Σουηδία: Πρόβλημα με την σκηνική εμφάνιση της Loreen στο Λιβερπουλ;

Σήμερα το βράδυ λαμβάνει χώρα ο τελικός του Melodifestivalen 2023, μετά από 4 heats και έναν ημιτελικό δεύτερης ευκαιρίας. Ακλόνητο φαβορί της αποψινής βραδιάς δεν είναι άλλο από την προηγούμενη νικήτρια της Eurovision του 2012, την Loreen, η οποία απόψε θα ερμηνεύσει το “Tattoo“, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Σουηδίας για 4η φορά στον διαγωνισμό.

Η Loreen έχει ήδη τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της με το τραγούδι της να έχει ήδη συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια streams στο Spotify και να έχει σκαρφαλώσει στην 1η θέση του σουηδικού TOP 50 στην ίδια πλατφόρμα. Το ενδιαφέρον προκαλεί εξίσου και με την πολύ ιδιαίτερη και προηγμένη τεχνολογικά σκηνική της εμφάνιση, η οποία και περιλαμβάνει δυο πλατφόρμες με οθόνες led, η μία γεμάτη με άμμο και η άλλη να κρέμεται από πάνω της.

Τεχνικό πρόβλημα με το βάρος της πλατφόρμας

Στο μεγάλο ενδεχόμενο να κερδίσει απόψε η Loreen την εκπροσώπηση της Σουηδίας στη Eurovision 2023, η ομάδα της θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ένα σημαντικό τεχνικό ζήτημα. Η δεύτερη πλατφόρμα που κρέμεται πάνω από την Loreen απαιτείται και να στηρίζεται από το ταβάνι. Το βάρος, ωστόσο, της συγκεκριμένης πλατφόρμας αγγίζει τους 1,8 τόνους! Η εξέδρα φωτισμού, από την οποία και κρέμεται η συγκεκριμένη πλατφόρμα, πιθανόν και να μην μπορέσει να την στηρίξει στο Λίβερπουλ.

Φωτογραφία από την εξέδρα φωτισμού της σκηνής του Melodifestivalen 2023!

Μάλιστα στην άνω φωτογραφία παρατηρούμε πως η πλατφόρμα της Loreen είναι κρεμασμένη στην εξέδρα φωτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου και ίσως να είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί το ίδιο και στη σκηνή του Λίβερπουλ.

Ακόμη, η εξέδρα φωτισμού στη Eurovision είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που χρησιμοποιείται και στο Melodifestivalen, αφού χρειάζεται να υποστηρίξει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό act, ενώ χρειάζεται να εξασφαλιστεί ότι και οι φετινοί 37 συμμετέχοντες θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες να παρουσιάσουν αυτό που θέλουν στη σκηνή της Eurovision.

Το αντίστοιχο αίτημα του John Lundvik είχε απορριφθεί

Η διστακτικότητα των διοργανωτών της Eurovision να επιτρέψουν αντικείμενα προηγμένης τεχνολογίας να κρέμονται από το ταβάνι, διαφαίνεται και στο αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετώπισε το 2019 η σουηδική αποστολή.

Στην εμφάνιση του John Lundvik το 2019 στο Melodifestivalen ξεχώριζε μια μεγάλη κατασκευή με led, η οποία και κρεμόνταν από το ταβάνι. Η μεταφορά της, ωστόσο, στη σκηνή της Eurovision δεν κατέστη δυνατή, λόγω απόρριψης του αιτήματος της σουηδικής αποστολής από τους διοργανωτές και μια αντίστοιχη κατασκευή η οποία στηρίζονταν στο έδαφος χρησιμοποιήθηκε.

Η στάση του SVT και των διοργανωτών απέναντι στο ανακύπτον τεχνικό ζήτημα

Ο Anders Wistbacka, project manager του Melodifestivalen, ξεκαθαρίζει πως η όποια συζήτηση με την EBU και το BBC θα λάβει χώρα μετά το τέλος του Melodifestivalen, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τον εκπρόσωπο της Σουηδίας, ενώ αναφέρει πως:

Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο αλλά νομίζω πως μπορείς πλέον να κρεμάσεις πράγματα που παλαιότερα δεν μπορούσες. Ωστόσο, δε γνωρίζω αν αυτό σημαίνει πως μπορεί να κρεμαστεί αυτή η κατασκευή των 1,8 τόνων ή όχι.

Οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού σχετικά με αυτό το ζήτημα αναφέρουν ότι:

Γνωρίζει (το SVT) όλες τις λεπτομέρειες για το τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τι όχι στη σκηνή του Λίβερπουλ.

Ο Anders Wistbacka, επίσης αναφέρει:

Θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί και να μη δουλέψει. Αν δεν δουλέψει, τότε θα βρούμε μια άλλη λύση, αν όντως κερδίσει η Loreen. Μπορεί, ωστόσο, να έχουμε και άλλον νικητή και να κληθούμε να προσαρμοστούμε σε άλλες συνθήκες.

Θα γνωρίζουμε στο τι θα κληθούμε να προσαρμοστούμε ανάλογα με τον νικητή. Οι προσαρμογή αυτή μπορεί να είναι είτε εύκολη, είτε να κρύβει προκλήσεις.

Η Loreen, αναφέρει πως δεν έχει μέχρι ώρας κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για την σκηνική της εμφάνιση, ωστόσο αν είναι κληθεί να βρεί κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, θα το κάνει!

Η Loreen διαγωνίζεται απόψε στον τελικό του Melodifestivalen με το “Tattoo“, με σειρά εμφάνισης 10!

Πηγή: aftonbladet.se

Αν όντως επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν να κερδίζει απόψε η Loreen την εκπροσώπηση της Σουηδίας, πιστεύετε πως θα καταφέρει να μεταφέρει αυτούσια τη σκηνική της εμφάνιση στο Λίβερπουλ; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2023!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    Σουηδία είναι..θα τη βρουν τη λύση. Εν τω μεταξύ από το πρωί έχει κυκλοφορήσει σε όλο το τwitter και vimeo ολοκληρο το τριλεπτο ντέμο του What they say…η ΕΡΤ εχει σκοπο να δωσει το τελικο στη δημοσιοτητα η θα αφησει να δημιουργουνται εντυπωσεις απο το μπερδεμενο ντεμο?

    Απάντηση
  2. Παν. Μ.
    Παν. Μ. says:

    Ο ιδιος δεν ελεγαν πως ηταν ο λογος που αλλαξε η χορογραφια της Ντεμυ? Παλι κατι ηταν να κρεμαστει και δεν γινοταν

    Απάντηση
    • Αντώνης
      Αντώνης says:

      Ναι, με μια κούνια που τους ενημέρωσαν 5 μέρες πριν τις πρόβες και προσπαθούσαν μετά να το μαζέψουν όσο γινόταν.

      Απάντηση
    • Christos P
      Christos P says:

      Νομίζω το 2017 η σκηνή της eurovision ήταν στημένη έτσι που δεν επέτρεπε σε καμία συμμετοχή να κρεμάσει κάτι από το ταβάνι. Για τη loreen αν κατάλαβα φταίει το βάρος της οθόνης που είτε δε μπορεί να τη στηρίξει η σκηνή στο Λίβερπουλ είτε υποχρεώνει τους διοργανωτές να την έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια κρεμασμένη (όχι να αποσπάται και να μεταφέρεται όπως πχ ο καθρέφτης της Τσαγκρινού). Έτσι δε θα μπορέσουν άλλες χώρες να κρεμάσουν κάτι αν το επιθυμήσουν και δε θα είναι δίκαιο για αυτές.

      Απάντηση
  3. Christos
    Christos says:

    Σουηδία ειναι, θα βρεθει η λυση. Αλλα ρε παιδια εγω αλλο σκέφτομαι. Αυτη δεν φοβαται που μπαινει εκει και γινεται σάντουιτς κατω απο 2 τονους?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *