπούτο έγινε το 1981 με το Monika και με μια εντυπωσιακή έκτη θέση. Μέχρι και το τέλος των 90ς η Κύπρος κατάφερνε πολύ συχνά να βρίσκεται στην δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2004 όμως που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών και μέχρι το 2014 κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του ημιτελικού, μόλις σε τρεις περιπτώσεις!

Το παραπάνω άλλαξε δραστικά από το 2015 και έκτοτε, με την μικρή Κύπρο να μετρά μόνο προκρίσεις. Αποκορύφωμα φυσικά όλης αυτής της καλής πορείας, ήταν η δεύτερη θέση το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Πέρσι, την Κύπρο εκπροσώπησε η Ανδρομάχη, με το τραγούδι Ela, χωρίς να καταφέρει να βρεθεί στον Τελικό.

 

Καλή Επιτυχία Κύπρος! Καλή Επιτυχία Andrew!

Πως σας φαίνεται η κυπριακή συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό; Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Κύπρο στην Eurovision.

 

31 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    Μ αρέσει που μας έλεγαν ότι είναι κατι διαφορετικό..θυμίζει πολύ το τραγούδι που είχαν στείλει με τον Hovig κάποια χρόνια πριν, και ακόμα περισσότερο τραγούδια δεύτερης ευκαιρίας από το Μελφεστ. Καμία μα καμία πρωτοτυπία, είναι κλασικό πλαστικό σουηδικό μιντ τέμπο ποπ. Το τραγούδι πάντως φαίνεται πολύ δύσκολο για να βγει live και εκεί νομίζω είναι που θα κριθεί κατεξοχήν, θα έχει τουλάχιστον στον ημιτελικό αλλά 2-3 τραγούδια παρόμοιου στυλ αααα-οοοο-ουουου. Περίμενα πάντως κατι πιο original. Καλή επιτυχία στην Κύπρο όπως και να χει, θα τη χρειαστεί αρκετά (όπως κι εμείς) φέτος!

    Απάντηση
  2. Αννα Περδιου
    Αννα Περδιου says:

    Τι κούκλος είναι αυτος. Τι παιδι. Μπραβο του. Ελπίζω live να σκισει γιατι ειναι τραγουδι με πολλες απαιτησεις.

    Απάντηση
  3. Kyr
    Kyr says:

    Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα κιόλας… Όχι ότι είναι κακό τραγούδι, απλά φοβάμαι μην περάσει απαρατήρητο. Αν το απογειώσει φωνητικά, κάτι γίνεται… Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας!

    Απάντηση
  4. SimosCy
    SimosCy says:

    Ωραίο τραγούδι- κλιπ – καλλιτέχνης.
    Η μόνη μου ένσταση αυτό το οοοοο που από τότε που κέρδιζε η Ολλανδία το 2019 το ακούμε σε 5-6 συμμετοχές κάθε χρόνο.

    Απάντηση
  5. THEODOSIS ROMANOS
    THEODOSIS ROMANOS says:

    Arketa dinamiko (opos to perimena) kai poli iposhomeno skinika. Apo to styl tragoudion pou mpori o skinothetis na kani iperparagogi. An omos den apodothi sosta fonitika i den aresi skinika, tote aneta vrethete 16th (opos to el diablo). As to doulepsoun loipon. Ehoun 2 mines mprosta tous. Tha simfoniso kai ego, avta ta aaaaaa, ooooooo, ouuuuuuu den hreiazonte.

    Απάντηση
  6. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    φοβάμαι οτι θα περάσει στο ντούκου κ οτι θα πάρει μόνο το 12άρι της Ελλάδας κ κάνα πόντο από τις χώρες των παραγωγών….

    Απάντηση
    • Ανδρομάχη
      Ανδρομάχη says:

      Ακριβώς το ίδιο φοβάμαι κι εγώ. Γιατί κάτι ιδιαίτερο δεν είναι και η Κύπρος για κάποιους λόγους ξεχνιέται όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας..

      Απάντηση
    • SimosCY
      SimosCY says:

      δεν σου αρέσει το δικό μας, δεν σου άρεσε της Μελίσσα, μόνο ο Βίκτωρας έχει καλό τραγούδι κατά εσένα. Να είναι καλά η Ελληνική ναυτιλία.

      Απάντηση
      • Γιάννης Α Γιάννης
        Γιάννης Α Γιάννης says:

        ε ναι ρε Simos…. δεν μπορούνε να στείλουν ένα τραγουδι που να μην εχει τα ΑΑΑΑ κ ΟΥΥΥ του Duncan ή τα yeah yeah yeah της Foureira?

        Απάντηση
        • SimosCY
          SimosCY says:

          Καλύτερα να έχει ααα και ουυ και να το θυμάσαι παρά να μην έχει σαν του Βίκτωρα και να μην θυμάσαι τίποτα αφού τελειώσει.
          Υ.Γ: της Μελίσσα είχε ααα και ουυυυ;

          Απάντηση
          • Γιάννης Α Γιάννης
            Γιάννης Α Γιάννης says:

            Και Α και ΟΥ και ΔΑΠ ΝΔΦΚ…..!
            έχει όμως yeah yeah fire…. συγνώμη liar….

  7. Ανδρομάχη
    Ανδρομάχη says:

    Το τραγούδι είναι ωραίο αλλά όχι κάτι ουαου. Τρομερή φωνή και ερμηνεία από τον Andrew! Θεωρώ ότι θέλει καλή σκηνική παρουσία για να πιάσει κάτι από televoting.. Τελικό περνάει σίγουρα και jury θα πάει καλά (9η-12η θέση). Απλά ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί η Κύπρος με εξαίρεση το 2018 δεν ψηφίζεται όσο θα έπρεπε και επίσης υπάρχουν αρκετά τραγούδια στο ίδιο ύφος.. Γι αυτό πρέπει να ξεχωρίσει αν θέλει να πετύχει δεκάδα! Καλή επιτυχία Κύπρο!

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Το τελικος σίγουρα είναι κατι που ευχόμαστε όλοι αλλά από που προκύπτει; Από τις δυνατότητες του για τέτοιο τραγούδι σε live που δεν ξέρουμε ακόμα πως είναι ή από τα καταπληκτικά stagings (not) του Marvin? Γιατί το τραγούδι από μόνο του είναι έτσι κ έτσι. Οι στοιχηματικες πάντως ούτε που συγκινήθηκαν.

      Απάντηση
      • Ανδρομάχη
        Ανδρομάχη says:

        Προκύπτει προς το παρόν από έναν ευνοϊκό τελικό (από άποψη συμμάχων το λέω και όχι συμμετοχών) και από το ότι αρέσει στους eurofans (βλεποντας τα τοπ 10 που ανεβάζουν στο YouTube). Τώρα για τα στοιχήματα έχεις δίκιο, είναι στάσιμη η Κύπρος κι αυτό δεν είναι καλό. Εφόσον καλή σκηνική παρουσία θα πάει καλά. Αλλά όλα ανατρέπονται μέχρι τότε.

        Απάντηση
  8. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Φιλότιμη προσπάθεια! Τραγούδι με αρχή, μέση τέλος αλλά κάπως υπερφορτωμένο στη προσπαθεί να αναδείξει τις φωνητικές ικανότητες του Andrew. Όπως διάβασα και αλλού, και εμένα μου θυμίζει κάπως τη συμμετοχή της Κύπρου με τον hovig , ίσως σε μια πιο καλύτερη εκδοχή φέτος! Με το σωστό staging (προσωπικά θα ήθελα κάτι τύπου Αζερμπαϊτζάν 2019) πιστεύω ότι θα πάρει αρκετά καλά. Την πρόκριση την θεωρω εύκολη υπόθεση αλλά στον τελικό δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μπει στην δεκάδα. Θε έλεγα στα πέριξ της 15αδας (12-17). Από εμένα 8/10 και καλή επιτυχία στην Κύπρο μας!
    ΥΓ: δεν πιστεύω ότι είναι και πολύ θετικό που Ελλάδα και Κύπρο κατεβαίνουν με παρεμφερή ακούσματα και άντρα ερμηνευτή (+ η Ελβετία).

    Απάντηση
  9. Μάριος
    Μάριος says:

    Πολύ αδύναμο ρεφραίν. Το να το μπουκώνεις με εφέ και “ουουου” δεν το κάνει καλύτερο. Δεν θα μου έκανε έκπληξη αν το τραγούδι εν τέλει πέρναγε απαρατήρητο.

    Απάντηση
    • Escfan
      Escfan says:

      Συγνώμη αλλά ακούτε καθόλου τραγούδια στις μέρες μας.
      Το ίδιο πράγμα λένε και για την Ουκρανία ότι δεν έχει ρεφρέν… η Γιουροβιζιον δεν είναι πια ένας διαγωνισμός για μόνο φεστιβάλικα τραγούδια τύπου Ιταλίας, κ.λ.π.
      Η Γιουροβιζιον ακολουθεί τα trends και πλέον τέτοιου είδους τραγούδια ακούγονται κατά πλειοψηφία σαν της Κύπρου και της Ουκρανίας που είναι περισσότερο vibes που σου αφηνει πάρα το κλασσικό τυποποιημένο. Προφανώς και το τραγούδι δεν κάνει κάτι groundbreaking αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος του anyway

      Απάντηση
  10. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Το φτιάξει λείπει εδώ μέσα. ΤΟ ΘΑΨΑΤΕ το τραγούδι. Το βρίσκω πολύ συμπαθητικό που σημαίνει ενα 7,5 στα 10 και με ενα καλό staging μπορεί να πάει καλά. Όσοι λένε για ουυυ αααα αν το δούμε καλύτερα στην απευθείας μεταδώση αυτό θα αναδείξει τις φωνητικές του ικανότητες. Καλή επιτυχία Κύπρος!

    Απάντηση
  11. KostasEV
    KostasEV says:

    Εμένα μου αρέσει που η Κύπρος το προσπαθεί κάθε χρόνο, βέβαια δεν της βγαίνει πάντα.
    Επιλέγει πάντα επαγγελματίες, 2 από τους φετινούς συνθέτες είναι στο πιθανότατα νικητήριο Tattoo της Loreen. Και όλο αυτό είναι δουλειά του ΡΙΚ που μεθοδικά από το 2015 κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η μόνη μου ένσταση είναι η προσκόλληση στην Panik, η οποία εκτός από το φαινόμενο Φουρειρα χαντακώνει τους τραγουδιστές της στην Eurovision.
    Η ΕΡΤ από την άλλη έφερε όποια επιτυχία χάρη στην dream team που ανέλαβε τα πάντα, δεν υπήρχε (ευτυχώς) κάποια ενεργή ανάμειξη.
    Για να δούμε φέτος με τον σκηνοθέτη της ΕΡΤ για βίντεο κλιπ, την Panik, τον Ρηγο και τον 16χρονο Βίκτωρα τι πουλιά θα πιάσει. Άθλος θα είναι η πρόκριση και από εκεί και πέρα θαύμα μια θέση στην 15αδα.
    Όσο για το τραγούδι είναι πολύ ωραίο και μπορεί να απογειωθεί στο live ή αντίστοιχα να ξεχαστεί αν δεν είναι πολύ δυνατό.

    Απάντηση
  12. Gus
    Gus says:

    Απλά θα πω ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει μια δυο μέρες η μετάδοση

    Όποιος κατάλαβε κατάλαβε …
    Τόσο για ηθικούς ανθρωπιστικούς λόγους όσο και για πολλούς άλλους .
    Αυτά!

    Απάντηση
  13. carpediem
    carpediem says:

    Το να έβγαινε σε 1 εβδομάδα δεν θα άλλαζε κατι ουτε θα έσβηνε το πένθος. Η ζωή συνεχίζεται όσο σκληρό και αν ακούγεται. Επίσης δεν είχες κανένα λόγο να μπεις και να διαβάσεις το άρθρο απ την στιγμή που εσένα αυτό σε έχει επηρεάσει τόσο πολύ.

    Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Τόσο φτάνει σε μερικούς.

      Επικοινωνιακά να το δει κάποιος δεν θα το κυκλοφορούσε…γιατί απλά δεν θα ασχοληθεί κανείς από τα κανάλια…

      Τόσο κόβει όμως …

      Περαστικά

      Απάντηση
  14. Παν. Μ.
    Παν. Μ. says:

    μια χαρα ειναι το τραγουδι και ο πιτσιρικας πολυ καλος. Αν κατεβαινε με τη Σουηδια θα ηταν πενταδα. Μακαρι να ξεπερασει την αδικα χαμηλη δυναμικη της Κυπρου

    Απάντηση
  15. Northman
    Northman says:

    Θέλω να πιστεύω, ότι η Κύπρος θα τα πάει καλύτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, ειδικά αν σκεφτούμε πόσο μέτρια είναι αυτή η χρονιά. Το τραγουδάκι ωραίο, σου μένει το ρεφρέν, μπορεί να κάνει πράγματα με την σκηνική του παρουσία, αλλά οκ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αξίζει όμως να πάει καλά. Δεν θα ήθελα να δω κατάληξη Gravity.

    Απάντηση
  16. Chri Koul
    Chri Koul says:

    Όταν θα πιάνετε την Κύπρο στο στόμα σας, να βεβαιώνεστε ότι τουλάχιστον ξέρετε πώς κλίνετε. Δεν λέμε “Καλή επιτυχία Κύπρο”, όπως δεν λέμε “καλή επιτυχία Ρόδο” ή “καλή επιτυχία Χίο”. Είναι η Ρόδος, η Χίος, η Κύπρος, επομένως λέμε “Καλή επιτυχία Κύπρος!”

    Αφού μάθαμε τα βασικά Ελληνικά, ας πάμε και παρακάτω.

    Τα ααααα και ουυυυ που σας χαλάσανε θα είναι προ-ηχογραφημένα ως φωνητικά. Επομένως, δεν αναμένεται άγχος κατά πόσον ο ερμηνευτής θα τα αποδώσει στη ζωντανή εκτέλεση. Δεν είναι χαζοί οι παραγωγοί. Ξέρουν τις αδυναμίες του Λάμπρου και δεν θα ρίσκαραν ποτέ να τον εκθέσουν από τη στιγμή που του έδωσαν τραγούδι τους.

    Τέλος, με το τραγούδι του Χοβίγκ δεν μοιάζει. Πουθενά. Πέραν του ότι είναι κι αυτό γραμμένο από Σουηδούς δεν έχει καμία άλλη ομοιότητα.

    Αν με ρωτάτε, δεν πρόκειται για τίποτε το σπουδαίο. Πιστεύω θα περάσει εύκολα στον τελικό, αλλά εκεί θα κυμανθεί από 15ο μέχρι τελευταίο. Και αυτό θα είναι ένα οκ αποτέλεσμα για ένα νησί του μεγέθους της Κύπρου, χωρίς παραδοσιακούς συμμάχους πλην της Ελλάδος.

    Απάντηση
  17. EscAndy
    EscAndy says:

    Επιτέλους η Κύπρος ξεκόλλησε από την συνταγή τύπου Φουρέιρα μετά τον περσινό αποκλεισμό απ’τον τελικό. Μπορεί το τραγούδι που επιλέχθηκε να μην ξεχωρίζει σαν το πιο πρωτότυπο, αλλά πατάει σε μια καλή δομή και σε δυνατή ερμηνεία.
    Πιστεύω ότι ο Λάμπρου μπορεί να το σηκώσει άνετα ερμηνευτικά, όπως έχει αποδείξει από άλλες live εμφανίσεις του και γράφει πολύ καλά εμφανισιακά.
    Με ένα κατάλληλο στήσιμο στην σκηνή το τραγούδι θα περάσει χωρίς δυσκολία στον Τελικό.
    Εύχομαι καλή επιτυχία στην Κύπρο!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *