Μολδαβία: Απόψε ο τελικός του Etapa Națională 2023!

Ένας από τους τελευταίους εθνικούς τελικούς που θα λάβουν χώρα, είναι το Etapa Națională, η μέθοδος επιλογής της Μολδαβικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023. Απόψε το βράδυ λοιπόν, η Μολδαβία καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στο Λίβερπουλ.

Στις 28 Ιανουαρίου 2023, o ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μολδαβίας, TRM, διοργάνωσε ζωντανές ακροάσεις, όπου 30 καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα τραγούδια τους. Οι δέκα καλλιτέχνες που βαθμολογήθηκαν απο την κριτική επιτροπή με τις υψηλότερες βαθμολογίες προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό.

Ο Τελικός του Etapa Națională θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 19:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του TRM αλλά και μέσω της ζωντανή μετάδοσης στο YouTube.

Οι συμμετέχοντες του Etapa Națională:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δέκα καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους για το Etapa Națională:

  1. Donia –  “Red Zone”
  2. OL –  “Why You Play It Cool”
  3. Victor Gulick –  ”Let’s Dance”
  4. Surorile Osoianu – “Bade, bădişor, bădiţă”
  5. COSMINA –  “Indestructible”
  6. NÖRDIKA – “Skueeze Paradise”
  7. Aliona Moon –  “Du-mă”
  8. Sunstroke Project –  “Yummy Mommy”
  9. Pasha Parfeni –  “Soarele şi luna”
  10. Corina Ivanov – “When Love’s Real”

Πως θα διεξαχθεί το Etapa Națională:

Το τελικό αποτέλεσμα θα καθοριστεί κατά 50% από την κριτική επιτροπή και 50% από το κοινό. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ψηφίσουν μέσω ψηφοδελτίων που θα περιέχουν τους τίτλους των τραγουδιών και τα ονόματα των καλλιτεχνών. Έτσι θα μοιραστούν δύο σετ βαθμολογιών από το 1 έως το 12 όπως και στην Eurovision. Το τραγούδι με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία θα ανακηρυχθεί το νικητήριο του εθνικού τελικού.

Μια επιπλέον είδηση είναι πως οι Μολδαβοί πολίτες θα μπορούν για πρώτη φορά να ψηφισουν διαδικτυακά για τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη!

Μέχρι να μάθουμε όμως ποιός θα εκπροσωπήσει την Μολδαβία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Την Μολδαβία πέρσι εκπροσώπησαν για τρίτη φορά, οι Zdob şi Zdub και οι Advahov Brothers με το τραγούδι “Trenuleţul” το οποίο τερμάτησε στην έβδομη θέση του μεγάλου τελικού και ταυτόχρονα στην δεύτερη θέση της ψηφοφορίας του κοινού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Mολδαβίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *