Πορτογαλία: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός του Festival da Canção 2023!

Η στιμγή που περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι Eurofans έφτασε, καθώς σήμερα μετά από αρκετούς μήνες, ολοκληρώνεται η περίοδος των εθνικών τελικών της Eurovision 2023! Ο τελευταίος εθνικός τελικός για σήμερα, είναι το Festival da Canção 2023, η μέθοδος επιλογής της πορτογαλικής συμμετοχής στη Eurovision 2023.  Η Πορτογαλία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα διαδεχτεί την Maro που τους χάρισε πέρσι μια θέση στην δεκάδα του μεγάλου τελικού.

Οι παρουσιαστές του Festival da Canção για φέτος, θα είναι ο παρουσιατής Vasco Palmeirim, η Inês Lopes Gonçalves αλλά και η παρουσιάστρια της Eurovision 2018, Filomena Cautela.

Ο Μεγάλος Τελικός του Festival da Canção 2023 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 23:00 και θα διαρκέσει λίγο περοσσότερο από τρεις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του RTP, πατώντας ΕΔΩ.

Οι finalists του Festival da Canção 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους 13 καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Festival da Canção 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Cláudia Pascoal – “Nasci Maria”
  2. Churky – “Encruzilhad”
  3. Esse Povo – “Sapatos de Cimento”
  4. Bárbara Tinoco – “Goodnight”
  5. You Can’t Win, Charlie Brown – “Contraste Mudo”
  6. Voodoo Marmalade – “Tormento”
  7. Inês Apenas – “Fim do Mundo”
  8. Mimicat – “Ai Coração”
  9. Dapunksportif – “World Needs Therapy”
  10. NEOH SOHO – “Endless World”
  11. Ivandro – “Povo”
  12. Edmundo Inácio – “A Festa”
  13. SAL – “Viver”

Festival da Canção 2023:

Από τα 20 τραγούδιαδέκα καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν στον κάθε ημιτελικό, ενώ στον Τελικό θα έχουμε δώδεκα τραγούδια, έξι από κάθε ημιτελικό (λόγω λάθους στον υπολογισμό των ψήφων, από τον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν εφτά τραγούδια). Το αποτέλεσμα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον Μεγάλο Τελικό, θα αποτελείται με ίσο ποσοστό (50%) από κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό, με την επιτροπή να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρόκριση της πέμπτης συμμετοχής κάθε ημιτελικού.

Το πρόγραμμα του Festival da Canção 2023

  • Πρώτος Ημιτελικός: 25 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 4 Μαρτίου
  • Μεγάλος Τελικός: 11 Μαρτίου

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Η προηγούμενη νικήτρια του Festival da Canção και εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στην Eurovision 2022 ήταν η Maro με το τραγούδι “saudade, saudade” και τερμάτησε στην 9η θέση του Μεγάλου Τελικού φέρνοντας την καλύτερη θέση της χώρας μετά την νίκη της το 2017:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2023.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *