Γερμανία: Αποσύρθηκαν οι Frida Gold από το Unser Lied für Liverpool!

Οκτώ τραγούδια θα διαγωνιστούν τελικά σήμερα το βράδυ για την εκπροσώπηση της Γερμανίας στον εθνικό τελικό Unser Lied für Liverpool, αφού το συγκρότημα Frida Gold αποσύρθηκε λόγω ασθένειας της κεντρικής του τραγουδίστριας Alina Süggeler.

Οι Frida Gold, με το τραγούδι “Alle Frauen in mir sind müde” (“Όλες οι γυναίκες μέσα μου είναι κουρασμένες”) δεν συμμετείχαν χθες στη δεύτερη πρόβα, ούτε στην πρόβα που βαθμολόγησαν οι κριτικές επιτροπές, οι οποίες τους αξιολόγησαν με βάση το βίντεο της πρώτης πρόβας. Η υγεία της τραγουδίστριας φαίνεται πως δεν βελτιώθηκε, καθιστώντας αδύνατη τη συμμετοχή της στο σημερινό σόου.

Οι Frida Gold δήλωσαν το εξής:

“Ήδη από τη δεύτερη ημέρα των προβών ήταν φανερό σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η Alina Süggeler ήταν πολύ άρρωστη και υπέφερε από πυρετό. Μπόρεσε να κάνει μόνο δύο περάσματα, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορούσε να τραγουδήσει μόνο μερικώς. Στη συνέχεια, έφυγε αμέσως για το σπίτι της με την ελπίδα ότι η ξεκούραση και η φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσαν να τη σταθεροποιήσουν για την επόμενη ημέρα.

Δυστυχώς, συνέβη το αντίθετο- εκτός από πυρετό, ρίγη και οξύ πονόλαιμο, είχε χάσει εντελώς και τη φωνή της. Ο γιατρός της επεσήμανε ότι έπρεπε να ξεκουραστεί στο κρεβάτι της για μία εβδομάδα.

Τα διαθέσιμα φαρμακευτικά μέσα δεν οδήγησαν σε βελτίωση ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Για την Alina και όλους τους εμπλεκόμενους, μετά από εβδομάδες δουλειάς και προετοιμασίας, αυτό είναι ένα σοκ και μια τεράστια απογοήτευση.

Ήταν ιδέα και επιθυμία των Frida Gold να παρουσιάσουν το μήνυμα του τραγουδιού “Alle Frauen In Mir Sind Müde” μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα.

Η πιθανότητα να το τραγουδήσει ενδεχομένως στο Λίβερπουλ ως η γερμανική συμμετοχή ήταν επίσης ένα μεγάλο κίνητρο.

Οι Frida Gold θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους διοργανωτές και φυσικά τους θαυμαστές τους”.

Όσον αφορά τη βαθμολογία στο αποψινό σόου, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι οκτώ διεθνείς κριτικές επιτροπές θα απονείμουν πλέον έκαστη μόνο τους βαθμούς 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2 και 1.

Ακούστε το “Alle Frauen in mir sind müde” των Frida Gold, που δυστυχώς δεν θα εμφανιστεί στον αποψινό εθνικό τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γερμανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: ESCKompakt

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *