Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών – 8η η Ελλάδα, 6η η Κύπρος!

Με ενάμιση μήνα να απομένει για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2023 στις 9 Μαΐου, η EBU ανακοίνωσε σήμερα τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς.

Η σειρά εμφάνισης καθορίστηκε από την EBU σε συνεργασία με τους Βρετανούς διοργανωτές, λαμβάνοντας υπόψιν σε ποιο μέρος κληρώθηκε η κάθε χώρα να εμφανιστεί (πρώτο ή δεύτερο), αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε το show να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως είχε προκύψει από την κλήρωση της 31ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα πρόκειται να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, όπως και η Κύπρος.

Μέσα, λοιπόν, από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσημη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού.

Έτσι, η Ελλάδα και ο Victor Vernicos πρόκειται να εμφανιστούν στην 8η θέση το βράδυ της 11ης Μαΐου στην Liverpool Arena. Η ελληνική συμμετοχή θα παρουσιαστεί μετά την αντίστοιχη της Ισλανδίας και πριν από εκείνη της Πολωνίας.

Όσον αφορά την Κύπρο, ο Andrew Lambrou θα διαγωνιστεί το ίδιο βράδυ έχοντας την 6η σειρά εμφάνισης. Η συμμετοχή της Μεγαλόνησου θα βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού αμέσως μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία.

Η σειρά εμφάνισης

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 9 Μαΐου

  1. Νορβηγία
  2. Μάλτα
  3. Σερβία
  4. Λετονία
  5. Πορτογαλία
  6. Ιρλανδία
  7. Κροατία
  8. Ελβετία
  9. Ισραήλ
  10. Μολδαβία
  11. Σουηδία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Τσεχία
  14. Ολλανδία
  15. Φινλανδία

Β’ Ημιτελικός – Πέμπτη 11 Μαΐου

  1. Δανία
  2. Αρμενία
  3. Ρουμανία
  4. Εσθονία
  5. Βέλγιο
  6. Κύπρος
  7. Ισλανδία
  8. Ελλάδα
  9. Πολωνία
  10. Σλοβενία
  11. Γεωργία
  12. Άγιος Μαρίνος
  13. Αυστρία
  14. Αλβανία
  15. Λιθουανία
  16. Αυστραλία

Οι αναλύσεις των fans και όχι μόνο, εδώ και μερικά λεπτά έχουν πάρει φωτιά. Αφού οι θεωρίες με βάση την προϊστορία των χωρών στο διαγωνισμό, είναι μία πρώτη εικόνα για το πόσο βατή είναι η πρόκριση στον τελικό ή όχι. Με άλλα λόγια ήρθε η ώρα να κάνουμε τις προβλέψεις μας, για το ποιοι θα περάσουν στον τελικό και ποιοι είναι φαβορί να αποχαιρετήσουν το Λίβερπουλ νωρίς…

Το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, στην Liverpool Arena. Σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, όπως επελέγη από τους διοργανωτές είναι «United by Music».

https://www.youtube.com/watch?v=qL0EkId_sTY

https://www.youtube.com/watch?v=zrFUKqTy4zI

Πώς σας φαίνεται η σειρά εμφάνισης για την Ελλάδα και την Κύπρο ; Ποιές χώρες πιστεύετε πώς θα περάσουν τον σκόπελο των ημιτελικών και θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου ;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Eurovision 2023!

19 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δημητρης
    Δημητρης says:

    Μετά την άρτια κλήρωση που είχαμε με όλους τους συμμάχους μας, μας δόθηκε και άρτια θέση στον 2ο ημιτελικό, ιδανική μετά από Ισλανδία και πριν από Πολωνία!

    Απάντηση
  2. Elena
    Elena says:

    Κάποιος έχει μείνει στην περσινή επιλογή της Κύπρου ..
    ‘Όσον αφορά την Κύπρο, η Ανδρομάχη θα διαγωνιστεί το ίδιο βράδυ έχοντας κλπ”
    Τώρα σε ότι αφορά τις θέσεις νομίζω είναι καλες επιλογές και το 6 και το 8.
    Αποφύγαμε το άχαρο 2.
    Αναμένω τα σχόλια από τους ειδικούς! Χαχα

    Απάντηση
  3. Panos
    Panos says:

    Ειδικά αυτό το πριν την Πολωνία είναι βούτυρο στο ψωμί μας, αν και μεσολαβεί διάλειμμα. Πάντως ο δικός μας έχει φωνή και κάτι πιο αξιόλογο, προ παντός σε σχέση με το καρναβάλι που ακολουθεί αμέσως μετά.

    Απάντηση
  4. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Αρκετά καλά και καλύτερα από όσο περίμενα άλλες χώρες που ευνοήθηκαν για μένα είναι η Αλβανία, Λιθουανία και Αυστραλία
    Ενώ από τον 1ο
    Πορτογαλία και Ολλανδία
    Επίσης χώρες που δυσκολεύει η κατάσταση τους είναι
    Μάλτα Λετονία Κροατία και Μολδαβία ενω από τον 2ο
    Δανία Πολωνία Ισλανδία

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν αποκλειστούμε από αυτόν τον αδύναμο ημιτελικό με όλους τους συμμάχους και την καλύτερη δυνατή θέση εμφάνισης τότε μιλάμε ότι το τραγούδι μας ήταν πολύ κακό, ή μάλλον πολύ ακατάλληλο για το διαγωνισμό.
    Μετά από τη σειρά εμφάνισης, μια πρώιμη πρόβλεψη των χωρών που θα αποκλειστούν είναι:
    Α ημιτελικος: Αζερμπαϊτζάν, Ιρλανδία, Μάλτα, Ελβετία και Πορτογαλία. Εναλλακτικά θα έβλεπα εντός Ελβετία και Πορτογαλία και εκτός Λετονία και Κροατία.
    Β ημιτελικός: ο πιο ανοιχτός… Για την ώρα βλέπω Δανία, άγιο Μαρίνο, Πολωνία, Ρουμανία να δυσκολεύονται και θα έλεγα ότι μάλλον θα αποκλειστεί και η Αλβανία με την Ισλανδία. Προσωπικά νομίζω ότι εδώ θα υπάρξει κάι ενδεχόμενο αποκλεισμού -σοκ ίσως η Λιθουανία ή η Εσθονία.
    Περίεργη σειρά εμφάνισης γενικά και πραγματικά μου προκάλεσε εντύπωση η 2η θέση στην Αρμενία.

    Απάντηση
    • f
      f says:

      εξηγησε μου σε παρακαλω πως βλεπεις ισλανδια λιθουανια εσθονια εκτος, δλδ γυναικες π ξερουν να τραγιυδανε τελεια, αλλα βλεπεις να περναει πολωνια π δεν ξερει καν τι θα πει νοτα η ασχετη

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Ξαναδιάβασε τι γράφω για τον β ημιτελικό…
        Δεν ανέφερα ότι η Πολωνία θα προκριθεί, το αντίθετο έγραψα ακριβώς επειδή live είναι άθλια και κάνει το τραγούδι να ακούγεται τόσο κακό ενώ στο studio version είναι μια χαρά.
        Τώρα για να σου λύσω την απορία, ναι νομίζω ότι μια από τις γυναικείες παρουσίες από Ισλανδία, Λιθουανία και Εσθονία θα αποκλειστεί. Δύσκολο να περάσουν όλες. Θα έλεγα την Ισλανδία ελλειψει συμμάχων και του γεγονότος ότι έχει καταφέρει να αποκλειστεί με πια δυνατά τραγούδια (βλ. 2016,2017). Αν μιλάμε για αποκλεισμό έκπληξη τότε θα έλεγα την Εσθονία μιας και εμφανίζεται πολύ νωρίς ή την Λιθουανία η οποία μπορεί να περάσει και απαρατήρητη.

        Απάντηση
        • F
          F says:

          ΡΕ ΦΙΛΕ
          απ τη μια λες πολωνια δεν περναει. αλλα μετα οταν απαριθμιζεις χωρες που δεν περνανε την πολωνια τη ξεχασες? επισης η λιθουανια τωρα τελευταια ετσι πηγαινει^^^^^^ και το οτι εμφανιζεται προτελευταια βοηθαει. η εσθονια αρεσει ηδη παρα πολυ δεν υπαρχει κατι αρνητικο αρα γτ να μην περασει? επισης με τι λογικη δε περναει η ισλανδια φετος ενω περασε περυσι?

          Απάντηση
          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Μα και στους δύο ημιτελικούς έγραψα ποιες πιστεύω ότι δεν θα περάσουν. Την Πολωνία την έχω στις 4 σίγουρες που θα μείνουν εκτός. Η Ισλανδία πέρσι είχε καλύτερη σειρά εμφάνισης, πιο φιλικό ημιτελικό και αν δεν κάνω λάθος πέρασε μόλις 10η… Άρα όχι δεν έχει δεδομένη την πρόκριση. Η Λιθουανία είπα ίσως να χαθεί, ενώ για την Εσθονία είπα ότι θα μπορούσε να ήταν ένας αποκλεισμός έκπληξη και αυτό λόγω του ότι εμφανίζεται νωρίς. Για να σε ξεμπερδεψω απο τον δικό μας ημιτελικό πιστεύω θα μείνουν εκτός: άγιος Μαρίνος Πολωνία Ρουμανία Δανία Ισλανδία και Αλβανία. Αλλά και άλλες χώρες όπως το Βέλγιο,η Ελλάδα,η Εσθονία και η Λιθουανία κατά τη γνώμη μου δεν έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση.

          • T.R
            T.R says:

            I Islandia aresi poli. Ehi poli dinamiki foni kai energeia sti skini. I Esthonia episis axioprepis kai emfanizete 4th (meta apo 3 kaka tragoudia. Nai tin Armenia tin theoro poli kako tragoudi. Ine flat kai den sou meni oute me to na to akousis 10 fores). I Lithuania ine adiaforo tragoudi (an kai den apoklio oriaki prokrisi).

  6. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Τα άστρα έχουν ευθυγραμμιστεί με τέτοιο τρόπο που πιθανός αποκλεισμός να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αποτυχία στην σύγχρονη ιστορια της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Ευνοϊκότερη δυνατή κλήρωση χωρών, από τους ευκολότερος ημιτελικούς στην ιστορία βάσει επιπέδου των κομματιών, σχετικα ευνοϊκό running spot, πιο καλά δεν μπορούσαν να έρθουν τα πράγματα.

    Απάντηση
  7. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Α’ Ημιτελικός:
    01 Νορβηγία (Δεν περίμενα με την καμία να τοποθετηθεί πρώτη, αφού θεωρείται φαβορί. Ίσως χάσει κάποιους πόντους, αλλά θα περάσει).
    02 Μάλτα (Δεν μου ταιριάζει πολύ που είναι αμέσως μετά τη Νορβηγία, αλλά τέλος πάντων. Στην αρχή πίστευα ότι είχε πιθανότητες να προκριθεί, όμως τώρα όχι).
    03 Σερβία (Το περίμενα ότι θα ήταν στις πρώτες θέσεις. Για μένα δεν είναι δεδομένη η πρόκριση).
    04 Λετονία (Ένα ιδιαίτερο τραγούδι που έχει αρχίσει να μου αρέσει αρκετά. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν στις πρώτες θέσεις. Ίσως προκριθεί).
    05 Πορτογαλία (Περίμενα ότι θα ήταν στη θέση 01. Μέτρια η θέση 05, αλλά θα περάσει μάλλον).
    06 Ιρλανδία (Μου αρέσει το τραγούδι της Ιρλανδίας, το θεωρώ υποτιμημένο. Λογικά θα είναι μετά το πρώτο διαφημιστικό, οπότε όντως θα παρουσιάσουν κάτι τολμηρό. Θεωρώ ότι μπορεί και να περάσει).
    07 Κροατία (Μία συμμετοχή τελείως εκτός του γούστου μου. Μια χαρά η θέση 07 στη παρούσα κατάσταση. Μάλλον θα προκριθεί, αν και δεν θέλω καθόλου να συμβεί αυτό…!).
    08 Ελβετία (Ωραίο τραγούδι, αναμενόμενη η θέση εμφάνισής του. Μπορεί και να μην προκριθεί).
    09 Ισραήλ (Οκ η θέση του. Δεν τίθεται θέμα πρόκρισης).
    10 Μολδαβία (Για κάποιο λόγο πίστευα ότι θα την έβαζαν στο τέλος. Θα μπορούσε και να μη περάσει…)
    11 Σουηδία (Σίγουρα μετά το διαφημιστικό την έβαλαν για να ετοιμάσουν τη σκηνή. Θα είναι στο top 3 του ημιτελικού τουλάχιστον).
    12 Αζερμπαϊτζάν (Υποτιμημένη συμμετοχή. Αν και θα εμφανιστεί στις τελευταίες θέσεις, κατά 70% δεν θα προκριθεί).
    13 Τσεχία (Αρχικά σκεφτόμουν ότι μπορεί και να είναι η shoking NQ, μιας και αισθανόμουν ότι είχε πέσει το hype γύρω από αυτή την συμμετοχή. Τώρα πιστεύω ότι θα περάσει στον τελικό).
    14 Ολλανδία (Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια φέτος. Το περίμενα ότι θα ήταν στις τελευταίες θέσεις. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα προκριθεί).
    15 Φινλανδία (Περίμενα ότι δεν θα έκλειναν το show με φαβορί, αλλά οκ. Ταιριάζει πολύ το τραγούδι για το κλείσιμο και θα περάσει 100%).

    Ενδιαφέρουσα η σειρά εμφάνισης του Α’ Ημιτελικού! Καλή τύχη σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες!

    Απάντηση
  8. James
    James says:

    Εξαιρετική θέση η 8η,με 2 τραγούδια που δεν έχουν κάνει αίσθηση να ακολουθούν και με απόσταση ασφαλείας από το φαβορί Αυστρία.
    Πολύ καλή θέση και για την Κύπρο.
    Ενδεικτικό του πόσο αδιάφορος είναι ο ημιτελικός μας σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό είναι πως ενώ ο πρώτος ξεκινά και ολοκληρώνεται πολύ δυναμικά ο δεύτερος ξεκινά και ολοκληρώνεται τελείως αδιάφορα.
    Τέλος η Σουηδία για άλλη μια φορά τοποθετήθηκε στην καλύτερη δυνατή θέση.

    Απάντηση
  9. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Β’ Ημιτελικός:
    01 Δανία (Το περίμενα. Πιστεύω ότι κάπως θα χωθεί στη δεκάδα του ημιτελικού, ακόμη και αν δεν είναι αρεστή συμμετοχή προς τους περισσότερους fans).
    02 Αρμενία (Απλά σοκ. Φαβορί στη θέση 02, μία από τις χειρότερες θέσεις εμφάνισης; Μήπως τελικά δεν παρουσιαστεί κάτι καλό στη σκηνή; Ελπίζω να προκριθεί, γιατί έχει αρχίσει να μου αρέσει το τραγούδι).
    03 Ρουμανία (Αναμενόμενη μία από τις πρώτες θέσεις εμφάνισης. Κατά 70% δεν θα προκριθεί).
    04 Εσθονία (Το περίμενα ότι θα ήταν περίπου στη μέση του α’ μισού. Θα περάσει λογικά).
    05 Βέλγιο (Θα μπορούσε και να ανοίξει τον ημιτελικό. Παρατηρώ ότι το κλίμα δεν είναι τόσο αρνητικό πια γύρω από αυτή την συμμετοχή, οπότε θεωρώ ότι μάλλον θα προκριθεί στον τελικό).
    06 Κύπρος (Καλή θέση για να παρουσιαστεί το τραγούδι της Κύπρου. Λογικά θα είναι μετά το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα, άρα ίσως έχουν κάτι πολύ καλό να παρουσιάσουν επί σκηνής. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Κύπρος θα επιστρέψει στον τελικό φέτος).
    07 Ισλανδία (Ευνοϊκή η θέση εμφάνισης για την Ισλανδία. Πίστευα ότι δεν θα περνούσε, αλλά τώρα ίσως προκριθεί).
    08 Ελλάδα (ΣΟΚ! Έβλεπα live από το Youtube την ανακοίνωση και κατάλαβα ότι είχαν μείνει Ελλάδα, Κύπρος, Ισλανδία για να ολοκληρωθεί το α’ μισό. Είδα ότι τη θέση 06 πήρε η Κύπρος, οπότε σκέφτηκα “αποκλείεται να βάλουν την Ελλάδα μετά την Κύπρο” και πανηγύρισα! Τέλεια η θέση μας, δεν θυμάμαι να έχουμε ξαναπάρει τη τελευταία θέση εμφάνισης στο μισό μας. Ανακούφιση και τώρα πια είμαι πιο σίγουρος ότι θα προκριθούμε).
    09 Πολωνία (Καλή η θέση, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα προκριθεί).
    10 Σλοβενία (Την ήθελα για το τέλος, δεν πειράζει. Πιστεύω ότι θα περάσει στον τελικό).
    11 Γεωργία (Χαίρομαι πολύ για την Γεωργία φέτος, καθώς στέλνει ένα καλό τραγούδι. Βρίσκεται αμέσως μετά το διαφημιστικό, άρα δεν αποκλείεται να έχει πολύ ωραίο staging. Χαίρομαι πολύ που θα επιστρέψει στον τελικό!).
    12 Άγιος Μαρίνος (Θα εμφανιστεί προς το τέλος, αλλά δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης…).
    13 Αυστρία (Μια χαρά θέση! Έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο για τον τελικό).
    14 Αλβανία (Θετικό για την Αλβανία το ότι θα εμφανιστεί λίγο πριν ολοκληρωθεί ο ημιτελικός. Θα προκριθεί πιστεύω).
    15 Λιθουανία (Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που της έδωσαν τη προτελευταία θέση. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα περνούσε, όμως με τέτοια θέση εμφάνισης μπορεί και να τα καταφέρει).
    16 Αυστραλία (Μια χαρά για το κλείσιμο, αν και προτιμούσα Σλοβενία. Τώρα πια είμαι βέβαιος ότι θα προκριθεί στον τελικό).

    Μπορώ να πω ότι και η σειρά εμφάνισης του Β’ Ημιτελικού έχει ενδιαφέρον! Καλή τύχη σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και, κυρίως, στη χώρα μας!

    Απάντηση
    • Γιώργος Βαβάτσης
      Γιώργος Βαβάτσης says:

      Έχουν υπάρξει πάντως στιγμές στο παρελθόν που φαβορί τραγούδια εμφανιζόντουσαν στην 2η θέση και προκρίνονταν. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Πολωνίας το 2016, όπου στον τελικό βγήκε 3η στην ψήφο του κοινού.

      Απάντηση
      • Γιώργος Κ.
        Γιώργος Κ. says:

        Η αλήθεια είναι ότι δεν κάθισα να μετρήσω τις χώρες, απλά εξέφρασα αυθόρμητα σκέψεις μου. Για να διορθώσω λοιπόν το παραπάνω σχόλιό μου, σχεδόν σίγουρο αποκλεισμό έχουν για εμένα Ρουμανία, Πολωνία, Άγιος Μαρίνος και 50-50 πιθανότητες πρόκρισης-αποκλεισμού Βέλγιο, Ισλανδία, Αλβανία, Λιθουανία. Πιο κοντά στην πρόκριση είναι Δανία, Εσθονία, Κύπρος, Ελλάδα, Σλοβενία, Γεωργία, Αυστρία, Αυστραλία. Την Αρμενία την αφήνω εκτός, γιατί με έχει μπερδέψει λίγο.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *