Κόσοβο: Το RTK ξεκινάει το Festivalit të Këngës ως μελλοντική μέθοδο επιλογής για την Eurovision!

Η διοίκηση του RTK, του δημόσιου τηλεοπτικου φορέα του Κοσόβου, υπέγραψε σήμερα στην δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού τραγουδιού, του Festivalit të Këngës, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως η μέθοδος επιλογής της χώρας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

To Festivalit të Këngës θα είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού στο Κόσοβο, που θα εκπληρώσει τους στόχους του RTK, στο να προσφέρει στο κοινό ένα ακόμη πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός.

Το RTK δήλωσε συγκεκριμένα στην συνέντευξη τύπου, πως στοχεύουν το Festivalit të Këngës να χρησιμοποιηθεί ως η μέθοδος επιλογής της συμμετοχής του Κοσόβου στην Eurovision, όταν η χώρα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της.

Ο Γενικός Διευθυντής του RTK δήλωσε το 2022 πως είχε ως στόχο να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην EBU μέχρι το τέλος της χρονιάς, ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ο Ahmetxhekaj  πιστεύει πως το Κόσοβο, έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ενταχθεί στην EBU, μετά την αποβολή και την παύση της συμμετοχής της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Πιστεύετε πως θα μπορέσει το Κόσοβο να κάνει το ντεμπούτο το στον Διαγωνισμό στο άμεσο μέλλον; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *