Editorial: Eurovision 2023 – 1η ημέρα!

Η πρώτη ημέρα των προβών για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Δέκα χώρες σήμερα έκαναν την πρώτη τους τεχνική πρόβα και είχαμε εκπλήξεις θετικές και αρνητικές. Στην σειρά αυτή των άρθρων, στο τέλος κάθε ημέρες, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν. Εσείς στα σχόλια μπορείτε να ρωτάτε ό,τι σας απασχολεί, από όσα περιελάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Τι μας άρεσε

Η βασίλισσα των βασιλιάδων, Alessandra, φαίνεται να έχει μια εντυπωσιακή εμφάνιση με αυτή του εθνικού τελικού. Η όλη εμφάνιση της Νορβηγής εκπροσώπου δίνει το vibe της γυναικείας ενδυνάμωσης. Αν και πολλοί σχολίασαν αρνητικά τις αλλαγές στο στιλιστικό κομμάτι, προσωπικά μου άρεσε πολύ. Η Νορβηγία θα συνεχίσει το σερί τερματισμού στην τελική δεκάδα.

Sarah Louise Bennett / EBU

Με την ίδια συνταγή με πέρσι η Μολδαβία θα μπορούσε να πετύχει άλλη μια θέση, στην τελική δεκάδα. Μετά από έντεκα χρόνια ο Pasha Parfeni, διεκδικεί μια καλύτερη θέση, ενώ η σκηνική του εμφάνιση, μοιάζει ανώτερη του εθνικού τελικού.

Sarah Louise Bennett / EBU

Τέλος, θετική έκπληξη ήταν και οι Wild Youth από την Ιρλανδία. Με μια φεστιβαλική εμφάνιση, που μακάρι να κάνει το αδύνατο, δυνατό.

Sarah Louise Bennett / EBU

Τι δεν μας άρεσε

Η εμφάνιση του φαβορί της φετινής Eurovision, η Loreen, μοιάζει λίγο κατώτερη του εθνικού τελικού, αφού έπρεπε να προσαρμοστεί στους κανόνες της Eurovision. Το απόσπασμα από το TikToK δεν κερδίζει τις εντυπώσεις.

Sarah Louise Bennett /

Αρνητικές εντυπώσεις μου άφησε ο Remo Forrer, από την Ελβετία. Η σκηνική εμφάνιση του “Watergun”, φαίνεται αρκετά μπερδεμένη, ενώ σε πολλούς θύμισε τον Käärijä, αλλά και την Sertab.

*Εδώ να σημειώσω ότι άρεσε σε πάρα πολλούς χωρίς να καταλαβαίνω τους διθυράμβους.

Nick Robinson / BBC

Επίσης, οι Let 3 από την Κροατία, με την επαναστατική τους εμφάνιση, θυμίζουν μια παλιά και τρας Eurovision, που δεν θα θέλαμε να δούμε και στον Τελικό. Τέλος, στους χαμένους τις ημέρας και η Πορτογαλία, με την σκηνική εμφάνιση της Mimicat, να μοιάζει φτωχική, ενώ και εδώ το στιλιστικό κομμάτι είναι στα μείον.

Sarah Louise Bennett / EBU

Τι θέλουμε να ξαναδούμε

Βασικά θέλουμε να τα ξαναδούμε όλα! Να δούμε περισσότερα πράγματα και μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο σίγουρα. Για το λόγο αυτό ζητούμε και προκαταβολικά συγγνώμη, αφού πολλά μπορεί να αναθεωρήσουμε στις δεύτερες πρόβες.

Sarah Louise Bennett / EBU

Αναλυτικά για τις πρόβες μπορείτε να δείτε τα σχετικά μας άρθρα:


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2023!

Πηγή Φωτογραφίας: Sarah Louise Bennett / EBU

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *