mae muller

Ηνωμένο Βασίλειο: Αντιδράσεις για τις πολιτικές τοποθετήσεις της Mae Muller!

Η Mae Muller θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι φίλοι του διαγωνισμού, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός BBC επέλεξε εσωτερικά την Muller για να εκπροσωπήσει τη διοργανώτρια χώρα στο Λίβερπουλ.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτή την απόφαση του BBC. Κάποια πολιτικά tweets που δημοσίευσε η Mae Muller στον λογαριασμό της για τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών, επανήλθαν πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Η είδηση ​​καλύφθηκε από τη συντηρητική εφημερίδα The Telegraph, η οποία επέκρινε τη Mae Muller αποκαλώντας την  ακτιβίστρια της αριστεράς κατά του Μπόρις Τζόνσον και των Tories, που κυβερνούν την χώρα από το 2010.

Η Muller δημοσίευσε τα επίμαχα tweets το διάστημα 2019-2020. Στα tweets της φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε αρνητική γνώμη για τον Βρετανό πρωθυπουργό. Σε ένα από τα tweets της που αρκετοί αναγνώστες το σχολίασαν ως απαράδεκτο, η τραγουδίστρια είπε ότι «δεν λυπάται για τον Boris Johnson» και ότι «δεν τρέφει καμία συμπάθεια γι ‘αυτόν». Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νοσηλευόταν εκείνη την εποχή λόγω του Covid.

Η Muller πρόσθεσε: « Οι ίδιες νοσοκόμες που επαινείτε στις ομιλίες σας είναι οι ίδιες νοσοκόμες που επιλέξατε για να περικόψετε όλα τα οφέλη τους, και ΧΑΡΗΚΑΤΕ ενώ το κάνετε. Οι ίδιες νοσοκόμες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε (να αγοράσουν) προστατευτική ενδυμασία και κυριολεκτικά πεθαίνουν εξαιτίας ΣΑΣ. Ο Μπόρις δεν έχει τη συμπάθειά μου και ΠΟΤΕ δεν θα την έχει.

Εκτός από αυτό, η εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου κατέστησε σαφή την υποστήριξή της στο Εργατικό Κόμμα κατά τις εκλογές του 2019. Σε ένα tweet η Muller έγραψε «f** the Tories». Πρόσθεσε επίσης: «Παρακαλώ εγγραφείτε για να ψηφίσετε σήμερα! Και όταν ψηφίσετε, ψηφίστε Εργατικά! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτούς τους ρατσιστές ελιτιστές, οπότε ας το κάνουμε!».

Ωστόσο, η κριτική δεν προέρχεται μόνο από τα ΜΜΕ. Αντίδραση υπήρξε και από συντηρητικούς πολιτικούς. Για παράδειγμα, ο βουλευτής των Συντηρητικών Λι Άντερσον επέκρινε την εσωτερική επιλογή του BBC. Κατηγόρησε περαιτέρω τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι «φύτεψε τον δικό του αριστερό συμμετέχοντα στη Eurovision».

Αντίθετα, ο πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου Ντέιβιντ Τζόουνς είπε με πιο συμβιβαστικό τόνο ότι η τραγουδίστρια είναι «πραγματικά πολύ ταλαντούχα» και «έχει εξαιρετικές προοπτικές καριέρας», αν και θα έπρεπε να ήταν «λίγο πιο ανθρώπινη» καθώς «ο Μπόρις Τζόνσον ήταν κοντά στον θάνατο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Eurovision δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα . Επίσης, οι πολιτικές δηλώσεις και ο ακτιβισμός που κάνουν οι καλλιτέχνες εκτός διαγωνισμού δεν επηρεάζουν τον μη πολιτικό χαρακτήρα της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *