Μολδαβία: Online ψηφοφορία για πρώτη φορά στο Etapa Națională 2023!

Στις 4 Μαρτίου και ώρα 20:00, προκειται να λάβει χώρα το Etapa Națională 2023, ο εθνικός τελικός της Μολδαβίας. Για πρώτη φορά το TRM, προσφέρει στους τηλεθεατές την ευκαιρία να ψηφίσουν δωρεάν μέσω διαδικτύου, για να επιλέξουν τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Η διαδικτυακή και δωρεάν ψηφοφορία πρόκειται για μια μεγάλη καινοτομία για τον εθνικό τελικό της χώρας. Στόχος είναι η ευρεία συμμετοχή του κοινού στην επιλογή του νικητή του Etapa Națională και να διευρύνει την διαφάνεια της όλης διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των ψήφων που θα υποβληθούν από τους τηλεθεατές θα εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη. Η εφαρμογή αυτού του προσβάσιμου, ασφαλούς και καινοτόμου συστήματος ψηφοφορίας αποτελεί μια νέα κίνηση της στρατηγικής ψηφιοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα είναι διαθέσιμη από την στιγμή που θα ακουστεί η φράση «Ξεκινήστε να ψηφίζετε». Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Θα πρέπει να έχουν κάποιο link ή να σκανάρουν τον κωδικό QR που θα εμφανίζεται στην οθόνη και να εγγραφούν στην πλατφόρμα με τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Πολίτες του εξωτερικού μπορούν επίσης να ψηφίσουν αρκεί να έχουν στην κατοχή τους κάποιον αριθμό τηλεφώνου με προέλευση από την Μολδαβία.
  2. Οι τηλεθεατές θα λάβουν έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό τους τηλέφωνο
  3. Αφού βάλουν τον κωδικό στην πλατφορμα, οι τηλεθεατές θα μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο τους τραγούδι από την λίστα των δέκα συμμετεχόντων του εθνικού τελικού

Κάθε αριθμός τηλεφώνου, μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά!

Με την εισαγωγή της διαδικτυακής ψηφοφορίας, οι τηλεθεατές θα έχουν περισσότερο χρόνο να εκφράσουν την επιλογή τους, μιας και η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή για 35 λεπτά.

Το τελικό αποτέλεσμα θα καθοριστεί κατά 50% από την κριτική επιτροπή και 50% από το κοινό. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ψηφίσουν μέσω ψηφοδελτίων που θα περιέχουν τους τίτλους των τραγουδιών και τα ονόματα των καλλιτεχνών. Έτσι θα μοιραστούν δύο σετ βαθμολογιών από το 1 έως το 12 όπως και στην Eurovision. Το τραγούδι με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία θα ανακηρυχθεί το νικητήριο του εθνικού τελικού.

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια που θα συμμετέχουν στο Etapa Națională 2023, ΕΔΩ.

Μέχρι να μάθουμε όμως ποιός θα εκπροσωπήσει την Μολδαβία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Την Μολδαβία πέρσι εκπροσώπησαν για τρίτη φορά, οι Zdob şi Zdub και οι Advahov Brothers με το τραγούδι “Trenuleţul” το οποίο τερμάτησε στην έβδομη θέση του μεγάλου τελικού και ταυτόχρονα στην δεύτερη θέση της ψηφοφορίας του κοινού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Mολδαβίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: eurovision.md

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *