Πορτογαλία: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός του Festival da Canção 2023!

Η στιμγή που περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι Eurofans έφτασε, καθώς σήμερα συνεχίζεται ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ, το Festival da Canção 2023, η μέθοδο επιλογής της πορτογαλικής συμμετοχής στη Eurovision 2023.  Η Πορτογαλία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα διαδεχτεί την Maro που τους χάρισε πέρσι μια θέση στην δεκάδα του μεγάλου τελικού.

Οι παρουσιαστές του Festival da Canção για φέτος, θα είναι η Tânia Ribas de Oliveira, ο José Carlos Malato και η Inês Lopes Gonçalves.

Ο πρώτος ημιτελικλός του Festival da Canção 2023 πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο με εφτά καλλιτέχνες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο σχετικό μας άρθρο.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Festival da Canção 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 23:00 και θα διαρκέσει λίγο περοσσότερο από τρεις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του RTP, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Δεύτερου Ημιτελικού του Festival da Canção 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δέκα καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Festival da Canção 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Edmundo Inácio – “A Festa”
  2. The Happy Mess – “O Impossível”
  3. Teresinha Landeiro – “Enquanto é Tempo”
  4. Bandua – “Bandieras”
  5. Bárbara Tinoco – “Goodnight”
  6. Inês Apenas – “Fim do Mundo”
  7. Ivandro – “Povo”
  8. Dapunksportif – “World Needs Therapy”
  9. Lara Li – “Funâmbula”
  10. Voodoo Marmalade – “Tormento”

Festival da Canção 2023:

Από τα 20 τραγούδιαδέκα καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν στον κάθε ημιτελικό, ενώ στον Τελικό θα έχουμε δώδεκα τραγούδια, έξι από κάθε ημιτελικό (λόγω λάθους στον υπολογισμό των ψήφων, από τον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν εφτά τραγούδια). Το αποτέλεσμα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον Μεγάλο Τελικό, θα αποτελείται με ίσο ποσοστό (50%) από κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό, με την επιτροπή να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρόκριση της πέμπτης συμμετοχής κάθε ημιτελικού.

Το πρόγραμμα του Festival da Canção 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: 25 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 4 Μαρτίου
  • Μεγάλος Τελικός: 11 Μαρτίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Η προηγούμενη νικήτρια του Festival da Canção και εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στην Eurovision 2022 ήταν η Maro με το τραγούδι “saudade, saudade” και τερμάτησε στην 9η θέση του Μεγάλου Τελικού φέρνοντας την καλύτερη θέση της χώρας μετά την νίκη της το 2017:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2023.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *