Eurovision 2023: Σήμερα η συνάντηση των αρχηγών αποστολών στο Λίβερπουλ!

Τόσο δια ζώσης. όσο και με την βοήθεια της χρήσης της τεχνολογίας πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση των αρχηγών αποστολών. Οι 37 χώρες καλούνται να υποβάλουν στην διοργάνωση τα βιντεοκλίπ των συμμετοχών τους, αλλά και το φάκελο με τις οδηγίες για την σκηνική τους εμφάνιση. Οι όποιες αλλαγές θελήσουν να πραγματοποιήσουν οι συμμετέχοντες από την ημερομηνία αυτή και μετά, θα πρέπει να έχει την έγκριση του Reference Group του διαγωνισμού.

Ελλάδα

Με την Μόνικα Παπαδάτου ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο διαγωνισμό, θα εκπροσωπηθεί η ΕΡΤ στην συνάντηση των αρχηγών αποστολών. Η κα Παπαδάτου διαδέχεται την Σοφία Δρανίδου, και μία επιτυχημένη διετή παρουσία της χώρας μας στο διαγωνισμό, αφού ο πήχης και η πρόκληση για την φετινή ελληνική συμμετοχή είναι ψηλά, μετά τις δύο συνεχόμενες θέσεις μας στο top10, ένα ρεκόρ που μόνο η Ιταλία και η Ουκρανία έχει.

Head of press της ελληνικής αποστολής θα είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ιωάννα Νιαότη. Η κα Νιαότη ήταν η head of press της ελληνικής αποστολής το 2020, όταν ο διαγωνισμός της Eurovision ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Eurovision 2023

Συνήθως στην συνάντηση των αρχηγών αποστολών γίνεται και η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης της διοργανώτριας χώρας. Απομένει να δούμε αν φέτος αυτή η κλήρωση θα περιλαμβάνει τόσο την Ουκρανία, όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το BBC συνδιοργανώνει στο Λίβερπουλ μαζί με το UA:PBC για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Σήμερα θα μάθουμε και το τραγούδι του Αζερμπαιτζάν, με τις μοναδικές χώρες που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις συμμετοχές τους να είναι η Αρμενία (στις 15/3 θα αποκαλύψει την συμμετοχή της) και η Γεωργία (άγνωστο ακόμα πότε θα γίνει η ανακοίνωση).

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ says:

    Καλή εβδομάδα σε όλους,

    Εύχομαι καλή επιτυχία στην Ελληνική αποστολή!

    Υ.Γ. Δυστυχώς, πρώτη φορά στις 2 και πλέον δεκαετίες που παρακολουθώ το διαγωνισμό, που προσωπικά δε θέλω να ακούσω το τραγούδι μας ξανά, πέρα από την πρώτη φορά που το άκουσα χθες το μεσημέρι. Μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό…Μπορεί και όχι…

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Θέλεις να πεις ότι το φετινό τραγούδι είναι χειρότερο απ’το utopian land yassou maria και s.a.g.a.p.o? Αμφιβάλω πολύ για το γούστο σου.

      Απάντηση
      • ΑΝΔΡΕΑΣ
        ΑΝΔΡΕΑΣ says:

        Καλησπέρα Μαρία.

        Βιάζεσαι, χωρίς αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό…

        Δεν έγραψα ποτέ ότι το What they say είναι χειρότερο από κάποια παλαιότερη συμμετοχή μας. Αυτό που έγραψα, είναι πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει επιθυμία να το ξανακούσω μετά την πρώτη φορά.

        Δε μπορώ να συγκρίνω ένα κομμάτι του 2023 με τραγούδια προηγούμενων δεκαετιών, αν και οι συμμετοχές που ανέφερες δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 10 αγαπημένα μου ελληνικά τραγούδια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

        Καλοπροαίρετα και μετά από 20+ χρόνια που προσπαθώ να ερμηνεύσω ένα διαγωνισμό τραγουδιού απόλυτα απρόβλεπτο, πιστεύω πως φέτος η συμμετοχή μας θα δυσκολευτεί αρκετά.

        Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Ότι και να λέμε για την σκηνική μας παρουσία είναι περιττό αφού έχει κατατεθεί ήδη με τον φάκελο συμμετοχή μας τώρα αν είναι λιτή κάτι που οι ξένοι το βρίσκουν αρνητικό η θα έχει το κάτι παραπάνω που θα βοηθήσει να αναδειχτεί το μέτριο τραγούδι που έχουμε θα το μάθουμε εν καιρώ όσο για το στοίχημα να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα των δύο τελευταίων ετών φαντάζει δύσκολο .

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *