Eurovision 2023: Σήμερα η ανακοίνωση της σειράς εμφάνισης Ι Τι λέει η προϊστορία για κάθε θέση;

Λίγες ώρες απομένουν από την γνωστοποίηση της σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς της 9ης και της 11ης του Μαΐου.

Η κλήρωση για τους ημιτελικούς έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου στο St George’s Hall στο Λίβερπουλ, όπου και έγινε και η επίσημη παράδοση του εμβλήματος της διοργάνωσης από το Τορίνο στο Λίβερπουλ. Μετά από κλήρωση προέκυψε η κατανομή των 31 χωρών που διαγωνίζονται φέτος σε δύο ημιτελικούς καθώς και σε ποιο μισό του σόου θα εμφανιστεί η κάθε χώρα. Στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίζονται 15 χώρες, ενώ στον δεύτερο διαγωνίζονται 16 χώρες.

Όπως γνωρίζουμε, η ακριβής σειρά εμφάνισης δε θα είναι τυχαία αλλά θα καθοριστεί με έναν τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τη ροή του σόου και να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή!

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα αναλύσουμε ποιες είναι οι πιο ευνοϊκές θέσεις για την Ελλάδα στον Δεύτερο Ημιτελικό, ποιες είναι αυτές που θέλουμε να τοποθετηθούμε και ποιες αυτές που πρέπει να αποφύγουμε. Όλα αυτά σε συνάρτηση με τη θέση στην οποία τοποθετήθηκαν να διαγωνισθούν και συγκεκριμένα την προϊστορία της κάθε χώρας, από το σύστημα θέσπισης των ημιτελικών το 2008, που διαγωνίσθηκε στη συγκεκριμένη θέση.

Ποιες θέσεις θέλουμε και ποιες όχι;

Από το 2008 λοιπόν η Ελλάδα έχει διαγωνιστεί δέκα φορές στον πρώτο και μόλις τέσσερις φορές (πλην του 2020 που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός) στον δεύτερο ημιτελικό. Για την ιστορία και οι δύο αποκλεισμοί της Ελλάδας (2016, 2018), ήταν από τον πρώτο ημιτελικό και με την Κύπρο να συμμετέχει στον ίδιο.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μετά το 2009, που Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί στον δεύτερο ημιτελικό.

Τι θέλουμε όμως και τι δεν θέλουμε από τη σειρά εμφάνισης;

Έχουμε κληρωθεί στο πρώτο μισό, που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούμε μεταξύ των θέσεων ένα και οκτώ. Ποιες θέσεις είναι πιο ευνοϊκές και ποιες όχι;

Οι τρεις θέσεις που θέλουμε

  • Η πρώτη και καλύτερη θέση στον Δεύτερο Ημιτελικό στατιστικά είναι η πρώτη θέση με ποσοστό επιτυχίας 71%, πράγμα που σημαίνει ότι δέκα από τις δεκατέσσερις χώρες που τοποθετήθηκαν πρώτες σ αυτόν τον Ημιτελικό, πέτυχαν την πρόκριση.
  • Ακολουθούν με ποσοστό επιτυχίας 64%, η τέταρτη και η όγδοη θέση, καθώς εννέα από τις δεκατέσσερις χώρες που προκρίθηκαν σ αυτόν τον Ημιτελικό πέρασαν με ευκολία στον Τελικό.

Μέτριες θέσεις

  • Η Έκτη και η Έβδομη θέση, με ποσοστά 57% και 50% αντίστοιχα, μετράνε περίπου ίσους αποκλεισμούς και ίσες προκρίσεις στον Τελικό.

Τι πρέπει να αποφύγουμε

  • Η χειρότερη θέση για να εμφανιστείς στον Δεύτερο Ημιτελικό, στατιστικά είναι η πέμπτη, καθώς μόνο τέσσερις χώρες έχουν προκριθεί στον Τελικό, απ αυτήν τη θέση.
  • Ακολουθεί η τρίτη θέση με μόνο πέντε προκρίσεις
  • Τέλος, η δυσοίωνη δεύτερη θέση, που μετράει μόνο έξι προκρίσεις 

Από ποιες θέσεις έχουν προκύψει νικητές από το πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού;

Και αφού είδαμε τα στατιστικά πρόκρισης από κάθε θέση, ας δούμε και τους νικητές.

  • Τέταρτη και έκτη θέση έχουν από δύο νικητές έκαστος
  • Ενώ από μία νίκη, έχουν η πρώτη και η όγδοη θέση

Τέλος, είναι ένα πρώτο μισό που έχει φέρει πολλές τελευταίες θέσεις σ αυτόν τον Ημιτελικό, με όλες τις θέσεις να έχουν πάνω κάτω, τα ίδια στατιστικά τελευταίων θέσεων.

Σε ποιες θέσεις έχει ξαναδιαγωνιστεί η Ελλάδα στον Δεύτερο Ημιτελικό και οι θέσεις που πήρε

Η μόνο καλλιτέχνης που μας εκπροσώπησε και διαγωνίστηκε στο πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού, ήταν η Stefania.

Μπορεί το 2020 ο διαγωνισμός να είχε ακυρωθεί, αλλά οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει το SUPERG!RL στην πρώτη θέση.

Τέλος, το 2021 με το Last Dance, τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση εμφάνισης και βγήκε έκτη στον Ημιτελικό.

Η γνωστοποίηση της σειράς εμφάνισης θα γίνει με πρώτη μετάδοση στο κανάλι της Eurovision στο YouTube, αύριο στις οκτώ το βράδυ με τη μορφή ενός recap των δύο ημιτελικών που θα περιλαμβάνει και την ακριβή σειρά εμφάνισης.

Μετά την ανακοίνωση της σειρά εμφάνισης, θα ακολουθήσουν εκτενή άρθρα ανάλυσης των θέσεων στους δύο Ημιτελικούς και φυσικά ένα εφ’όλης της ύλης LIVE, στο κανάλι μας στο Youtube.

Ποιος πιστεύετε ότι θα ανοίξει και θα κλείσει τους ημιτελικούς; Σε ποια σειρά εμφάνισης θα θέλατε να δείτε Ελλάδα και Κύπρο; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα νέα σχετικά με τη Eurovision 2023!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vasilis
    Vasilis says:

    Για μένα αυτό είναι μ*λακια. Αν έχεις καλό τραγούδι και είσαι φαβορί, δν φοβάσαι τα τπτ. Ούτε ποια θέση εμφάνιση θα έχεις…. Αλλά εμείς φέτος χάλια. Εγώ ζω Γερμανία και στον τελικό πάντα την ψήφιζα την Ελλάδα, κιας δεν περνάμε πόντους. Αλλά φέτος με τπτ. Θέλω επιτέλους κάτι όπως το „Alcohol is free“. Ωραία δν λέω η στεφανια τοπ και η αμαντα. Αλλά μετά και απο το 2019 φτάνει πια με τέτοια τραγούδια. Δικιά άποψη!!

    Απάντηση
    • Tina
      Tina says:

      Συμφωνώ αν το τραγούδι είναι καλό δεν φοβάσαι σε όποια θέση και αν κληρωθεις όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *