Σουηδία: Στον ”αέρα” τα σχέδια για την σκηνική εμφάνιση της Loreen στο Λίβερπουλ!

Σε προηγούμενο μας άρθρο σας είχαμε ενημερώσει για το ενδεχόμενο πολλών αλλαγών στην εμφάνιση της Loreen, εκπροσώπου της Σουηδίας, στην Eurovision 2023.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη πλατφόρμα που κρέμεται πάνω από την Loreen απαιτείται και να στηρίζεται από το ταβάνι. Το βάρος, ωστόσο, της συγκεκριμένης πλατφόρμας αγγίζει τους 1,8 τόνους! Η εξέδρα φωτισμού, από την οποία και κρέμεται η συγκεκριμένη πλατφόρμα, πιθανόν και να μην μπορέσει να την στηρίξει στο Λίβερπουλ.

Ακόμη, η εξέδρα φωτισμού στη Eurovision είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιείται και στο Melodifestivalen, αφού χρειάζεται να υποστηρίξει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό act, ενώ χρειάζεται να εξασφαλιστεί ότι και οι φετινοί 37 συμμετέχοντες θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες να παρουσιάσουν αυτό που θέλουν στη σκηνή της Eurovision.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Eurovision, απαγορεύεται για όλους να χρησιμοποιούν κατασκευές που κρέμονται από την οροφή του σταδίου.

Στον ”αέρα” η τελική εμφάνιση της Loreen

Σε συνέντευξη του ο Anders Wistbacka, διευθυντής δημιουργικού του SVT, αποκάλυψε ότι θα πρέπει να αναγκαστούν να αλλάξουν την εμφάνιση της Loreen, στο Λίβερπουλ και να την προσαρμόσουν στις συνθήκες που θα είναι δίκαιες για όλους τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.

Επιπλέον ανάφερε ότι χρειάζονται περίπου 15 τεχνικοί για να στηθεί η όλη εμφάνιση, κάτι το οποίο είναι αρκετά χρονοβόρο, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος των καπνών, οι οποίοι είτε πνίξουν την ίδια τραγουδίστρια, είτε να δημιουργήσουν επιπλοκές στην αμέσως επόμενη εμφάνιση από τη Loreen. Μάλιστα, στο video που έστειλε στο Eurovisiontv το SVT, δεν είναι από τον Τελικό του Melodifestivalen, λόγω του προβλήματος των καπνών στον Τελικό του φεστιβάλ.

Ακόμη, πριν της εμφάνιση της Loreen απαιτείται σίγουρα διαφημιστικό διάλειμμα. Φυσικά, δεν επιτρέπεται να κρέμεται κανένα αντικείμενο από την οροφή και αυτό ισχύει και για τις 37 χώρες, ενώ η EBU και το BBC έχουν εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές και περιορισμούς σχετικά με το είδος των στηρίξεων και τη σκηνογραφία
που επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Μάλιστα, το SVT γνώριζε για τους περιορισμούς εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ όλες οι αποστολές γνώριζαν ότι αν είναι κάτι να κρεμαστεί, γίνεται πριν τις πρόβες και μετά μένει στο ταβάνι μέχρι να τελειώσουν όλα τα σόου. Έτσι ώστε για να μην απαιτήσουν οι 37 χώρες που συμμετέχουν να κρεμάσουν βαριά αντικείμενα από το ταβάνι της σκηνής.

Από την άλλη ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού, Twan Van de Nieuwenhuijzen, δήλωσε ότι όλες οι συμμετέχουσες χώρες πρέπει να διαγωνίζονται υπό ίσους όρους, ενώ κοινοποιούνται ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, τα σχέδια των υπολοίπων και οι κανόνες.

Τέλος, ο Anders Wistbacka δεν θέλει ακόμα να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς φαίνονται οι περιορισμοί και το κατά πόσο σκηνικό σόου της Loreen θα αλλάξει.

Πάντως αναφέρει ότι όλα βρίσκονται στον αέρα και ότι ακόμα προσπαθούν να βρουν την τελική λύση. Η απάντηση θα δοθεί στην stand-in πρόβα της Loreen, στα μέσα Απριλίου, ενώ η πρώτη της τεχνική πρόβα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 30/4.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το reaction της ομάδας του EurovisionFun για τη συμμετοχή της Σουηδίας, παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2023!

Πηγή: Aftonbladet

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    Το πιο υπερεκτιμημένο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Αγγλικά επιπέδου Α1 τύπου fire-desire, rain-pain και τα σχετικά. Δομη πιο προβλέψιμη πεθαίνεις. Αν υπηρχε κάποιο πρόγραμμα ΑΙ που να του εδιενς εντολή να γράψει ένα γιουροβιζιονικο τραγούδι με 30 απλές basic λέξεις και απλοϊκή μελωδία, κατι τέτοιο θα σου έβγαζε. Η σκηνική παρουσία παρουσια είναι φοβερή, αλλά προσωπικά το θεωρώ κοροϊδία να κερδίσει αυτό το μηδενικής έμπνευσης τραγούδι φέτος και ειδικά αν ψηφιστεί πολύ από επιτροπές που υποτίθεται επιβραβεύουν πρωτοτυπία και ποιότητα.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Συμφωνώ. Δεν είναι κακό αλλά όχι για νίκη. Είναι υπερτιμημένο… Αν δεν ήταν η σκηνική παρουσία, η Λορίν και η χώρα που εκπροσωπεί θα μιλούσαμε για μια συμμετοχή που μάλλον θα έμπαινε απλά χαμηλά στη δεκάδα.
      Δυστυχώς όμως ακόμα και να μην κερδίσει στο κοινό (πιστεύω θα έρθει 3η-4η) οι επιτροπές θα φροντίσουν για όλα, το έχουν ξανακάνει βέβαια το 2015…

      Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      ας μαζευτούμε κάτω απ αυτο το σχόλιο όσοι δεν θελουμε να νικησει το ξαναζεσταμένο φαγητό της χΛωρίν. Προτιμούσα 1000 φόρες να ερχόταν με το Statements. Αυτό ειναι πολύ … συνταγή!

      Απάντηση
  2. All about Eve
    All about Eve says:

    Copy του the winner takes it all και μια wanna be winner από τα αζητητα με νυχι

    Σε απόγνωση για νικη η Σουρδια….δεν αγοραζω με τιποτα

    12 πόντους στους φανταστικούς Σλοβενους
    και έρχεται σειρά ωραίων τραγουδιών Τσεχία, Αυστρία, Αρμενία, Γεωργία.
    Δυνατος φέτος ο διαγωνισμος

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ομως βλέπω συνδυαστικά να το σηκώνει η χΛωρίν.. Δε νομιζω να συντονιστούν οι ψήφοι επιτροπών κ κοινού σε κάτι άλλο

      Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Είμαι σίγουρος ότι η Καλιτεχνάρα Λορίν, θα κάνει και πάλι φοβερή παρουσίαση επι σκηνής.
    Καλά, για φωνή δεν χρειάζεται να πω κάτι…
    Άρα, έχουμε νικήτρια για το 2023!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *