Eurovision 2023: Άνετα στην κορυφή η Σουηδία – “Ελαφριά” άνοδος για Ελλάδα και Κύπρο!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με το παζλ των 37 τραγουδιών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2023 να έχει συμπληρωθεί, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 5

Ο “τυφώνας” Loreen φαίνεται πως ήρθε να “σαρώσει” τα πάντα για δεύτερη φορά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Έντεκα χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Μπακού, η έμπειρη ερμηνεύτρια θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την νίκη στη Eurovision 2023. Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο πως οι bookers προσφέρουν την – ιστορική – έβδομη σουηδική νίκη σε αποδόσεις κάτω από το 2. Για την ακρίβεια η νίκη της Σουηδίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,80 και 1,86.

Στη δεύτερη θέση έχει “σκαρφαλώσει” η Φινλανδία μετά την τελευταία μας ανάλυση. Η τεράστια επιτυχία του Käärijä και του “Cha Cha Cha“ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των στοιχηματικών εταιρειών που θεωρούν πως η Σκανδιναβική χώρα έχει αρκετές πιθανότητες για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη Eurovision 2023. Η φινλανδική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 4 και 6, ακολουθώντας “κατά πόδας τη Σουηδία.

Στην τρίτη θέση έχει πέσει η Ουκρανία. Η back-to-back νίκη της Ουκρανίας δε θεωρείται πλέον τόσο πιθανή όσο μερικές εβδομάδες νωρίτερα, με τις αποδόσεις της να ανεβαίνουν συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η νίκη της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης μπορεί να “επιστρέψει” έως 7,5 φορές τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Στην τέταρτη θέση παραμένει η Νορβηγία, με τη διαφορά όμως από το Top 3 να έχει μεγαλώσει αρκετά συγκριτικά με λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Η Alessandra και το “Queen of Kings” έχει αγαπηθεί από τους φανς, με τους bookers να θεωρούν τη Νορβηγία ως την τέταρτη επικρατέστερη για νίκη στο Λίβερπουλ. Η νορβηγική νίκη παίζεται μεταξύ 12 και 19.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Ισραήλ. Η εκρηκτική Noa Kirel και το “Unicorn” έχουν ανέβει στην πέμπτη θέση μετά την κυκλοφορία της ισραηλινής συμμετοχής, έχοντας όμως μεγάλη απόσταση από την τέταρτη θέση. Η νίκη του Ισραήλ παίζεται μεταξύ 13 και 34.

Top 10

Πολύ κοντά στο Ισραήλ βρίσκονται η έκτη Ισπανία και η έβδομη Τσεχία. Όσον αφορά την Ισπανία, το ατμοσφαιρικό “Eaea” ανεβαίνει σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες, με κάποιες εταιρείες να το προσφέρουν ήδη εντός Top 5. Παρ’ όλα αυτά, οι αποδόσεις για την ισπανική νίκη έχουν “ανέβει” και πλέον  νίκη της Blanca Paloma παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 20 και 34.

Έβδομη είναι η Τσεχία. Οι Vesna διατηρούν το θετικό μομέντουμ μετά την επιλογή τους, αλλά παρ’ όλα αυτά χάνουν σταδιακά έδαφος κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η μεγαλύτερη απόδοση που μπορεί να παιχτεί η νίκη της Τσεχίας επιστρέφει 36 φορές το ποντάρισμα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην όγδοη θέση, με τη συμμετοχή της Mae Muller να μην εντυπωσιάζει τους bookers που έχουν μειώσει τις πιθανότητες νίκης του Ηνωμένου Βασιλείου εντός έδρας. Η βρετανική νίκη μπορεί να παιχθεί σε αποδόσεις που επιστρέφουν έως και 40 φορές το ποντάρισμα.

Στην ένατη θέση συναντάμε μία ακόμα χώρα από τις Big-5, τη Γαλλία. Το “Évidemment” και η La Zarra επιστρέφουν εντός της πρώτης δεκάδας μετά από κάποιες εβδομάδες, εκμεταλλευόμενες το γεγονός πως αρκετά από τα τελευταία τραγούδια που κυκλοφόρησαν δεν εντυπωσίασαν. Ενδεχόμενη νίκη της Γαλλίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 26 και 51.

Τέλος, το Top 10 συμπληρώνει η Αυστρία, η οποία αποτελεί την “ευχάριστη έκπληξη” των τελευταίων εβδομάδων. Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς από την 26η θέση που βρισκόταν προ ολίγων εβδομάδων, πλέον είναι στην 10η θέση. Οι Teya & Salina με το εκκεντρικό “Who the hell is Edgar?” παίζονται σε αποδόσεις μεταξύ 26 και 55.

Ελλάδα και Κύπρος

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, η πτωτική πορεία Ελλάδας και Κύπρου ανακόπηκε, με τις δύο χώρες να ανακάμπτουν τις τελευταίες ημέρες μετά την κυκλοφορία των δύο συμμετοχών. Για την ακρίβεια, η Κύπρος βρίσκεται στην 23η θέση και η Ελλάδα στην 28η θέση, σύμφωνα με τους bookers.

Αναφορικά με τη Μεγαλόνησο, η κυπριακή συμμετοχή παρουσιάζει ελαφρώς ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την κυκλοφορία του “Break a Broken Heart” του Andrew Lambrou. Η κυπριακή συμμετοχής φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers ως τώρα, παρ’ όλα αυτά εκτιμάται περισσότερο συγκριτικά με λίγες εβδομάδες νωρίτερα όταν και βρισκόταν στην 28η θέση. Η νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 67 και 301.

Παρεμφερής είναι η κατάσταση και για την Ελλάδα. Μπορεί η ελληνική συμμετοχή να μην ενθουσίασε τους bookers, η κυκλοφορία της όμως “ανέκοψε” την αρνητική πορεία στους στοιχηματικούς πίνακες και πλέον ανεβαίνει αργά και σταθερά, όντας τέσσερις θέσεις υψηλότερα συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση.

Ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας και του Victor Vernicos παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 126 και 301. Μένει να φανεί το πως θα ανταποκριθούν οι bookers στο “What They Say” εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, στον δρόμο προς το Λίβερπουλ.

https://www.youtube.com/watch?v=b3vJfR81xO0

Πιστεύετε μπορεί η Loreen να γράψει ιστορία τον Μάιο στο Λίβερπουλ, χαρίζοντας για δεύτερη φορά τη νίκη στη Σουηδία και ισοφαρίζοντας παράλληλα το ιστορικό ρεκόρ της πολυνίκης του διαγωνισμού, Ιρλανδίας ;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *