Ολλανδία: Όχι στη διεξαγωγή εθνικού τελικού λέει ο σχολιαστής της Eurovision, Cornald Maas!

Την αρνητική του στάση απέναντι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός εθνικού τελικού για την επιλογή των μελλοντικών εκπροσώπων της Ολλανδίας εξέφρασε στο Twitter ο έμπειρος Ολλανδός σχολιαστής της Eurovision, Cornald Maas.

Ως απάντηση στο άρθρο του Ολλανδού κοινωνιολόγου Sjors Joosten, που δημοσιεύθηκε στην NRC Handelsblad, και υποστήριζε πως η Ολλανδία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Σουηδίας και να διοργανώσει έναν εθνικό τελικό τύπου Melodifestivalen, ο Cornald Maas είπε τα εξής:

Ακούστε ακούστε; Θα έλεγα: σκεφτείτε σκεφτείτε. Αφήνοντας εκτός τον επερχόμενο διαγωνισμό: Όλοι οι (Ολλανδικοί) εθνικοί τελικοί από το 2004 και μετά έχουν οδηγήσει σε μία μόνο πρόκριση στον τελικό. Από το 2013 και μετά (εσωτερική επιλογή), πάντα βρισκόμαστε στον τελικό. Ή μήπως θέλετε απλά μια εθνική γιορτή;

Σε επόμενο tweet, αφού ρωτήθηκε γιατί η μέθοδος επιλογής δεν είναι πιο δημοκρατική, δήλωσε τα εξής:

Δεν λειτουργεί προς το παρόν, αν θέλουμε εγγυημένη ποιότητα. Η μουσική βιομηχανία δεν είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν εθνικό τελικό στην Ολλανδία, σε αντίθεση με τη Σουηδία. Ακόμα και “στο παρασκήνιο”, μεγάλα/καλά ονόματα με καλά τραγούδια δεν θέλουν να διαγωνιστούν εδώ, όπως αποδείχθηκε πάνω από μία φορά.

Αν και η διεξαγωγή Ολλανδικού εθνικού τελικού δεν μοιάζει πιθανή στο άμεσο μέλλον, ο Cornald Maas δεν απέκλεισε την διερεύνηση εναλλακτικών, πιο δημοκρατικών, τρόπων επιλογής, όπως οι δημοσκοπικές επιτροπές.

Η Ολλανδία είναι μία χώρα που εξελίχθηκε σε υπολογίσιμη δύναμη στον διαγωνισμό, μετρώντας αξιόλογες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων μία , μία και μία 1η θέση από τότε που ξεκίνησε να επιλέγει εσωτερικά τους εκπροσώπους της.

Σε αντίστοιχο δίλημμα, μεταξύ της εσωτερικής επιλογής και του εθνικού τελικού ενδέχεται να βρεθεί και η ΕΡΤ του χρόνου, η οποία από τη στιγμή που εφάρμοσε σύστημα αντίστοιχο με της Ολλανδίας (υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και επιλογή από καλλιτεχνική επιτροπή) έχει επιστρέψει στον τελικό (2019) και στο top 10 (2021, 2022).

Πιστεύετε πως ένας εθνικός τελικός τύπου Melodifestivalen θα μπορούσε να διεξαχθεί επιτυχώς στην Ελλάδα; Θα προσέλκυε το ενδιαφέρον γνωστών/αξιόλογων καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιριών; Το ελληνικό κοινό θα έκανε τη σωστή επιλογή;

Γράψτε μας στα σχόλια και μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *