Ελλάδα: …και το όνομα αυτού “Hellasfest 2024”!

Μπορεί η Eurovision 2023 να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η ΕΡΤ ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της για τον επόμενο διαγωνισμό. Σύμφωνα λοιπόν με όσες πληροφορίες έχουν φθάσει στο Eurovisionfun, ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μέσω του οποίου θα γίνει η επιλογή της ελληνικής συμμετοχής για το 2024 έχει ήδη όνομα, ενώ γνωρίζουμε και τον παρουσιαστή του, αλλά και τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής!

Μέσω του Hellasfest η επιλογή της ΕΡΤ για την Eurovision 2024

Ένας τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, είναι το σχέδιο της ΕΡΤ για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2024.

Ήδη ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κων. Ζούλας, έχει προαναγγείλει την διεξαγωγή μίας μεγαλύτερης και πιο ανοιχτής διαδικασίας για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό, κατά την ψηφοφορία της επιτροπής κοινού πριν λίγους μήνες στο ραδιομέγαρο, στα πλαίσια της επιλογής της φετινής μας συμμετοχής.

Ο ηλεκτρονικός τύπος μάλιστα έχει αναφερθεί στο γεγονός, λέγοντας πως η ΕΡΤ έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό της για την Eurovision 2024, ψάχνοντας εκείνο το format που θα θεωρηθεί καταλληλότερο.

Τελικά η ΕΡΤ θα διοργανώσει ένα δική της εμπνεύσεως μουσικό φεστιβάλ, αφού τα όσα διαθέσιμα τηλεοπτικά format υπήρχαν, δεν ικανοποίησαν την διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Ο προσωρινός τίτλος του τηλεοπτικού αυτού μουσικού φεστιβάλ ονομάζεται Hellasfest και πρόθεση της ΕΡΤ είναι να παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια.

Το Hellasfest θα περιλαμβάνει 7-8 εβδομαδιαία show. Θα έχει προκριμματικούς, γύρο δεύτερης ευκαιρίας, ημιτελικό και τελικό και στόχος είναι να γεμίσει την prime time ζώνη της ΕΡΤ1, κοιτώντας κατάματα τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό.

Τα πρόσωπα του Hellasfest

Αν και είναι αρκετά νωρίς ακόμη, γνωρίζουμε ήδη δύο πρόσωπα που θα δούμε στο Hellasfest 2024. Αρχικά να πούμε πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου παρουσιάστρια του νέου αυτού τηλεοπτικού διαγωνισμού θα είναι η Τζένη Μελιτά, η οποία έχει ήδη πάρει πολύ θερμά το ρόλο της ως σχολιάστρια της Eurovision 2023 για λογαριασμό της ΕΡΤ. Έτσι, η διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισε να της εμπιστευθεί και αυτό το ρόλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ☀️ (@melitajenny)

H έκπληξη όμως έρχεται στην θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής του show, όπου κυριολεκτικά η ΕΡΤ τινάζει την μπάνκα στον αέρα! Αρχικά να πούμε πως μόνο η κριτική επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για τα αποτελέσματα σε όλες της φάσης της διαδικασίας, πλην του τελικού, όπου προκειμένου να αποφευχθούν τα φετινά δράματα, αρμόδιο για να επιλέξει τον νικητή θα είναι το τηλεοπτικό κοινό.

Στις καρέκλες της κριτικής επιτροπής η ΕΡΤ αναζητά πρόσωπα που έχουν ή είχαν εμπλοκή με το διαγωνισμό, όπως παλαιότεροι εκπρόσωποι, συνθέτες, στιχουργοί, χορογράφοι κλπ. Στην θέση όμως του προέδρου της κριτικής επιτροπής θα δούμε την μία και μοναδική Rita Wilson. Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Tom Hanks και προσφάτως πολιτογραφημένη ελληνίδα πολίτης, θα λαμπρύνει με την παρουσία της, ενώ θα προκαλέσει και το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, εγχώριο και εξωτερικό. Φυσικά, στο show αναμένεται να δούμε και τον Tom Hanks, ο οποίος ευλόγως θα κάνει και αυτός ένα πέρασμα από το Hellasfest. Η Rita Wilson αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση της ΕΡΤ αφιλοκερδώς και με ενθουσιασμό. Πριν λίγες ημέρες τραγούδησε στον Λευκό Οίκο προς τιμήν της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, για τα 202 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rita Wilson (@ritawilson)

Μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν έχουν οριστικοποιηθεί, μόλις όμως έχουμε νεότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε!

Το Hellasfest 2024 αναμένεται να έρθει στις οθόνες μας τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν αμέσως μετά το τέλος της Eurovision 2023.

Πιστεύετε πως η νέα αυτή προσέγγιση θα φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον διαγωνισμό για την Ελλάδα; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Hellasfest 2024!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ntinos
    Ntinos says:

    Όταν φτιάχνεις πρωταπριλιάτικο άρθρο για την Eurovision ΑΛΛΑ ταυτόχρονα θες να δώσει και ιδέα στην ΕΡΤ! Χαχαχαχ Ωραίο!

    Απάντηση
  2. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Βλέπω τον τίτλο του άρθρου και λέω “κάτι καλό για του χρόνου θα διαβάσουμε τώρα”.
    Διαβάζω τις πρώτες σειρές. “Επιβεβαιώθηκα” λέω από μέσα μου.
    Διαβάζω ότι το φεστιβάλ θα έχει 7-8 show. Σκέφτομαι: “Δεν θέλω τόσες βραδιές!”.
    Η Τζένη Μελιτά θα είναι η παρουσιάστρια. “Μ’ αρέσει, αλλά δεν την θέλω μόνη της”.
    Το κοινό θα ψηφίσει μόνο στον τελικό. “Απαράδεκτο”!
    Η Rita Wilson θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. “Wait, what? Α, κατάλαβα. Την πάτησα!”

    Καλό μήνα σε όλους!!!

    Απάντηση
  3. Kostas
    Kostas says:

    Το Hellasfest είναι ωραίο όνομα για το νέο σύστημα επιλογής, μόνο που μπορεί να παρομοιαστεί με hell-fest ή κάτι παρόμοιο . Όμως, πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο επιλογής.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *