Eurovision 2023: Ακλόνητο φαβορί η Σουηδία – Ιστορικό χαμηλό για την Ελλάδα – Άνοδος για την Κύπρο!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με δύο εβδομάδες να απομένουν για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2023, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 5

“Αναλλοίωτη” παραμένει η κατάσταση στην κορυφή, με τη Loreen να συνεχίζει να σαρώνει στους στοιχηματικούς πίνακες, όντας – μακράν του δευτέρου – το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική νίκη παρουσιάζει συνεχώς πτωτικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, όντας κάτω από το όριο του διπλασιασμού του πονταρίσματος. Για την ακρίβεια η νίκη της Σουηδίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,61 και 1,80.

Δεύτερη παραμένει η Φινλανδία, με τον Käärijä και το “Cha Cha Cha“ να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στα parties και να λαμβάνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” από τους bookers που θεωρούν πως κάθε άλλο παρά απίθανο είναι το ενδεχόμενο της δεύτερης νίκης της Σκανδιναβικής χώρας μετά το 2006. Η φινλανδική νίκη παίζεται καθημερινά σε ολοένα και χαμηλότερες αποδόσεις, που παίζονται αυτή τη στιγμή μεταξύ 3,75 και 5,5.

Σταθερά στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ουκρανία, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει “χάσει έδαφος” συγκριτικά με τη Σουηδία και την Φινλανδία που προπορεύονται. Η νίκη των TVORCHII στο Λίβερπουλ επιστρέφει σε κάποιες εταιρείες, έως και 11 φορές το ποντάρισμα, σε μια απόδοση ιδιαίτερα ελκυστική για εκείνους που πιστεύουν πως η Ουκρανία θα κάνει το back-to-back.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Νορβηγία, της οποίας η διαφορά από την προπορευόμενη τριάδα έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η Alessandra και το “Queen of Kings” έχει αγαπηθεί από τους φανς, οι bookers όμως δεν πιστεύουν πλέον τόσο πολύ ΄- όσο το προηγούμενο διάστημα – στη νορβηγική νίκη, την οποία και προσφέρουν σε αποδόσεις μεταξύ 6,5 και 19.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία, η οποία και αποτελεί μία από τις μεγάλες κερδισμένες των parties. Η Bianca Paloma με το “Eaea” έχει εντυπωσιάσει fans και στοιχηματικές εταιρείες, με τη νίκη της να επιστρέφει έως και 20 φορές το ποντάρισμα.

Top 10

Στην έκτη θέση βρίσκεται το Ισραήλ, με τη Noa Kirel και το “Unicorn” να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να επαναφέρουν το Ισραήλ στην πρώτη δεκάδα, για πρώτη φορά μετά τη νίκη του το 2018. Νίκη του Ισραήλ παίζεται στις στοιχηματικές εταιρείες σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 34, απόδοση ιδιαίτερα δελεαστική για εκείνους που πιστεύουν στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο της Ισραηλινής εκπροσώπου.

Το “ράλι ανόδου” της Αυστρίας συνεχίζεται, η οποία και αποτελεί τη μεγάλη κερδισμένη του τελευταίου ενάμιση μήνα μετά την κυκλοφορία της αυστριακής συμμετοχής όντας πλέον στην έβδομη θέση. Το εκκεντρικό “Who The Hell Is Edgar?” των Teya & Salina προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 15 και 41.

Στην όγδοη θέση συναντάμε τη Γαλλία, της οποίας η θέση στον εν λόγω πίνακα είναι πλασματική. Η πραγματικότητα για τη La Zarra και το “Évidemment” είναι τελείως διαφορετική, καθώς αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τον πίνακα ο μόνος λόγος για τον οποίο η Γαλλία βρίσκεται όγδοη, είναι η απόδοση 41 που έχει σε μια εταιρεία. Σε όλες τις υπόλοιπες η γαλλική νίκη παίζεται μεταξύ 7,5 και 17, που θα την τοποθετούσαν κανονικά στην τέταρτη θέση.

Επιστροφή στην πρώτη δεκάδα για την Ιταλία και τον Marco Mengoni, με μία συμμετοχή που είχε υποτιμηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τους bookers που το τοποθετούσαν εκτός Top 10. Ενδεχόμενη νίκη της Ιταλίας προσφέρεται πλέον σε αποδόσεις που επιστρέφουν έως και 61 φορές το ποντάρισμα.

Το Top 10 συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο που θα φιλοξενήσει σε λίγες εβδομάδες τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η μέτρια εικόνα της Mae Muller στα πάρτι επηρέασε έτι περισσότερο την ήδη μη-θετική ανταπόκριση των bookers στην κυκλοφορία της βρετανικής συμμετοχής. Η βρετανική νίκη μπορεί να παιχθεί πλέον σε αποδόσεις που επιστρέφουν έως και 67 φορές το ποντάρισμα.

Ελλάδα και Κύπρος

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, Ελλάδα και Κύπρος παρουσιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες, με τη μεν Κύπρο να έχει αποκτήσει μομέντουμ τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνοντας συνεχώς, ενώ η Ελλάδα έχει πέσει πλέον εκτός της πρώτης 30αδας. Για την ακρίβεια, η Κύπρος βρίσκεται στην 19η θέση και η Ελλάδα στην 34η θέση, σύμφωνα με τους bookers.

Αναφορικά με τη Μεγαλόνησο, η κυπριακή συμμετοχή παρουσιάζει συνεχώς ανοδικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με το “Break a Broken Heart” του Andrew Lambrou να “σκαρφαλώνει” εντός της πρώτης δεκάδας. Η κυπριακή συμμετοχή εκτιμάται περισσότερο από τους bookers συγκριτικά με λίγες εβδομάδες νωρίτερα όταν και βρισκόταν στην 22η θέση. Η νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 101 και 251.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση και για την Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό η ελληνική συμμετοχή δεν ενθουσίασε τους bookers, η κυκλοφορία της όμως “ανέκοψε” την αρνητική πορεία στους στοιχηματικούς πίνακες παραμένοντας σταθερή στις θέσεις μεταξύ 26 και 30. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες ημέρες, με τη χώρα μας να βρίσκεται πλέον στην 34η θέση, όντας ψηλότερα μόνο από την Αλβανία, τον Άγιο Μαρίνο και τη Ρουμανία.

Πρόκειται για ιστορικό χαμηλό της φετινής Eurovisionικής περιόδου και ιστορικό χαμηλό καθ’ όλη τη διάρκεια της Eurovisionικής στοιχηματικής ιστορίας, καθώς το 2016 με τους Argo και το χειρότερο πλασάρισμά στην ιστορία μας, στοιχηματικά είχαμε περισσότερες πιθανότητες νίκης από τουλάχιστον τέσσερις χώρες.

Ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας και του Victor Vernicos παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 151 και 451. Μένει να φανεί το πως θα ανταποκριθούν οι bookers στο “What They Say” εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι “προ των πυλών” με τις πρόβες να αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=b3vJfR81xO0

Πιστεύετε μπορεί η Loreen να γράψει ιστορία τον Μάιο στο Λίβερπουλ, χαρίζοντας για δεύτερη φορά τη νίκη στη Σουηδία και ισοφαρίζοντας παράλληλα το ιστορικό ρεκόρ της πολυνίκης του διαγωνισμού, Ιρλανδίας ;

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Η συμμετοχή μας από την αρχή που κυκλοφόρησε ήταν στις τελευταίες θέσεις και όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι αλλά συνεχίζει να πέφτει και άλλο οι δηλώσεις του Ρήγου ότι όταν δεις την σκηνική μας παρουσία νιώθεις ότι δεν βλέπεις τίποτα αλλά στην ουσία έχουν γίνει αρκετά πράγματα όχι μόνο μου προκαλεί απογοήτευση αλλά μου θυμίζει την σκηνική παρουσία της Τερζή όπου δεν έκανε απολύτως τίποτα και εισέπραξε το ανάλογο αποτέλεσμα . Θα είμαστε τυχεροί αν περάσουμε τον ημιτελικό αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιλογής της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ που έδωσε γενναία βαθμολογία στο τραγούδι του Βερνίκου παρακάμπτοντας την γνώμη της επιτροπής κοινού και το αποτέλεσμα είναι ότι ότι διαφήμιζε ότι κατάφερε η ΕΡΤ να επαναφέρει την χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια στη δεκάδα να κάνει ένα μεγάλο πισωγυρισμα και να γκρεμίζει η ίδια με τις επιλογές της αυτό το επίτευγμα της.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Φέτος γράφουμε ιστορία!
    Ιστορικά ο νεότερος μας εκπρόσωπος, ιστορικό χαμηλό…
    Για να δούμε τι και κατά πόσο θα ανατραπεί στις πρόβες για τη φετινή ελληνικη συμμετοχή που ποτέ δεν τράβηξε.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *